Birden fazla altın Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
No Sporcu Ülke Spor Yıllar Oyun Cinsiyet Altın Gümüş Bronz Toplam
1 Michael, PhelpsMichael Phelps Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 2004-2008 Yaz E 14 0 2 16
2 Larissa, LatyninaLarissa Latynina  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1956-1964 Yaz K 9 5 4 18
3 Paavo, NurmiPaavo Nurmi  Finlandiya Atletizm 1920-1928 Yaz E 9 3 0 12
4 Mark, SpitzMark Spitz Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1968-1972 Yaz E 9 1 1 11
5 Carl, LewisCarl Lewis Amerika Birleşik Devletleri ABD Atletizm 1984-1996 Yaz E 9 1 0 10
6 Bjørn, DæhlieBjørn Dæhlie  Norveç Kayak 1992-1998 Kış E 8 4 0 12
6 Birgit, FischerBirgit Fischer  Almanya Kano 1980-2004 Yaz K 8 4 0 12
8 Sawao, KatoSawao Kato  Japonya Artistik jimnastik 1968-1976 Yaz E 8 3 1 12
8 Jenny, ThompsonJenny Thompson Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1992-2004 Yaz K 8 3 1 12
10 Matt, BiondiMatt Biondi Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1984-1992 Yaz E 8 2 1 11
11 Ray, EwryRay Ewry Amerika Birleşik Devletleri ABD Atletizm 1900-1908 Yaz E 8 0 0 8
12 Nikolay, AndrianovNikolay Andrianov  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1972-1980 Yaz E 7 5 3 15
13 Boris, ShakhlinBoris Shakhlin  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1956-1964 Yaz E 7 4 2 13
14 Věra, ČáslavskáVěra Čáslavská  Çekoslovakya Artistik jimnastik 1960-1968 Yaz K 7 4 0 11
15 Viktor, ChukarinViktor Chukarin  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1952-1956 Yaz E 7 3 1 11
16 Aladár, GerevichAladár Gerevich  Macaristan Eskrim 1932-1960 Yaz E 7 1 2 10
17 Edoardo, MangiarottiEdoardo Mangiarotti  İtalya Eskrim 1936-1960 Yaz E 6 5 2 13
18 Lyubov, YegorovaLyubov Yegorova  Rusya Kayak 1992-1994 Kış K 6 3 0 9
18 Hubert, Van InnisHubert Van Innis  Belçika Okçuluk 1900-1920 Yaz E 6 3 0 9
20 Akinori, NakayamaAkinori Nakayama  Japonya Artistik jimnastik 1968-1972 Yaz E 6 2 2 10
21 Gert, FredrikssonGert Fredriksson  İsveç Kano 1948-1960 Yaz E 6 1 1 8
22 Vitaly, ScherboVitaly Scherbo  Beyaz Rusya Artistik jimnastik 1992-1996 Yaz E 6 0 4 10
23 Reiner, KlimkeReiner Klimke  Almanya Binicilik 1964-1988 Yaz E 6 0 2 8
24 Pál, KovácsPál Kovács  Macaristan Eskrim 1936-1960 Yaz E 6 0 1 7
25 Rudolf, KárpátiRudolf Kárpáti  Macaristan Eskrim 1948-1960 Yaz E 6 0 0 6
25 Nedo, NadiNedo Nadi  İtalya Eskrim 1912-1920 Yaz E 6 0 0 6
25 Kristin, OttoKristin Otto  Doğu Almanya Yüzme 1988 Yaz K 6 0 0 6
25 Lidia, SkoblikovaLidia Skoblikova  Sovyetler Birliği Artistik Buz Pateni 1960-1964 Kış K 6 0 0 6
25 Amy, Van DykenAmy Van Dyken Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1996-2000 Yaz K 6 0 0 6
30 Takashi, OnoTakashi Ono  Japonya Artistik jimnastik 1952-1964 Yaz E 5 4 4 13
31 Carl, OsburnCarl Osburn Amerika Birleşik Devletleri ABD Atıcılık 1912-1924 Yaz E 5 4 2 11
32 Gary, Hall, Jr.Gary Hall, Jr. Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1996-2004 Yaz E 5 3 2 10
32 Ágnes, KeletiÁgnes Keleti  Macaristan Artistik jimnastik 1952-1956 Yaz K 5 3 2 10
34 Nadia, ComăneciNadia Comăneci  Romanya Artistik jimnastik 1976-1980 Yaz K 5 3 1 9
34 Ole Einar, BjørndalenOle Einar Bjørndalen  Norveç Biatlon 1998-2006 Kış E 5 3 1 9
34 Ian, ThorpeIan Thorpe  Avustralya Yüzme 2000-2004 Yaz E 5 3 1 9
37 Ville, RitolaVille Ritola  Finlandiya Atletizm 1924-1928 Yaz E 5 3 0 8
37 Isabell, WerthIsabell Werth  Almanya Binicilik 1992-2008 Yaz K 5 3 0 8
39 Polina, AstakhovaPolina Astakhova  Sovyetler Birliği Artistik jimnastik 1956-1964 Yaz K 5 2 3 10
40 Claudia, PechsteinClaudia Pechstein  Almanya Artistik Buz Pateni 1992-2006 Kış K 5 2 2 9
41 Elisabeta, LipăElisabeta Lipă  Romanya Kürek 1984-2000 Yaz K 5 2 1 8
42 Yukio, EndoYukio Endo  Japonya Artistik jimnastik 1960-1968 Yaz E 5 2 0 7
42 Aaron, PeirsolAaron Peirsol Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 2000-2008 Yaz E 5 2 0 7
45 Mitsuo, TsukaharaMitsuo Tsukahara  Japonya Artistik jimnastik 1968-1976 Yaz E 5 1 3 9
45 Krisztina, EgerszegiKrisztina Egerszegi  Macaristan Yüzme 1988-1996 Yaz K 5 1 1 7
45 Larisa, LazutinaLarisa Lazutina  Rusya Kayak 1992-1998 Kış K 5 1 1 7
45 Willis A., LeeWillis A. Lee Amerika Birleşik Devletleri ABD Atıcılık 1920 Yaz E 5 1 1 7
45 Clas, ThunbergClas Thunberg  Finlandiya Artistik Buz Pateni 1924-1928 Kış E 5 1 1 7
45 Hans Günter, WinklerHans Günter Winkler  Almanya Binicilik 1956-1976 Yaz E 5 1 1 7
45 Valentina, VezzaliValentina Vezzali  İtalya Eskrim 1996-2008 Yaz K 5 1 1 7
45 Tom, JagerTom Jager Amerika Birleşik Devletleri ABD Yüzme 1984-1992 Yaz E 5 1 1 7