Hashirama Senju

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Birinci Hokage Hashirama Senju sayfasından yönlendirildi)
Hashirama Senju
Naruto karakter
İlk görünümNaruto Shonen Jump 69
Eser sahibiMasaşi Kişimoto
SeiyūTakayuki Sugō
Profil
CinsiyetErkek
MilliyetSenju
SınıfSensör Tip, Medikal, Sage, Kage
MeslekHokage
Bilinen akrabalarıTobirama Senju (Kardeşi)
Nawaki (Torunu)
Tsunade (Torunu)
Bilgi
Jutsu/Kekkei genkai

Shisekiyōjin
Hokage-Shiki Jijun Jutsu — Kakuan Nitten Suishu
Senpō: Myōjinmon
Senpō: Mokuton: Shin Sūsenju
Kuchiyose: Gojū Rashōmon
Chōjō Kebutsu
Mokuton Hijutsu: Jukai Kōtan
Mokuton: Kajukai Kōrin
Mokuton: Hōbi no Jutsu
Mokuton: Hotei no Jutsu
Mokuton: Mokuryū no Jutsu

Mokuton: Mokujin no Jutsu

Hashirama Senju, Japonca manga ve anime serisi Naruto'da kurgusal bir karakterdir. Manga ve animenin geçtiği Konoha köyünün Madara Uchiha ile birlikte kurucusudur. Aynı zamanda köyün ilk Hokage'sidir.

Rikudou Sennin'nin (6 yolun bilgesi) oğlu Ashura Otsutsuki'nin çakrasını taşımaktadır. Çok güçlü bir ninjadır. Su ve Toprak tipi çakraya sahiptir. İkisini birleştirerek sadece kendisine mahsus olan kekkei-genkai tahta tekniğini (Mokuton) oluşturabilmektedir. Anime ve mangada "Kuchiyose Edo Tensei" adlı yasaklanmış teknik ile iki kez diriltilmiştir. İkinci Hokage Tobirama Senju'nun abisi, beşinci hokage Tsunade'nin dedesidir. Hücreleri ve DNA'ları pek çok işlemde Orochimaru ve diğer bilim insanları tarafından kullanılmıştır.

Kabuto'nun yaptığı deneylerde hücreleri diğer ninjaları güçlendirme amacıyla kullanılmıştır. Fakat yüzlerce insan içinden bu DNA'lar enjekte edildikten sonra yaşayabilen sadece bir kişi çıkmıştır. Bu kişi eski ANBU üyesi olan Yamato kod adlı ninjadır. Kendisi, Hashirama gibi su ve toprak tipi çakraya sahiptir ve bu iki çakra tipini karıştırarak Mokuton tekniğini kullanabilmektedir. Daha sonra Kabuto, Danzō ve Uchiha Madara gibi pek çok kişi üzerinde de hücreleri kullanılmıştır.