Betanzos

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Galiçya'daki konumu
Betanzos Belediye Binası (Nisan 2018)

Betanzos İspanya'nın otonom bölgelerinden biri olan Galiçya'nın kuzeybatısında bulunan A Coruña eyaletine bağlı belediyesi.[1]

Kasaba, Atlantik Okyanusu'na yakın verimli bir vadide bulunur ve Galiçya'daki en iyi korunmuş eski mahallelerden birine sahiptir. Dikkate değer olan, 1387 yılında mezar sahneleri av sahneleriyle dekore edilmiş olan Fernán Pérez de Andrade tarafından inşa edilen Igrexa de San Francisco (St Francis Kilisesi) kilisenin içinde. Terzilerin birliği tarafından 15. yüzyılda inşa edilen Igrexa de Santiago (St James Kilisesi), atlı Saint James heykeli ile süslenmiş bir ana portala sahiptir. Kasaba, Camino de Santiago'nun İngiliz Yolu yolundadır.[1]

Kasabadaki diğer yerler, birkaç kasaba sarayı, 16. yüzyıl saat kulesi ve orijinal dört kapısından üçünü koruyan şehir surlarıdır.

Betanzos'ta her yıl Ağustos ayında iki kutlama yapılır. San Roque festivalinde çok büyük bir kağıt balon piyasaya sürüldü. Ağustosun ilerleyen saatlerinde, dekore edilmiş tekneler Mandeo nehri boyunca yakındaki Os Caneiros'a yelken açar.

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Carunio, kasabanın bugünkü adının en kabul edilebilir kaynağıdır, belki de ani bir bozulma yaşayan bir yol. Calunio'yu en olası kural adı olarak işaret ederek, halk tarafından L'yi Corunna ile birlikte benzer bir yol olarak değiştirerek seslendirdi.

Calunio gibi bir toponym uyuyor sıra bir evrim "calunia" iftira nasılsa örneğin bazı büyütme içinde kendi balıkçılık resmeden birkaç balıkçılar ilişkiliydi yerde. Mezra, köy statüsüne adım attığında, daha uygun bir resmi isim iddia ettiğinde, yükselme amaçlarını hedef alacaktı. Betar  , örneğin iyi giymek ya da kabul etmek için mecazi olarak kullanılan moda kumaşlar yaparken renkleri eşleştirmek anlamına gelen önceki yeri aday gösterme biçiminin yerine konan zıt anlamlıydı. İçinde Betar sözler, ailesine betançosbağlamı tersine çevirmenin çifte işlevi için daha iyi bir uygulama (üstün bir kabul içinde bir şey söylediği eylemini bozmadan) ve Betanzos'un en son formu olduğu bir toponym olarak uygun olmak için daha iyi olurdu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Nijman, Jan (2020). Geography: Realms, Regions, and Concepts (20. bas.). Wiley. ISBN 978-1119607410.