Beni Böyle Sev bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste maddesinde, 2013-2015 yılları arasında TRT 1 ve TRT 1 HD'de yayımlanan Beni Böyle Sev adlı Türk televizyon dizisinin bölümleri listesi yer almaktadır. Dizi, 3 sezondan ve toplam 89 bölümden oluşmaktadır.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Numarası İlk Yayın Tarihi Yönetmen Yazarlar Uzunluk Bölüme Özel Parça, Yılı ve Solisti İlk Yayındaki Twitter Hashtagi
1 11 Şubat 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
90 dakika "Beni Böyle Sev" (1976) / Orhan Gencebay #BeniBöyleSev
İstanbul'da Matematik Bölümü 1. sınıfta okuyan üniversite öğrencisi Ayşem (Zeynep Çamcı), bahar yarıyılı başlangıcında memleketi Akçaabat'tan İstanbul'daki amcasının evine doğru hareket eder. Okulun ilk sabahı dersine yetişmek için otobüsü kaçırdığı sırada, aynı üniversitede Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Ömer (Alper Saldıran) ile tanışır.
2 18 Şubat 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
100 dakika "Beni Böyle Sev" / Orhan Gencebay #insanbirkezsever
Yengesinin (Meral Asiltürk) baskısına dayanamayan Ayşem, geceleri hastanelerde ve okulunda geçirmeye başlar. Ayşem'in sıkıntılı durumunu fark eden Ömer de, onunla birlikte sabahlamaya başlar. Kızının, amcalarının (Fatih Koyunoğlu) evinde kalmadığını öğrenen Ayşem'in babası Nail (Güven Kıraç), soluğu kızının okulunda alır. Ancak Ömer'in, kızına yapacağı evlenme teklifini, kızının gözlerinin önünde ondan habersiz kabul edeceği aklının ucundan bile geçmemiştir.
3 25 Şubat 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
98 dakika "Sevince" (1975) / Erkin Koray #sevince
Evlenme teklifini ve kabulünü gören aileler, durumu hoş karşılamazlar ve birbirlerine girerler. Ancak daha sonra Ayşem ve Ömer, ailelerini birbirleriyle görüşme konusunda ikna eder.
4 4 Mart 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
95 dakika "Dokunma" (1990) / Orhan Gencebay #KimBöyleSevebilir
Ömer ve ailesi, Ayşem'i istemek için amcalarının oturduğu eve gelir. Ancak Ömer'in babası Reha'nın (Altan Gördüm) plânı sonucunda, Ayşem'in babası ve amcası gözaltına alınır. Daha sonra bu işin altında Reha'nın olduğunu öğrenen Nail, Ayşem'i Ömer'den ayrılması konusunda uyarır. Çaresiz kalan Ayşem, babasıyla birlikte Akçaabat'a döner.
5 11 Mart 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
99 dakika "Bir Anda" (1986) / Müslüm Gürses #seviyorsan
Ayşem'i alıp İstanbul'a dönmek için Akçaabat'a gelen Ömer, Nail'in zorlu sınavını, güvenini kazandığı komşusu Halil'in (Beyti Engin) yardımıyla geçer ve onu kızını vermeye ikna eder.
6 18 Mart 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
105 dakika "Mevsim Bahar Olunca" (1979) / Orhan Gencebay ve
"Hey Gidi Karadeniz" / Gökhan Birben
#mevsimbaharolunca
Reha, Ömer'i vazgeçirmek için önce oğlunun en yakın arkadaşı Nezih'i (Mert Turak) Akçaabat'a yollar, başaramayacağını anlayınca ardından kendisi yola çıkar. Reha'nın tehlike oluşturduğunu fark eden Nail, nikâhı erkene alır ve kına gecesi yapılır. Ancak Reha yine boş durmaz ve nikâha beş kala oğlunu zorla İstanbul'a götürmek için kaçırır.
7 25 Mart 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
93 dakika "Gelevera Deresi" / Kazım Koyuncu ve Şevval Sam #kalbiminsahibi
Ömer babasından kaçmanın bir yolunu bulur ve Akçaabat'a geri döner. Onu hâlâ gelinlikle bekleyen Ayşem'i kaptığı gibi belediyeye nikâh kıymaya giderler ve evlenirler. Ayşem'in babasının köfte salonu, o akşam için düğün salonuna döner.
8 1 Nisan 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
106 dakika "Senden Başka" (1972) / Füsun Önal #evlenince
Oğlunu vazgeçirmek için babasının ardından Akçaabat'a gelen annesini de (Lale Mansur) Ayşem'i gelini olarak kabule ikna edemeyen Ömer, yeni hayatına başlamak üzere Ayşem ile birlikte İstanbul'a döner. Ancak hayatın türlü zorlukları, onlar için daha yeni başlamaktadır.
9 8 Nisan 2013 Cem Tabak Hakan Haksun, Müjdan Kayserli,
Mert Meriçli ve Gökhan Şeker
109 dakika "Seni Her Gördüğümde" (1969) / Erkin Koray ve Yeraltı Dörtlüsü #sendenbaşka
Hayatında ilk kez maddi sıkıntılarla karşılaşan Ömer, bir yandan Ayşem ile kalabilecekleri bir ev tutmaya çalışırken, bir yandan da ona âşık okul arkadaşı Seda (Burcu Biricik) ile uğraşmaktadır. Ama onu en çok, Ayşem'in kendisine karşı takındığı soğuk tavır korkutmaktadır.
10 15 Nisan 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
105 dakika "Benim Dünyam" (1973) / Orhan Gencebay #BenimDünyam
Henüz kalacak bir daire bulamayan genç çift, birbirlerine rahatlıkla yakınlaşma şansı bulamaz. Bu durum, onların arasını açmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Ömer'i Seda'dan kıskanmamak konusunda başlangıçta soğukkanlı davranan Ayşem'in aklında, artık küçük de olsa şüpheler oluşmaya başlamıştır.
11 22 Nisan 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
110 dakika "Dil Yarası" (1984) / Orhan Gencebay #DilYarası
Çift arasındaki güvensizlik, Ömer'in annesinin Ayşem'in yengesi aracılığıyla ilişkilerine burnunu sokması sonucunda tartışmaya dönüşür. Kocasının, özel hayatlarının ayrıntılarını arkadaşları Seda ve Nezih'e anlattığını sanan ve bunun için Ömer'i suçlayan Ayşem'i, ev arkadaşları Reyhan (Burcu Altın) ve Fahriye (Bala Atabek) sakinleştirir. Birbirlerine pişmanlıklarını dile getiren çift, Ayşem'in arkadaşlarının evinde, evlendikten sonra ilk kez baş başa kalabilirler ve aşk tazelerler.
12 29 Nisan 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
109 dakika "Beni Böyle Sev" / Orhan Gencebay #zordaolsa
Ömer, Ayşem ile birlikte gittiği ve başarıyla geçen ilk iş görüşmesinin ardından çalışmaya başlar. Ancak Ömer'in okul taksidinin ödenmemiş olması, çifti maddi sıkıntıya sokmuştur. Eşini mahcup etmek istemeyen Ayşem, kocasından habersiz, düğünden kalan takıları bozdurarak okula olan borcu kapatır. Henüz ev kiralayacak kadar paraları olmayan çift, arkadaşları Nezih ile Haluk'un (Erdem Akakçe), Nezih'in tuttuğu evde yaşamaları önerisini çaresizce kabul ederler. Öte yandan kızı ve damadının İstanbul'da zorluk çektiğini düşünen Nail, kardeşi ve Halil ile İstanbul'da bir köfte salonu açmaya karar verir.
13 6 Mayıs 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
109 dakika Klip yayımlanmadı. #BanaGüvenirmisin
Reha'nın Ömer ile Ayşem'i kıskandırmak için kendisine tuttuğu daireyi, arkadaşları mağdur olmasınlar diye kendi dairesi gibi çifte bırakan Nezih ve Haluk'un söyledikleri yalan, Akçaabat'tan gelen Nail ve Halil ile Reha'nın dairede birbirlerine girmesiyle ortaya çıkar. Yalanların katlanarak büyümesi, aile ve arkadaşlar içerisindeki güven ve dayanışma duygusunu fena hâlde zedelemiştir. Diğer yandan Seda'nın ablası İnci'nin (Didem İnselel), gençlik aşkı Kerem (Atılgan Gümüş) ile birlikte ABD'ye gitmesi, Seda'yı iyiden iyiye yalnızlaştırmaya başlar.
14 13 Mayıs 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
104 dakika "Yeter Ki" (1983) / Fikret Kızılok #yeterki
Oğlunun maddî sıkıntı çekmemesi için Safiye'ye yüklü bir miktarda para vererek yardım eden Nadide; oğlunun, hâlihazırda kocasının tuttuğu dairede kaldığını öğrenince Safiye'yi parayı bir an önce geri vermesi hususunda tehdit eder. Oysa yardımın neredeyse tamamı, ortaklaşa açılacak köfteci dükkânının masraflarını karşılamakta Nail'den habersizce kullanılmıştır.
15 20 Mayıs 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
105 dakika "Al Senin Olsun" (1983) / Orhan Gencebay #alseninolsun
Ömer'in halası Eda (Selen Uçer), yurtdışından kesin dönüş yapmıştır. Başarısız bir evlilik geçirdikten sonra boşanan Eda'nın amacı, yeğenini karısından bir an önce ayırmaktır. Diğer yandan, akşamları ve haftasonları çeşitli etkinliklerde fotoğraf çekerek ailesini geçindirebilecek kadar para kazanmaya başlayan Ömer'in ilk işi, Ayşem ile kalacakları bir daire tutmak olmuştur. Ancak dairenin yaşanabilir bir hâle gelebilmesi için, bütün arkadaşların yardımına ihtiyaç vardır. Çiftin mutlulukları için seferber olan Nezih ve Reyhan arasında bir yakınlaşma başlar.
16 27 Mayıs 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
100 dakika "Sevmenin Zamanı Yok" (1975) / Orhan Gencebay #SevmekZamanı
Ayşem'in amcasının oğlu Furkan (Yusuf Akgün), askerliğini bitirir ve İstanbul'a döner. Açılacak köfte salonunda çalışacağını sanan Furkan, Reha'nın gelip parasını geri isteyerek ortalığı karıştırmasıyla kendisini curcunanın ortasında bulur. Dünürüne bir kez daha rezil olan Nail, çareyi bir kamyonet ile tek başına köfte yapıp satmakta bulur. Ömer, kendisini karısı ve kayınpederine karşı mahcup hissetmektedir.
17 3 Haziran 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
102 dakika "Seni Yazdım" (1986) / Müslüm Gürses #aşkiçin
Seda'nın çektiği yalnızlıktan faydalanarak onunla olan arkadaşlığını ilerleten Taner (Ayberk Yılmaz), Seda Ömer'i sevdiğini söyledikten sonra ikisi için de bir tehlike oluşturmaya başlamıştır. Ömer'e hak ettiği cezayı vermeye çalışan Taner'i, durumu öğrenen Reha, Furkan ve Ayşem durdurur.
18 10 Haziran 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
101 dakika "Beni Böyle Sev" / Orhan Gencebay #KalbiminSahibi
Ablası yurtdışına çıktıktan sonra, sahibi oldukları organizasyon şirketinde işleri doğru düzgün yönetemeyen Seda'nı yardımına, askerden geldiğinden beri henüz iş bulamamış Furkan yetişir. Öte yandan boş durmayan Reha'nın Ömer ve Ayşem'i ayırmak için yeni plânı; karısının, oğlunun dairesine taşınmasıyla gelinini bezdirmektir. Kocasının kendisini evden kovduğunu ve ondan boşanacağını iddia eden Nadide, Ayşem'in sabrının sınırlarını tüm gücüyle zorlayacaktır.
19 24 Haziran 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
102 dakika "Farkında mısın" (1985) / Orhan Gencebay #beniböylesev
Eda, yeğeninin karısını ve kayınpederini tanımak için sabırsızlanmaktadır. Nail ile yakınlaştıkça, ağabeyinin Ayşem ve Nail'e karşı olan tavırları ile onlara haksızlık ettiğini fark eder. Ayşem, Ömer'le birlikte olduğu sürece karısıyla barışmamakla tehdit eden Reha'ya, kocasının ailesinın dağılmaması ve bu nedenle onun üzülmemesi için kocasından ayrılacağını söyler.
20 1 Temmuz 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
107 dakika "Söyle Canım" (1980) / Erol Evgin #istersen
Nadide, sınav dönemindeki Ayşem'i bir hayli yıpratmaktadır. Ancak Eda, Ömer ve Ayşem'e yapılan bu eziyete dayanamaz ve olan biteni Ömer'e açıklar. Bunun üzerine genç çift, bu oyunu yanıtsız bırakmaz ve rol icabı şiddetli bir kavga ederek ayrılırlar. Annesi dördüncü kez evlenmeye çalıştığı için, herhangi birisine bağlanmaktan korkan Nezih ile sevgiye susamış Reyhan'ın ilişkisi de bir türlü sağlıklı bir biçimde rayına oturamamaktadır. Diğer yandan, Seda ile Furkan arasında başlayan yakınlaşma, iş arkadaşı Nilay'ın (Damla Deniz Turgut) yaptığı hırsızlık ve dolandırıcılıkları Furkan'a yıkması yüzünden sona erer.
21 8 Temmuz 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
105 dakika "Beni Böyle Sev" / Orhan Gencebay #seversem
Karısından ayrımaya çalıştığı için hâlâ kızgın olan yeğeni ile henüz düzenli bir iletişim kuramayan Eda, yanına sıkça uğradığı Nail'in babacan tavırlarından hoşlanmaktadır. Evli olarak ilk kez bir Ramazan ayı geçiren Ömer, artık karısı gibi oruç tutmaya başlamıştır. Eda, Ömer'in kalbini kazanabilmek için artık Ayşem'le tanışmak ister. Ancak Ayşem'in, daha önce iki kez karşılaştığı bu kadının kim olduğunu, babasının ona haber vermemesi, baba ile kızının arasını bozar.
22 (Sezon finali) 15 Temmuz 2013 Cem Tabak Hakan Haksun ve
Müjdan Kayserli
137 dakika "Silinmeyen Hatıralar" (1973) / Erkin Koray ve
"Severek Ayrılalım" (1971) / Orhan Gencebay
#BeniBöyleSev
Ömer'le Ayşem'in ayrılmayacağını öğrenen Nadide hastanelik olur. Aynı durumu öğrenen Reha'nın tepkisi ise çok daha sert olur. Anne ve babasının tepkileri, Ömer'i çok üzer ve kendini suçlu hisseder. Seda Furkan'a ondan hoşlandığını söyler ve af diler; ancak gururu kırılan Furkan, Seda'yı affetmez. Ancak daha sonra Seda'nın ölümden döneceği bir trafik kazası geçirmesi, Furkan'ı derinden sarsar. Nezih ise önce çıkma teklif edip, sonra bu teklifini geri aldığı Reyhan'ın kalbini bir kez daha kırar. Ailelerine zarar verdiklerini düşünen Ömer ve Ayşem, gözyaşlarıyla ayrılık kararı alırlar. Fakat ayrılık, çift için o kadar da kolay olmayacaktır. Zira Ayşem, evi terk etmeden önce yaptığı test sonucunda hamile olduğunu öğrenir. Çiftin öyküsü iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hâl almıştır.