Bengü şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Askılı, siyah üzerine parlak pullar dikilmiş bir kıyafet giyen siyah saçlı, başı hafifçe sağa yatık bir şekilde gülümseyerek kameraya bakan bir kadın.
Bengü, 2008.

Türk pop müzik şarkıcısı Bengü, günümüze kadar altı stüdyo albümü kaydetti, çeşitli sanatçılar ile işbirliği projeleri içinde bulundu. Kendisi müzik ile, ilkokula gittiği sıralarda, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sayesinde tanıştı.[1] İlerleyen zamanlarda İzmir Devlet Konservatuvarı Genel Müdürü Müfit Bayraşa'dan şan dersleri aldı.[1] 1996'da, Pop Show yarışmasını katıldı ve yarışmanın ikincisi oldu.[2] Dört yıl boyunca Kenan Doğulu'nun vokalistliğini yaptı.[2]

Bengü, ilk albümü Hoş Geldin'i Temmuz 2000'de yayınladı. Albümde yer alan dört şarkının oluşturulmasında Kenan Doğulu ile, "Hoş Geldiniz" ve "Akşama Görüşürüz" şarkılarının oluşturulmasında Şehrazat ile, "Rüya" ve "Sevme Beni" şarkılarının oluşturulmasında Yıldız Tilbe ile çalıştı.[3] Haziran 2005'te ikinci stüdyo albümü Bağlasan Durmam'ı satışa sundu. Albümde yer alan "Müjde" ve "Ucuz Mumlar" şarkılarının sözlerini kendisi yazdı, "Korkumdan Ağladım" şarkısının sözlerini Serdar Ortaç'tan aldı.[4] Haziran 2007'de üçüncü stüdyo albümü Taktik'i piyasaya sürdü. Albüm için daha önceden Hande Yener tarafından seslendirilen fakat Yener'in herhangi bir çalışmasında yer almayan "Kalbim" şarkısını yeniden seslendirdi.[5] Ortaç, albümdeki "Korkma Kalbim" şarkısında düet şarkıcısı ve söz yazarı olarak görev aldı.[6]

Haziran 2008'de dördüncü stüdyo albümü Gezegen'i yayınladı. Yedi yeni şarkı ve bu şarkıların çeşitli düzenlemelerinin yer aldığı albümde, "Yalan" ve "Ağız Alışkanlığı" şarkılarının oluşturulmasında Adnan Fırat ile, "Telafi" ve "Halâ" şarkılarının oluşturulmasında Altan Çetin ile çalıştı.[7] 2009'da beşinci stüdyo albümü İki Melek'i piyasaya sürdü. Albümdeki "Bu Yazı Bir Kenara Yaz", "Gelen Seni Soruyor" ve "Biz mi Ayrıldık?" şarkılarının sözleri Sinan Akçıl tarafından yazıldı.[8] "Özetle Ben Aşığım" şarkısında Yalın ile düet yaptı.[8] Albüme adını veren "İki Melek" şarkısı, Siyaset Dergisi Ödülleri'nden Yılın Şarkısı kategorisinde ödül aldı.[9] 2010'da ilk EP çalışması olan Sırada Sen Varsın'ı satışa sundu. EP'ye adını veren "Sırada Sen Varsın" şarkısının sözlerinin oluşturulmasında Şehrazat ile çalıştı.[10] Haziran 2011'de altıncı stüdyo albümü Dört Dörtlük'ü yayınladı. Albümün büyük kısmında Sinan Akçıl tarafından yazılan şarkıları seslendirdi.[11] Kasım 2012'de ikinci EP'si olan Anlatacaklarım Var'ı piyasaya sürdü. EP'de yer alan "Haberin Olsun" ve "Yaralı" şarkıları Zeki Güner tarafından yazıldı.[12]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
A ·B ·C ·Ç ·D ·E ·G ·H ·İ ·K ·M ·Ö ·P ·R ·S ·T ·U ·V ·Y
Kenan Doğulu, şarkıcının ilk stüdyo albümünde yer alan "Sen Bir Çiçeksin", "Güller Yanıyor", "Hep Yanındayım" ve "Annem Dudağıma Bal Sürmüş" şarkılarının sözlerini yazdı.[3]
Mustafa Ceceli, Bengü'nün "Müjde", "Ucuz Mumlar" ve "Taktik" şarkılarının düzenlemesini yaptı.[4][6]
Renkler
* Bengü tarafından yazılan şarkılar
Bengü şarkıları listesi
Şarkı Söz yazar(ları) Besteci(ler) Albüm Yıl Kay.
"Ağız Alışkanlığı" Adnan Fırat Adnan Fırat Gezegen 2008 [7]
"Akşama Görüşürüz" Şehrazat Emre Irmak Hoş Geldin 2000 [3]
"Annem Dudağıma Bal Sürmüş" Kenan Doğulu Kenan Doğulu Hoş Geldin 2000 [3]
"Aşk Marka Silahım" Halil Koçak Halil Koçak Taktik 2007 [6]
"Aşk Mevsimi" Bülent Yetiş Bülent Yetiş İki Melek 2009 [8]
"Aşkım" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Dört Dörtlük 2011 [11]
"Ayrılık Hazırlığı" * Bengü Bengü İki Melek 2009 [8]
"Bağlasan Durmam" Sibel Alaş Şefike Axundova Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Bay Yanlış" Sedat Akgül Sedat Akgül Taktik 2007 [6]
"Beyaz Atlı Prens" Gökhan Şahin Murat Ceyhun Çelikten Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Biz mi Ayrıldık?" Sinan Akçıl Sinan Akçıl İki Melek 2009 [8]
"Bu Yazı Bir Kenara Yaz" Sinan Akçıl Sinan Akçıl İki Melek 2009 [8]
"Cesaret" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Dört Dörtlük 2011 [11]
"Ciddi Ciddi" Sibel Alaş Sibel Alaş Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Çetele" Oytun Karanacak Oytun Karanacak Dört Dörtlük 2011 [11]
"Doya Doya Tat" Aliço Aliço Gezegen 2008 [7]
"Dört Dörtlük" Şehrazat Şehrazat Dört Dörtlük 2011 [11]
"Elmanın Yarısı" Gökhan Şahin Murat Ceyhun Çelikten Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Elveda" Emre Kaya Emre Kaya İki Melek 2009 [8]
"Gel Gel" Sibel Alaş, Şefike Axundova Şefike Axundova Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Gel Gel" (Azeri Versiyon) Şefike Axundova Şefike Axundova Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Gelen Seni Soruyor" Sinan Akçıl Sinan Akçıl İki Melek 2009 [8]
"Gezegen" Serdar Ortaç Serdar Ortaç Gezegen 2008 [7]
"Git" Ayşe Birgül Yılmaz Gövder Hasanzadeh Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Güller Yanıyor" Kenan Doğulu Kenan Doğulu Hoş Geldin 2000 [3]
"Haberin Olsun" Zeki Güner Zeki Güner Anlatacaklarım Var 2012 [12]
"Halâ" Altan Çetin Altan Çetin Gezegen 2008 [7]
"Hep Yanındayım" Kenan Doğulu Kenan Doğulu Hoş Geldin 2000 [3]
"Hoş Geldin" Şehrazat Şehrazat Hoş Geldin 2000 [3]
"İki Melek" Serdar Ortaç Serdar Ortaç İki Melek 2009 [8]
"Kadar" Şehrazat Şehrazat Dört Dörtlük 2011 [11]
"Kalbi Olan Ağlıyor" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Dört Dörtlük 2011 [11]
"Kalbim" Alper Narman, Fettah Can Alper Narman, Fettah Can Taktik 2007 [6]
"Kalbim Affetsin" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Dört Dörtlük 2011 [11]
"Kocaman Öpüyorum" Şehrazat Şehrazat İki Melek 2009 [8]
"Korkma Kalbim"
(Serdar Ortaç ile düet)
Serdar Ortaç Serdar Ortaç Taktik 2007 [6]
"Korkumdan Ağladım" Serdar Ortaç Nikos Karvelas Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Mutlu musun Güzelim?" Kutsi Kutsi Taktik 2007 [6]
"Müjde" * Bengü Bengü Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Özetle Ben Aşığım"
(Yalın ile düet)
Hüseyin Yalın Hüseyin Yalın İki Melek 2009 [8]
"Puslu Gemi" Ümit Sayın Ozan Doğulu Hoş Geldin 2000 [3]
"Rüya" Yıldız Tilbe Tuğrul Odabaşı Hoş Geldin 2000 [3]
"Saat 03:00" Sinan Akçıl Sinan Akçıl Dört Dörtlük 2011 [11]
"Saygımdan" Zeki Güner Zeki Güner Saygımdan 2013
"Sen Bir Çiçeksin" Kenan Doğulu Kenan Doğulu Hoş Geldin 2000 [3]
"Sen Yoksan" * Bengü Bengü İki Melek 2009 [8]
"Sensiz Kaldım" Aliço Aliço Taktik 2007 [6]
"Sensiz Meyve Soyar mıyım?" Sedat Akgül Murat Ceyhun Çelikten Taktik 2007 [6]
"Sevme Beni" Yıldız Tilbe Ufuk Yıldırım Hoş Geldin 2000 [3]
"Sırada Sen Varsın" Şehrazat Şehrazat Sırada Sen Varsın 2010 [10]
"Son Nokta" Ersay Üner Ersay Üner Dört Dörtlük 2011 [11]
"Taktik" Halil Koçak Halil Koçak Taktik 2007 [6]
"Telafi" Altan Çetin Altan Çetin Gezegen 2008 [7]
"Ucuz Mumlar" * Bengü Bengü Bağlasan Durmam 2005 [4]
"Unut Beni" Adnan Fırat Adnan Fırat Taktik 2007 [6]
"Veda" Deniz Erten Bengü Dört Dörtlük 2011 [11]
"Yalan" Adnan Fırat Adnan Fırat Gezegen 2008 [7]
"Yalansın" Şehrazat Şehrazat Sırada Sen Varsın 2010 [10]
"Yaralı" Zeki Güner Zeki Güner Anlatacaklarım Var 2012 [12]
"Yolcu" * Bengü Bengü Taktik 2007 [6]
"%80 Arsızım" Gökhan Şahin Murat Ceyhun Çelikten Bağlasan Durmam 2005 [4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Bengü / TTNET Müzik". TTNET Müzik. http://www.ttnetmuzik.com.tr/artist/Bengu/36727/biyografi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2012. 
  2. ^ a b "İşte çiçek kız". Hürriyet. 10 Ağustos 2000. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=-174146. Erişim tarihi: 30 Aralık 2012. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k Hoş Geldin (albüm kitapçığı). Bengü. Kiss Müzik. 2000. 8696987500088.
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m Bağlasan Durmam (albüm kitapçığı). Bengü. Dokuz Sekiz Müzik. 2005. 8697441640197.
  5. ^ Hande Yener tarafından seslendiren "Ağla Kalbim": Bengü tarafından seslendirilen "Ağla Kalbim":
  6. ^ a b c d e f g h i j k l Taktik (albüm kitapçığı). Bengü. Erol Köse Production. 2007. 86985620006000.
  7. ^ a b c d e f g Gezegen (albüm kitapçığı). Bengü. Erol Köse Production. 2008. 8698562000860.
  8. ^ a b c d e f g h i j k l İki Melek (albüm kitapçığı). Bengü. Avrupa Müzik. 2009. 8697420611446.
  9. ^ "Siyaset Dergisi gecesine ünlü yağdı! İşte en iyiler! - Magazin! - Medyafaresi". medyafaresi.com. 24 Mart 2010. http://www.medyafaresi.com/haber/38292/magazin-siyaset-dergisi-gecesine-unlu-yagdi-iste-en-iyiler.html. Erişim tarihi: 18 Ocak 2013. 
  10. ^ a b c Sırada Sen Varsın (albüm kitapçığı). Bengü. Avrupa Müzik. 2010. 869742062237.
  11. ^ a b c d e f g h i j k Dört Dörtlük (albüm kitapçığı). Bengü. Avrupa Müzik. 2011. 8697420622961.
  12. ^ a b c Anlatacaklarım Var (albüm kitapçığı). Bengü. Doğan Music Company. 2012. 8697407057205.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]