Bloodletting

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Bloodletting"
The Walking Dead bölümü
Rick Grimes, oğlunun hayatını kurtarmaya çalışıyor.
Bölüm no.2. sezon
2. bölüm
YönetmenErnest Dickerson
SenaristBraden Elcock
Yayın tarihi23 Ekim 2011 (2011-10-23)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"What Lies Ahead"
Sonraki →
"Save the Last One"
The Walking Dead (2. sezon) The Walking Dead bölümleri listesi

"Bloodletting" (Türkçesi kan alma), kıyamet sonrası korku televizyon dizisi The Walking Dead 'in ikinci sezonunun ikinci bölümüdür. İlk olarak Birleşik Devletler'de 23 Ekim 2011 (2011-10-23)'de AMC'de yayımlanmıştır. Bölüm, dizinin geliştiricisi Glen Mazzara tarafından yazılmış ve Ernest Dickerson tarafından yönetilmiştir. Bölümde, Rick Grimes (Andrew Lincoln) ve Shane Walsh (Jon Bernthal), Rick'in oğlu Carl'ın (Chandler Riggs) hayatını kurtarmak için güvenli bir yer aramaktadırlar.

Dizinin çekimleri Newnan, Georgia'daki Newnan Lisesi'nde 2011 yılının Temmuz ayının başlarında, şehir meclisinden ve Coweta Şehri Okul Sistemi'nden izin alındıktan sonra gerçekleştirildi. Bölüm Scott Wilson, Lauren Cohan ve Pruitt Taylor Vince'nin yanı sıra diğer bazı oyuncuların da konuk oyunculuk yapmasına sahne oldu. "Bloodletting", televizyon eleştirmenleri tarafından olumlu karşılandı. Eleştirmenler özellikle bölümdeki karakterlerin gelişimine vurgu yaptı. Nielsen reytinglerine göre bölüm, yayınlandığı akşam 6.70 milyon kişi tarafından izlendi ve 18-49 yaş aralığındaki izleyiciler kategorisinde 3.6 puan aldı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Geçmişi gösteren bir sahnede, Lori Grimes (Sarah Wayne Callies), kocası Rick Grimes (Andrew Lincoln) ile ettiği bir kavga hakkında okuldaki diğer annelerle konuşmaktadır. Rick'in partneri, Shane Walsh (Jon Bernthal), bir polis arabası ile Lori'nin yanına gelir ve ona Rick'in silahlı bir çatışma sırasında vurulduğunu söyler. Lori ardından bu haveri oğlu Carl'a (Chandler Riggs) verir.

Bir önceki bölümün sonunda, Carl, Otis (Pruitt Taylor Vince) adındaki bir adımın geyik avladığı sırada kazara vurulmuştur. Otis, Rick, Carl ve Shane'i Hershel Greene (Scott Wilson) bir veterinere getirir. Otis aynı zamanda Hershel'in çiftlik işleri ile de ilgilenmektedir. Hershel, kızları Maggie (Lauren Cohan) ve Beth (Emily Kinney), Beth'in erkek arkadaşı Jimmy (James Allen McCune) ve Otis'in eşi Patricia (Jane McNeill) ile birlikte yaşamaktadır. Carl'ı iyileştirmeye çalışan Hershel, kurşunun altı farklı parçaya ayrılarak Carl'ın bedenine girdiğinin farkına varır. Rick, Carl'ı canlı tutmak için kan vermek zorundadır.

Lori, Glenn (Steven Yeun), Carol Peletier (Melissa McBride), Daryl Dixon (Norman Reedus) ve Andrea (Laurie Holden), halen Carol'ın kızı Sophia'yı (Madison Lintz) aramaktadırlar. O sırada çevre yolunda bekleyen Dale Horvath (Jeffrey DeMunn), T-Dog'un (IronE Singleton), bir önceki bölümde aldığı yara sonucunda bir kan enfeksiyonuna yakalandığına inanmaktadır ve civardaki arabalarda bir antibiyotik bulmaya çalışırlar ancak başarılı olamazlar.

Greene evinde, Hershel, Carl'ın hayatta kalabilmesi için büyük bir operasyona ihtiyacı olduğunu söyler. Operasyon için bir solunum cihazı gerekmektedir. Otis, yakınlarda bulunan ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu'nun kurduğu bir römorkta aradıkları şeyi bulabileceklerini söyler ancak o bölgenin muhtemelen aylaklar tarafından ele geçirildiğine inandığını belirtir. Otis ve Shane, gerekli olan malzemeleri almak için yola koyulurken Maggie, Lori'yi gruptan alır ve Greene evine getirir. Rick ve Hershel, aylak saldırıları hakkında konuşmaktadırlar. Rick, bu soruna herhangi bir çözüm olduğuna inanmadığını söylerken Hershel, bir çözümün olduğuna olan inancını kaybetmediğini belirtir.

Sophia'yı arayan grup çevre yoluna geri döner. Daryl, içinde ağrı kesicilerin ve Doksisiklin antibiyotiğinin olduğu bir çantanın kendisinde oluğunu ve ilaçları T-Dog'un alabileceğini söyler. Shane ve Otis okulun olduğu bölgeye ulaşmış ve ihtiyaçları olan malzemeleri almışlardır ancak bu sırada aylakların saldırısına uğrarlar. Kendilerini okulun içine hapsetmekten başka çareleri yoktur.