Bob Gale

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bob Gale
Doğum21 Mayıs 1951 (72 yaşında)
University City, Missouri, ABD Amerika Birleşik Devletleri
MeslekSenarist

Michael Robert "Bob" Gale (25 Mayıs 1951, University City, Missouri, ABD), Akademi Ödülü adaylığı bulunan bilimkurgu filmi Geleceğe Dönüş serisinin Robert Zemeckis ile birlikte yazarı. Ayrıca serinin üç filminde de yardımcı yapımcılık üstlendi.

Kısa biyografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Gale, çocukken "Hollywood'a gitmek ve kahramanı olan Walt Disney için çalışmak" gibi bir hayali vardı.[1] Gençliğinde kendi çizgi romanlarını yaratan Gale, St. Louis'de bir çizgi roman kulübünün kurucularından oldu. Daha sonra kardeşi Charles Gale ile birlikte üç filmden oluşan kendi amatör film serileri Commando Codyyi çektiler. Filmde ana karakter Commando Cus idi. Arkadaşları Richard Rosenberg (1951-1992) serinin üçüncü filmi Commando Cus vs. Kung Fu Killers'i (1973) yönetti. Rosenberg ölmeden önce serinin dördüncü filmi üzerinde çalışıyordu.

Gale 1973 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde (University of Southern California) sinema dalında akademik çalışma yaptı. Henüz öğrenci iken fanzinler yazmaya başladı. Senarist olarak 1941, I Wanna Hold Your Hand, Used Cars ve Trespass filmlerinde çalıştı. 2002 yılında Interstate 60 filmiyle yönetmenliği denedi. Mr. Payback: An Interactive Movieyi yazdı ve yönetti. 1941'deki çalışmasını romanlaştırdı.

Gale çizgi roman yazmaya devam etti ve Marvel Comics için Ant-Man's Big Christmas, Daredevil, Örümcek Adam'da ve DC Comics için Batman'de senaryo yazdı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "EXCLUSIVE interview with Back to the Future creator Bob Gale". The Shortlisted (İngilizce). 24 Ağustos 2021. 20 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]