Brezilya'nın eyaletleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Brezilya 26 eyaletten oluşmaktadır :

Brezilya eyaletleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bayrak Eyalet Kısaltma Başkent Alan (km²) Nüfus (2010) Nüfus yoğunluğu (2010) GDP (%) (2008) Kişi başına düşen GSYİH (R$) (2008) HDI (2007) Okur yazarlık (2009) Bebek ölüm hızı (2009) Ortalama yaşam beklentisi (2009)
Bandeira do Acre.svg Acre AC Rio Branco &0000000000152581.400000152.581,4 &0000000000732793.000000732.793 &0000000000000004.8000004,80 &0000000006730000.0000006.730.000 (&0000000000000000.2000000,2%) &0000000000009896.0000009.896 &0000000000000000.7800000,780 84% &0000000000000028.90000028,9‰ &0000000000000072.00000072,0
Bandeira de Alagoas.svg Alagoas AL Maceió &0000000000027767.70000027.767,7 &0000000003168922.0000003.168.922 &0000000000000112.390000112,39 &0000000019477000.00000019.477.000 (&0000000000000000.6000000,6%) &0000000000006227.0000006.227 &0000000000000000.7200000,720 75% &0000000000000046.40000046,4‰ &0000000000000067.60000067,6
Bandeira do Amapá.svg Amapá AP Macapá &0000000000142814.600000142.814,6 &0000000000668689.000000668.689 &0000000000000004.6800004,68 &0000000006765000.0000006.765.000 (&0000000000000000.2000000,2%) &0000000000011033.00000011.033 &0000000000000000.8000000,800 97% &0000000000000022.50000022,5‰ &0000000000000071.00000071,0
Bandeira do Amazonas.svg Amazonas AM Manaus &0000000001570745.7000001.570.745,7 &0000000003480937.0000003.480.937 &0000000000000002.2100002,21 &0000000046823000.00000046.823.000 (&0000000000000001.6000001,6%) &0000000000014014.00000014.014 &0000000000000000.8000000,800 93% &0000000000000024.30000024,3‰ &0000000000000072.20000072,2
Bandeira da Bahia.svg Bahia BA Salvador &0000000000564692.700000564.692,7 &0000000014021432.00000014.021.432 &0000000000000024.83000024,83 &0000000121508000.000000121.508.000 (&0000000000000003.9000003,9%) &0000000000008378.0000008.378 &0000000000000000.7670000,767 83% &0000000000000031.40000031,4‰ &0000000000000072.60000072,6
Bandeira do Ceará.svg Ceará CE Fortaleza &0000000000148825.600000148.825,6 &0000000008448055.0000008.448.055 &0000000000000056.76000056,76 &0000000060099000.00000060.099.000 (&0000000000000001.9000001,9%) &0000000000007112.0000007.112 &0000000000000000.7490000,749 81% &0000000000000027.60000027,6‰ &0000000000000071.00000071,0
Bandeira do Distrito Federal (Brasil).svg Distrito Federal DF Brasília &0000000000005822.1000005.822,1 &0000000002562963.0000002.562.963 &0000000000000441.740000441,74 &0000000117572000.000000117.572.000 (&0000000000000003.8000003,8%) &0000000000045978.00000045.978 &0000000000000000.9000000,900 97% &0000000000000015.80000015,8‰ &0000000000000075.80000075,8
Bandeira do Espírito Santo.svg Espírito Santo ES Vitória &0000000000046077.50000046.077,5 &0000000003511672.0000003.511.672 &0000000000000076.23000076,23 &0000000069870000.00000069.870.000 (&0000000000000002.3000002,3%) &0000000000020231.00000020.231 &0000000000000000.8210000,821 92% &0000000000000017.70000017,7‰ &0000000000000074.30000074,3
Bandeira de Goiás.svg Goiás GO Goiânia &0000000000340086.700000340.086,7 &0000000006004045.0000006.004.045 &0000000000000017.65000017,65 &0000000075275000.00000075.275.000 (&0000000000000002.5000002,5%) &0000000000012879.00000012.879 &0000000000000000.8240000,824 91% &0000000000000018.30000018,3‰ &0000000000000073.90000073,9
Bandeira do Maranhão.svg Maranhão MA São Luís &0000000000331983.300000331.983,3 &0000000006569683.0000006.569.683 &0000000000000019.78000019,78 &0000000038487000.00000038.487.000 (&0000000000000001.2000001,2%) &0000000000006104.0000006.104 &0000000000000000.7220000,722 81% &0000000000000036.50000036,5‰ &0000000000000068.40000068,4
Bandeira de Mato Grosso.svg Mato Grosso MT Cuiabá &0000000000903357.900000903.357,9 &0000000003033991.0000003.033.991 &0000000000000003.3600003,36 &0000000053023000.00000053.023.000 (&0000000000000001.6000001,6%) &0000000000017927.00000017.927 &0000000000000000.8080000,808 90% &0000000000000019.20000019,2‰ &0000000000000073.70000073,7
Bandeira de Mato Grosso do Sul.svg Mato Grosso do Sul MS Campo Grande &0000000000357125.000000357.125,0 &0000000002449341.0000002.449.341 &0000000000000006.8500006,85 &0000000033145000.00000033.145.000 (&0000000000000001.1000001,1%) &0000000000014188.00000014.188 &0000000000000000.8300000,830 91% &0000000000000016.90000016,9‰ &0000000000000074.30000074,3
Bandeira de Minas Gerais.svg Minas Gerais MG Belo Horizonte &0000000000586528.300000586.528,3 &0000000019595309.00000019.595.309 &0000000000000033.40000033,40 &0000000282522000.000000282.522.000 (&0000000000000009.1000009,1%) &0000000000014233.00000014.233 &0000000000000000.8250000,825 92% &0000000000000019.10000019,1‰ &0000000000000075.10000075,1
Bandeira do Pará.svg Pará PA Belém &0000000001247689.5000001.247.689,5 &0000000007588078.0000007.588.078 &0000000000000006.0800006,08 &0000000058519000.00000058.519.000 (&0000000000000001.9000001,9%) &0000000000007993.0000007.993 &0000000000000000.7820000,782 88% &0000000000000023.00000023,0‰ &0000000000000072.50000072,5
Bandeira da Paraíba.svg Paraíba PB João Pessoa &0000000000056439.80000056.439,8 &0000000003766834.0000003.766.834 &0000000000000066.74000066,74 &0000000025697000.00000025.697.000 (&0000000000000000.9000000,9%) &0000000000006866.0000006.866 &0000000000000000.7520000,752 78% &0000000000000035.20000035,2‰ &0000000000000069.80000069,8
Bandeira do Paraná.svg Paraná PR Curitiba &0000000000199314.900000199.314,9 &0000000010439601.00000010.439.601 &0000000000000052.37000052,37 &0000000179270000.000000179.270.000 (&0000000000000006.1000006,1%) &0000000000016928.00000016.928 &0000000000000000.8460000,846 93% &0000000000000017.30000017,3‰ &0000000000000074.70000074,7
Bandeira de Pernambuco.svg Pernambuco PE Recife &0000000000098311.60000098.311,6 &0000000008796032.0000008.796.032 &0000000000000089.47000089,47 &0000000070441000.00000070.441.000 (&0000000000000002.3000002,3%) &0000000000008065.0000008.065 &0000000000000000.7420000,742 82% &0000000000000035.70000035,7‰ &0000000000000069.10000069,1
Bandeira do Piauí.svg Piauí PI Teresina &0000000000251529.200000251.529,2 &0000000003119015.0000003.119.015 &0000000000000012.40000012,40 &0000000016761000.00000016.761.000 (&0000000000000000.5000000,5%) &0000000000005373.0000005.373 &0000000000000000.7400000,740 76% &0000000000000026.20000026,2‰ &0000000000000069.70000069,7
Bandeira do estado do Rio de Janeiro.svg Rio de Janeiro RJ Rio de Janeiro &0000000000043696.10000043.696,1 &0000000015993583.00000015.993.583 &0000000000000366.010000366,01 &0000000343182000.000000343.182.000 (&0000000000000011.20000011,2%) &0000000000021621.00000021.621 &0000000000000000.8520000,852 96% &0000000000000018.30000018,3‰ &0000000000000073.70000073,7
Bandeira do Rio Grande do Norte.svg Rio Grande do Norte RN Natal &0000000000052796.80000052.796,8 &0000000003168133.0000003.168.133 &0000000000000060.00000060,00 &0000000025481000.00000025.481.000 (&0000000000000000.8000000,8%) &0000000000008203.0000008.203 &0000000000000000.7530000,753 82% &0000000000000032.20000032,2‰ &0000000000000071.10000071,1
Bandeira do Rio Grande do Sul.svg Rio Grande do Sul RS Porto Alegre &0000000000281748.500000281.748,5 &0000000010695532.00000010.695.532 &0000000000000037.96000037,96 &0000000199499000.000000199.499.000 (&0000000000000006.6000006,6%) &0000000000020331.00000020.331 &0000000000000000.8470000,847 95% &0000000000000012.70000012,7‰ &0000000000000075.50000075,5
Bandeira de Rondônia.svg Rondônia RO Porto Velho &0000000000237576.200000237.576,2 &0000000001560501.0000001.560.501 &0000000000000006.5600006,56 &0000000017888000.00000017.888.000 (&0000000000000000.6000000,6%) &0000000000011977.00000011.977 &0000000000000000.7840000,784 90% &0000000000000022.40000022,4‰ &0000000000000071.80000071,8
Bandeira de Roraima.svg Roraima RR Boa Vista &0000000000224299.000000224.299,0 &0000000000451227.000000451.227 &0000000000000002.0100002,01 &0000000004889000.0000004.889.000 (&0000000000000000.2000000,2%) &0000000000011845.00000011.845 &0000000000000000.7820000,782 93% &0000000000000018.10000018,1‰ &0000000000000070.60000070,6
Bandeira de Santa Catarina.svg Santa Catarina SC Florianópolis &0000000000095346.20000095.346,2 &0000000006249682.0000006.249.682 &0000000000000065.54000065,54 &0000000123283000.000000123.283.000 (&0000000000000004.1000004,1%) &0000000000020369.00000020.369 &0000000000000000.8600000,860 95% &0000000000000015.00000015,0‰ &0000000000000075.80000075,8
Bandeira do estado de São Paulo.svg São Paulo SP São Paulo &0000000000248209.400000248.209,4 &0000000041252160.00000041.252.160 &0000000000000166.190000166,19 &0000001003016000.0000001.003.016.000 (&0000000000000033.90000033,9%) &0000000000024457.00000024.457 &0000000000000000.8570000,857 95% &0000000000000014.50000014,5‰ &0000000000000074.80000074,8
Bandeira de Sergipe.svg Sergipe SE Aracaju &0000000000021910.30000021.910,3 &0000000002068031.0000002.068.031 &0000000000000094.83000094,83 &0000000019522000.00000019.522.000 (&0000000000000000.7000000,7%) &0000000000009779.0000009.779 &0000000000000000.7700000,770 84% &0000000000000031.40000031,4‰ &0000000000000071.60000071,6
Bandeira do Tocantins.svg Tocantins TO Palmas &0000000000277620.900000277.620,9 &0000000001383453.0000001.383.453 &0000000000000004.9800004,98 &0000000013091000.00000013.091.000 (&0000000000000000.4000000,4%) &0000000000010233.00000010.233 &0000000000000000.7840000,784 86% &0000000000000025.60000025,6‰ &0000000000000071.90000071,9