Big Huge Games

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Big Huge Games
TipYan kuruluş
EndüstriVideo oyunu endüstrisi
Genel merkezi
Timonium Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Önemli kişiler
  • Brian Reynolds (oyun tasarımcısı)
  • Tim Train
  • David Inscore
  • Jason Coleman
  • Vinh Trinh
  • Bryant Freitag
  • Dan Halka
  • Ken Rolston
  • Grant Kirkhope
ÜrünRise of Nations serisi
Catan Live
Age of Empires III: The Asian Dynasties
Kingdoms of Amalur: Reckoning
DomiNations
Arcane Showdown
Web sitesibighugegames.com

Big Huge Games, bilgisayar oyunları geliştiren bir oyun firmasıdır. 2000 yılında Brian Reynolds ve Firaxis Games 'ten ayrılan üç arkadaşı tarafından Maryland 'da kurulmuştur. Şirket genellikle strateji oyunları üzerinde çalışmaktadır. 15 Ocak, 2008 'de THQ bünyesine katılmıştır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket Aralık 1999'da kuruldu ve ilk olarak Şubat 2000'de Brian Reynolds tarafından ortakları Tim Train, David Inscore ve Jason Coleman ile birlikte duyuruldu. Kurucular arasında Reynolds temel olarak oyun tasarımı, Üretimde Eğitim, sanat yönetiminde Inscore ve mühendislik alanında Coleman'da uzmanlaşmıştır. Brian Reynolds aynı zamanda Firaxis Games'in kurucu üyesi olmasına rağmen, kendisi ve diğerleri, sıra tabanlı strateji türünün karmaşıklığını ve kavramlarını gerçek zamanlı strateji türüne uygulama arzusuna dayanarak yeni şirketi kurmak için Firaxis'ten ayrıldı.[1]

Şirketin ilk oyunu, Rise of Nations adlı gerçek zamanlı bir strateji oyunu 2003 yılında piyasaya sürüldü ve sonuçta 2.000.000'den fazla ömür boyu satışa ulaşan kritik ve ticari bir hit oldu.[2] Önemli eleştiriler aldı ve GameSpy'nin PC-RTS için 2003 Yılın Oyunu ve GameSpot'un 2003 En İyi Strateji Oyunu ve 2003 En İyi PC'si dahil olmak üzere ödüller kazandı. Bunu 2004 yılında bir "Gold Edition" ile birlikte Rise of Nations: Thrones and Patriots adlı bir genişleme paketi izledi.

Bu kez fantezi ve steampunk tabanlı ikinci bir gerçek zamanlı strateji oyunu olan Rise of Nations: Rise of Legends, 2006'nın ortalarında izlendi. Bu oyun olumlu eleştiriler alsa da, satışları düşük performans gösterdi ve Big Huge Games'in son tam PC RTS'si oldu.

Rise of Legends'ın yayınlanmasını takip eden yıl, Reynolds ekibin bazı bölümleriyle iki küçük proje üstlendi. İlki olan Catan Live, Klaus Teuber'ın ünlü The Settlers of Catan board oyununun, Teuber ve Reynolds tarafından birlikte tasarlanan yapay zeka ve konsol arayüzüne sahip bir Xbox Live versiyonuydu. İkincisi, Age of Empires III: The Asian Dynasties, Microsoft'un ünlü gerçek zamanlı strateji oyunu için bir genişleme paketiydi.

Bu arada, bir sonraki büyük projesi için Big Huge Games, rol yapma oyunlarına ve bir başka ünlü video oyun tasarımcısına dönüştü. Şubat 2007'de şirket, The Elder Scrolls IV: Oblivion ve The Elder Scrolls III: Morrowind baş tasarımcısı Ken Rolston'un, isimsiz bir rol yapma oyununda (RPG) baş tasarımcı olarak şirkete katılmak için emeklilikten çıktığını açıkladı.[3] Daha sonra Mayıs ayında THQ'nun başlığı 2009'da yayınlayacağı açıklandı.[4] Bu, Microsoft tarafından dağıtılmayan Big Huge Games'in ilk oyunuydu.

Yayınladığı Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Brian Reynolds interview on GameSpy". GameSpy. 2 Mayıs 2002. 17 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2009. 
  2. ^ "Rise of Nations Extended Edition". Microsoft. 19 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2020. 
  3. ^ iTZKooPA (20 Şubat 2007). "Acclaimed 'Oblivion' Designer Heads To Big Huge Games". Totalgaming.net. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2007. 
  4. ^ iTZKooPA (3 Mayıs 2007). "Big Huge Games RPG Gets Publisher, Date". Totalgaming.net. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]