Bengal kedisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bengal kedileri güzel, zeki ve vahşi görünümlü kedilerdir. Bu melez kedi cinsi, kalıpları ve kişilikleri nedeniyle popülaritesini artırıyor ve büyük bir ev kedisi ile yaklaşık aynı boyutta kalıyor. Bir Asya leopar kedisi (Felis bengalensis - "Bengal" adının türetildiği yer) Abyssinian, Mısır mau veya Amerikan shorthair gibi evcil bir ev kedisiyle üretilerek geliştirildi.

Bengal kedisi
ÜlkeABD
Irk standartları
FIFestandardı
TICAstandardı
AACEstandardı
ACFstandardı
ACFA/CAAstandardı
GCCFstandardı

Bengal Bakımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde çoğu Bengal kedisi, Afrika leopar kedisinden birkaç nesil uzaklaştığından, özel bir bakıma ihtiyaçları yoktur. Onlar sadece daha büyük "ev kedileri" dir. Ölü tüyleri almak ve tüy yumaklarını önlemeye yardımcı olmak için kedinizi haftalık tarama ile tımar etmelisiniz. Kedinizin tırnaklarını birkaç haftada bir kesin ve bir tırmalama direği sağlayın. Herhangi bir kedi kirli ve kötü kokulu bir kum kabı kullanmayı reddetmeye başlayacağı için temiz ve taze bir çöp kutusu sağlayın.

Bengal kedileri aktiftir ve bir tırmanma ağacı ve odayı araştırmak için kedinize bir levrek bulması için fırsatlar sağlamalısınız. Kedinizin ilgisini çekmek için etkileşimli oyuncaklar sağlayın. Birlikte oynayarak zaman geçirin; Kedinize lazer noktasını getirmesi ve "lazer noktasını yakalamasını" öğretebilirsiniz.

Bengal kedilerinin, çoğu ev kedisinin sahip olmadığı bir özellik olan suyu sevdiği bilinmektedir. Akvaryumunuzun balık tutma havuzu olmamasına dikkat etmeniz gerekebilir.

Herhangi bir kedide olduğu gibi, bir Bengal kedisi en iyi şekilde sadece iç mekan kedisi olarak saklanır . Bu onları diğer hayvanlardan hastalık kapmaktan, kavga etmekten, yırtıcı hayvanların saldırısına uğramaktan veya araçlara çarpmaktan korur.

Bu cins köpekler ve diğer kedilerle iyi geçinmelidir. Bununla birlikte, gerbil, hamster veya kobayınız varsa, onları kediniz tarafından takip edildiğini görebilirsiniz. Kedileri doğal avlarından ayrı tutmak en iyisidir.

2 erkek Bengal kedisi

Bengal kedisi, yeni bir kedi melezi.

Yaygın Sağlık Sorunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bengal kedinizin, evcil bir kedi ile aynı aşılara ve önleyici sağlık tedavilerine ihtiyacı olacaktır. ALC ataları gibi kedi lösemi virüsüne karşı bağışık değildirler. Safkan kedi ırkları, geldikleri gen popülasyonunun daha küçük olması nedeniyle genetik hastalıklara karma cins evcil kedilerden daha yatkındır.

Dahil etme eğiliminde olabilecekleri koşullardan bazıları:

  • Genç kedilerde erken körlüğe neden olan otozomal resesif bozukluk
  • Entropian (göz kapaklarının yuvarlanması)
  • Koronavirüs enfeksiyonundan kaynaklanan ölümcül bir hastalık olan kedi enfeksiyöz peritoniti

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]