Birden fazla altın Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
No Sporcu Ülke Spor Yıllar Oyun Cinsiyet Altın Gümüş Bronz Toplam
1 Phelps, MichaelMichael Phelps Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 2004-2008 Yaz E 14 0 2 16
2 Latynina, LarissaLarissa Latynina  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1956-1964 Yaz K 9 5 4 18
3 Nurmi, PaavoPaavo Nurmi  Finlandiya Atletizm 1920-1928 Yaz E 9 3 0 12
4 Spitz, MarkMark Spitz Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1968-1972 Yaz E 9 1 1 11
5 Lewis, CarlCarl Lewis Amerika Birleşik Devletleri ABD Atletizm 1984-1996 Yaz E 9 1 0 10
6 Dæhlie, BjørnBjørn Dæhlie  Norveç Kayak 1992-1998 Kış E 8 4 0 12
6 Fischer, BirgitBirgit Fischer  Almanya Kano 1980-2004 Yaz K 8 4 0 12
8 Kato, SawaoSawao Kato  Japonya Artistik jimnastik 1968-1976 Yaz E 8 3 1 12
8 Thompson, JennyJenny Thompson Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1992-2004 Yaz K 8 3 1 12
10 Biondi, MattMatt Biondi Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1984-1992 Yaz E 8 2 1 11
11 Ewry, RayRay Ewry Amerika Birleşik Devletleri ABD Atletizm 1900-1908 Yaz E 8 0 0 8
12 Andrianov, NikolayNikolay Andrianov  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1972-1980 Yaz E 7 5 3 15
13 Shakhlin, BorisBoris Shakhlin  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1956-1964 Yaz E 7 4 2 13
14 Čáslavská, VěraVěra Čáslavská  Çekoslovakya Artistik jimnastik 1960-1968 Yaz K 7 4 0 11
15 Chukarin, ViktorViktor Chukarin  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1952-1956 Yaz E 7 3 1 11
16 Gerevich, AladárAladár Gerevich  Macaristan Eskrim 1932-1960 Yaz E 7 1 2 10
17 Mangiarotti, EdoardoEdoardo Mangiarotti  İtalya Eskrim 1936-1960 Yaz E 6 5 2 13
18 Yegorova, LyubovLyubov Yegorova  Rusya Kayak 1992-1994 Kış K 6 3 0 9
18 Van Innis, HubertHubert Van Innis  Belçika Okçuluk 1900-1920 Yaz E 6 3 0 9
20 Nakayama, AkinoriAkinori Nakayama  Japonya Artistik jimnastik 1968-1972 Yaz E 6 2 2 10
21 Fredriksson, GertGert Fredriksson  İsveç Kano 1948-1960 Yaz E 6 1 1 8
22 Scherbo, VitalyVitaly Scherbo  Beyaz Rusya Artistik jimnastik 1992-1996 Yaz E 6 0 4 10
23 Klimke, ReinerReiner Klimke  Almanya Binicilik 1964-1988 Yaz E 6 0 2 8
24 Kovács, PálPál Kovács  Macaristan Eskrim 1936-1960 Yaz E 6 0 1 7
25 Kárpáti, RudolfRudolf Kárpáti  Macaristan Eskrim 1948-1960 Yaz E 6 0 0 6
25 Nadi, NedoNedo Nadi  İtalya Eskrim 1912-1920 Yaz E 6 0 0 6
25 Otto, KristinKristin Otto  Doğu Almanya Yüzme 1988 Yaz K 6 0 0 6
25 Skoblikova, LidiaLidia Skoblikova  Sovyetler Birliği Artistik Buz Pateni 1960-1964 Kış K 6 0 0 6
25 Van Dyken, AmyAmy Van Dyken Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1996-2000 Yaz K 6 0 0 6
30 Ono, TakashiTakashi Ono  Japonya Artistik jimnastik 1952-1964 Yaz E 5 4 4 13
31 Osburn, CarlCarl Osburn Amerika Birleşik Devletleri ABD Atıcılık 1912-1924 Yaz E 5 4 2 11
32 Hall, Jr., GaryGary Hall, Jr. Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1996-2004 Yaz E 5 3 2 10
32 Keleti, ÁgnesÁgnes Keleti  Macaristan Artistik jimnastik 1952-1956 Yaz K 5 3 2 10
34 Comăneci, NadiaNadia Comăneci  Romanya Artistik jimnastik 1976-1980 Yaz K 5 3 1 9
34 Bjørndalen, Ole EinarOle Einar Bjørndalen  Norveç Biatlon 1998-2006 Kış E 5 3 1 9
34 Thorpe, IanIan Thorpe  Avustralya Yüzme 2000-2004 Yaz E 5 3 1 9
37 Ritola, VilleVille Ritola  Finlandiya Atletizm 1924-1928 Yaz E 5 3 0 8
37 Werth, IsabellIsabell Werth  Almanya Binicilik 1992-2008 Yaz K 5 3 0 8
39 Astakhova, PolinaPolina Astakhova  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1956-1964 Yaz K 5 2 3 10
40 Pechstein, ClaudiaClaudia Pechstein  Almanya Artistik Buz Pateni 1992-2006 Kış K 5 2 2 9
41 Lipă, ElisabetaElisabeta Lipă  Romanya Kürek 1984-2000 Yaz K 5 2 1 8
42 Endo, YukioYukio Endo  Japonya Artistik jimnastik 1960-1968 Yaz E 5 2 0 7
42 Peirsol, AaronAaron Peirsol Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 2000-2008 Yaz E 5 2 0 7
45 Tsukahara, MitsuoMitsuo Tsukahara  Japonya Artistik jimnastik 1968-1976 Yaz E 5 1 3 9
45 Egerszegi, KrisztinaKrisztina Egerszegi  Macaristan Yüzme 1988-1996 Yaz K 5 1 1 7
45 Lazutina, LarisaLarisa Lazutina  Rusya Kayak 1992-1998 Kış K 5 1 1 7
45 Lee, Willis A.Willis A. Lee Amerika Birleşik Devletleri ABD Atıcılık 1920 Yaz E 5 1 1 7
45 Thunberg, ClasClas Thunberg  Finlandiya Artistik Buz Pateni 1924-1928 Kış E 5 1 1 7
45 Winkler, Hans GünterHans Günter Winkler  Almanya Binicilik 1956-1976 Yaz E 5 1 1 7
45 Vezzali, ValentinaValentina Vezzali  İtalya Eskrim 1996-2008 Yaz K 5 1 1 7
45 Jager, TomTom Jager Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1984-1992 Yaz E 5 1 1 7