BlackBerry Ltd. tarafından satın alınan şirketler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
BlackBerry logosu

BlackBerry Ltd. (eski bilinen adıyla Research In Motion Limited (RIM)), Kanadalı, 1995 yılında kurulmuş çok uluslu haberleşme şirketi. Merkezi Kanada Waterloo, Ontario'da bulunmaktadır.

Satın almalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şirket Alan/Ürün Ülke Değer (USD) Kaynaklar
02006-6-10 10 Haziran 2006 Slipstream Data Inc. Veri Sıkıştırma  Kanada gizli/belirtilmemiş [1]
02009-1-23 23 Ocak 2009 Certicom Şifreleme  Kanada gizli/belirtilmemiş [2]
02009-1-30 30 Ocak 2009 Chalk Media Yazılım  Kanada $23,125,000[3] [4]
02009-6-05 05 Haziran 2009 Dash Navigation Araç Navigasyon Sistemleri Amerika Birleşik Devletleri ABD gizli/belirtilmemiş [5]
02009-8-24 24 Ağustos 2009 Torch Mobile WebKit Mobil Tarayıcı  Kanada gizli/belirtilmemiş [6]
02010-4-09 09 Nisan 2010 QNX Software Systems Unix Benzeri İşletim Sistemi  Kanada $200,000,000[7] [8][9]
02010-8-24 24 Ağustos 2010 Cellmania App Store Yazılım Üreticisi Amerika Birleşik Devletleri ABD gizli/belirtilmemiş [10]
02010-9-08 08 Eylül 2010 Documents To Go and diğer varlıkları Ofis Paketi Amerika Birleşik Devletleri ABD $50,000,000 [11]
02010-12-02 02 Aralık 2010 The Astonishing Tribe Arayüz Sihirbazları  İsveç gizli/belirtilmemiş [12]
02011-2-14 14 Şubat 2011 Gist Profesyonel İletişim Yöneticisi Amerika Birleşik Devletleri ABD gizli/belirtilmemiş [13]
02011-3-25 25 Mart 2011 tinyHippos Mobil Web Geliştirme  Kanada gizli/belirtilmemiş [14]
02011-4-27 27 Nisan 2011 Tungle.me Sosyal Takvimleme  Kanada gizli/belirtilmemiş [15]
02011-6-07 07 Haziran 2011 Scoreloop Sosyal Oyun Ağı  Almanya $71,000,000 [16]
02011-5-02 02 Mayıs 2011 Ubitexx Mobil Cihaz Yönetimi  Almanya gizli/belirtilmemiş [17]
02011-7-22 22 Temmuz 2011 Jaycut Video Düzenleme  İsveç gizli/belirtilmemiş [18]
02011-10-07 07 Ekim 2011 NewBay İçerik Sağlayıcı  İrlanda $100,000,000 [19]
02012-3-08 08 Mart 2012 Paratek RF Çok-bantlı Telefonlar Amerika Birleşik Devletleri ABD gizli/belirtilmemiş [20]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
İşaretlenmiş
  1. ^ Lysecki, Sarah. "RIM quietly buys Slipstream Data for compression technology". ITbusiness.ca. http://www.itbusiness.ca/news/rim-quietly-buys-slipstream-data-for-compression-technology/8810. Erişim tarihi: 25 August 2013. 
  2. ^ Gingras, Marc. "Certicom Corp. Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Certicom blog. http://www.certicom.com. Erişim tarihi: 23 January 2009. 
  3. ^ "RIM to Acquire Chalk Media Corp." Waterloo, ON and Vancouver, BC: Research In Motion Limited 11 December 2008 http://press.blackberry.com/press/2008/pressrelease-1930.html. Erişim tarihi: 7 October 2013 "Research In Motion Limited (“RIM”) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) and Chalk Media Corp. (“Chalk”) (TSXV: CKM) today announced that the two companies have entered into an arrangement agreement (the “Arrangement Agreement”) for RIM to acquire Chalk, a publicly held company based in Vancouver, British Columbia, in an all-cash transaction at a price per share of CDN $0.142, or CDN $23,125,000." 
  4. ^ [http://www.alacrastore.com/deal- snapshot/Research_In_Motion_Ltd_acquires_Chalk_Media_Corp-555292 "Research In Motion Ltd acquires Chalk Media Corp"]. http://www.alacrastore.com/deal- snapshot/Research_In_Motion_Ltd_acquires_Chalk_Media_Corp-555292. 
  5. ^ Gingras, Marc. "Dash Navigation Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Dash Navigation blog. http://www.DashNavigation.com. Erişim tarihi: 5 June 2009. 
  6. ^ Gingras, Marc. "Torch Mobile Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Torch Mobile blog. http://www.TorchMobile.com. Erişim tarihi: 24 August 2009. 
  7. ^ [http://blog.vdcresearch.com/embedded_sw/2010/04/update-2-rim-to-acquire-qnx-terms-of-the-deal.html "Update 2: RIM to Acquire QNX – Terms of the Deal"] VDC Research Group, Inc. 15 April 2010 http://blog.vdcresearch.com/embedded_sw/2010/04/update-2-rim-to-acquire-qnx-terms-of-the-deal.html. Erişim tarihi: 1 March 2011 "The Ottawa Citizen reported today that RIM will be paying $200M (USD) cash, based on a Harman Industries International regulatory filing, to acquire QNX Software Systems from Harman International. To read the complete Form 8-K filing by Harman International." 
  8. ^ Staff writer. "Research In Motion to Acquire QNX Software Systems from Harman International". QNX Software Systems. http://www.qnx.com/news/pr_4114_1.html. Erişim tarihi: 9 April 2010. 
  9. ^ "RIM Buys QNX to Tie Phones to Cars" PC Magazine 9 April 2010 @ 02.09pm EST http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2362455,00.asp. Erişim tarihi: 1 March 2011 "Research in Motion said Friday that it had signed a deal with Harman International to acquire its QNX Software Systems unit to help tie its BlackBerry smartphones to car navigation systems. Terms of the deal were not announced. It is expected to close within 30 to 45 days if it passes regulatory approvals." 
  10. ^ Gingras, Marc. "Cellmania Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". Cellmania blog. http://www.cellmania.com/2010/08/24/cellmania-is-now-part-of-research-in-motion-rim-2/. Erişim tarihi: 10 June 2011. 
  11. ^ Bradley, Tony. "RIM Buys "Documents To Go", But Microsoft Missed Out". PC world. http://www.pcworld.com/businesscenter/article/205025/rim_buys_documents_to_go_but_microsoft_missed_out.html?tk=hp_new. Erişim tarihi: 8 September 2010. 
  12. ^ Blomdahl, Paul. [http://www.tat.se/blog/tat-to-join-a-larger- tribe/ "TAT JOINS A LARGER TRIBE"]. The TAT Blog. http://www.tat.se/blog/tat-to-join-a-larger- tribe/. Erişim tarihi: 10 June 2011. 
  13. ^ Gingras, Marc. [http://www.gist.com/2011/02/14/tinyhippos-is- now-part-of-research-in-motion-rim-2/ "Gist Is Now Part Of Research In Motion (RIM)"]. Gist blog. http://www.gist.com/2011/02/14/tinyhippos-is- now-part-of-research-in-motion-rim-2/. Erişim tarihi: 10 June 2011. 
  14. ^ Gingras, Marc. "tinyHippos Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". TinyHippos blog. http://tinyhippos.com/2011/03/25/tinyhippos-is-now-part-of-research-in-motion-rim-2/. Erişim tarihi: 10 June 2011. 
  15. ^ Gingras, Marc. "RIM Acquires Tungle.me". Tungle.me Blog. http://www.tungle.me/Home/rim-acquires-tungle/. Erişim tarihi: 10 June 2011. 
  16. ^ Lessard, Tyler. "RIM Welcomes Scoreloop". Inside BlackBerry - The Official BlackBerry Blog. http://blogs.blackberry.com/2011/06//07/rim-scoreloop/. Erişim tarihi: 10 June 2011. 
  17. ^ "RIM Announces Multi-Platform BlackBerry Enterprise Solution for Smartphones and Tablets". Research In Motion. http://press.rim.com/release.jsp?id=5017. Erişim tarihi: 8 November 2011. 
  18. ^ "RIM Acquires JayCut". BB4Life Blog. http://jaycut.com/. Erişim tarihi: 10 June 2011. 
  19. ^ "Newbay Is Now Part Of Research In Motion (RIM)". BB4Life Blog. http://www.newbay.com. Erişim tarihi: /2011/10/07. 
  20. ^ "RIM Acquires Paratek". BB4Life Blog. http://www.paratek.com/. Erişim tarihi: 8 March 2012.