Ben de Özledim (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ben de Özledim
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürAbsürt komedi
SenaristBurak Aksak
YönetmenOnur Ünlü
Erkan Tunç
BaşrolAli Atay
Serkan Keskin
Osman Sonant
ÜlkeTürkiye Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı13 (bölümleri listesi)
Yapım
YapımcıOrkun Ünlü
Funda Alp
KurgucuMurat Bör
Öykü kurgusuBurak Aksak
Hamza Aşgın
Derem Çıray
MekânTürkiye İstanbul
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiEflatun Film
Yayın bilgileri
KanalStar TV (HD) (2013-2014)
Resim formatı576i (SDTV 16:9)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi25 Ekim 2013 (2013-10-25) - 29 Ocak 2014 (2014-01-29)
DurumuSona erdi
Kronoloji
İlişkili programlarLeyla ile Mecnun
(2011-2023)

Ben de Özledim, Eflatun Film tarafından yapılıp 2013-2014 yılları arasında Star TV'de yayımlanan absürt komedi türündeki Türk televizyon dizisi. Başrollerini Ali Atay, Serkan Keskin ve Osman Sonant'ın paylaştığı, oyuncuların, yayından kaldırılan ve 2011-2013 yılları arasında 3 sezon ve 104 bölüm boyunca TRT 1'de yayımlanan fenomen dizi Leyla ile Mecnun'dan sonra yaşadıklarını anlatır.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Senaryosunu Burak Aksak’ın yazdığı, yönetmenliğini Onur Ünlü ve Erkan Tunç'un yaptığı, kurgusunu Murat Bör’ün üstlendiği ve yapımcılığını Funda Alp ve Orkun Ünlü'nün üstlendiği Eflatun Film imzalı dizinin ilk bölümü 25 Ekim 2013 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlamıştır. Dizide yönetmen, yapımcı ve senarist de oynamaktadır. Dizinin odak noktası, ekibin kurduğu Leyla The Band'dir. Dizinin ilk bölümünde, 3 sezon yayınlanıp finalsiz sonlanan Leyla ile Mecnun dizisinin üç dakikalık kısa finali gösterilmiştir. Son bölüm olan 13. bölüm, 29 Ocak 2014 tarihinde yayımlanmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Leyla ile Mecnun dizisi ani bir kararla yayından kalkınca, dizinin yapımcılarından Funda ve yönetmen Onur durumu oyunculara açıklar. Bütün dizi ekibi işsiz kalmıştır. İşi ve birbirleriyle çalışmayı seven ekip durumu kabullenmekte güçlük yaşar. Ali, canlandırdığı Mecnun karakterinin etkisinden bir türlü kurtulamamaktadır. Serkan’ın bir yanı hâlâ “İsmail Abi”dir. Evli ve bir çocuk babası Osman ise dizideki karakteri Yavuz gibi bütün vaktini arkadaşlarıyla geçirmektedir. Cengiz herkesin gözünde hâlâ Erdal Bakkal’dır. Ahmet, tıpkı İskender gibi bütün ekibin babası konumundadır. Kimse rolünden tam olarak çıkamamıştır ve her biri gündelik hayata adapte olmakta zorluk çekmektedir. Oyuncular Leyla ile Mecnun'un senaristi Burak'a giderek yeni bir dizi yazmasını isterler. Üç yıldır aynı diziyi yazmakta olan Burak'ın yeni bir proje üzerinde düşünecek vakti olmamıştır. Herkes kara kara ne yapacağını düşünmeye başlar.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Açıklama
Ali Atay Ali Leyla ile Mecnun dizisi sonlandıktan sonra etkisinden çıkamamıştır. Mecnun, onun bir parçası olmuştur. Mecnun karakterinin etkisinden bir türlü kurtulamamaktadır. Leyla ile Mecnun bitince ekibin dağılmasını istemez.
Serkan Keskin Serkan Hâlâ içinde bir İsmail Abi vardır ve etkisinden çıkamamıştır. Sevgilisi Aslı tarafından terkedilmiştir. Bir Deniz Kızına aşıktır. Arkadaşları arasında genellikle "Seko" diye çağrılır.
Osman Sonant Osman Bir aile babası olan Osman'ın mutlaka bir projede çalışıp ailesini geçindirmesi gerekmektedir. Ekibinden ayrı kalmayı istemez. Vaktini sürekli arkadaşlarıyla geçirmektedir. Arkadaşları arasında genellikle "Osmik" diye çağrılır.
Sera Tokdemir Selin Ali, arabayla çarptıktan sonra hafızasını yitirmiştir. Han'ın kalbidir.
Ezgi Çelik Deniz Serkan'ın aşık olduğu deniz kızıdır.
Cihan Ercan Cihan Leyla ile Mecnun için memleketi Ankara'dan İstanbul'a kadar gelen Cihan, dizinin yayından kaldırıldığını öğrenince şoka girer. Ali, Serkan ve Osman'ın kendini dışladıklarını düşünür.
Burak Aksak Burak Leyla ile Mecnun'a üç yılını vermiş olan Burak, dizi yayından kaldırılınca aklına hiçbir dizi projesi gelmez. Açıköğretim okumaktadır. Melodi ile sevgilidir. Kamera düşkünüdür.
Ahmet Mümtaz Taylan Ahmet Tıpkı Leyla ile Mecnun'daki rolü İskender gibi, tüm ekibin babasıdır. Rolünün etkisinden hâlâ çıkamamıştır.
Onur Ünlü Onur Leyla ile Mecnun'un yönetmenidir. Dizi yayından kaldırılınca şirketinin borçları birikir ve ne yapacağını bilemez.
Gülce Oral Melodi Gazetecidir. Burak'ın sevgilisidir. Leyla The Band hayranıdır.
Cengiz Bozkurt Cengiz Herkesin gözünde hâlâ Erdal Bakkal'dır. Kıvrak danslarıyla ortama neşe katar.
Sarp Aydınoğlu Sarp Leyla ile Mecnun'daki rolü Benjamin'den sonra, kendini tiyatroya verir. Arkadaşları arasında "Sarpo" ve "Kalamar Ağız" diye çağrılır.
Nadir Sarıbacak Troll Selin'in evlenmekten kaçtığı kişidir. Adını kullanmayı sevmez. Ali'nin Selin'den uzak durmasını istemektedir. Han'ın lideridir. Ekip ona "Troll" diye hitap etmektedir.
Onur Şirin Faruk Han'ın sahibidir. Aynı zamanda Troll'ün sağ koludur. Onur'un arkadaşı olma yoluyla ekibin arasına sızmıştır.
Merve Dağlı Zehra Serkan'ı dolandırmıştır.
Çağlar Yiğitoğulları Şenol Akıllı, hırslı ve zengin bir yapımcıdır. Aynı zamanda bir mafya babasıdır. 2010'lar dizisinin yapımcılığını yapmıştır fakat dizi oldukça düşük reyting aldığı için yayından kalkmıştır.
Bahar Selvi Nazlı Yayından kalkan 2010'lar adlı dizide Nazlı karakterini canlandırmıştır.
Funda Alp Funda Yapımcıdır.
Engin Günay Engin Leyla ile Mecnun'un bitmesine en çok üzülenlerden biridir. Sürekli yemek yemek ister.
Fatih Topçuoğlu Atilla Han'ın At Adamıdır.
Teoman Gelmez Eski Temizlikçi Deniz ile birlikte Han'dakilerden kaçmaktadır.
Mehmet Yılmaz Ak Temizlikçi Han'ın ikinci temizlikçisidir. Düşmanlarını ok ve yay kullanarak ortadan kaldırır.
Bahar Şenbahar Gizemli Kız Han'ın en gizemlisidir.
Kubilay Çamlıdağ Kubilay Ekibin Leyla ile Mecnun'daki eski rol arkadaşıdır. Genelde Neslihan ile takılırken görülür ve onu hiç konuşturmaz.
Mustafa Aşık Mustafa Leyla ile Mecnun'un etkisinden sonra konuşmamaktadır.
Neslihan Aker Neslihan Ne zaman konuşmak istese, konuşmasını bölenler olur ve konuşamaz.
Ahmet Taşdemir Uşak Ali'nin uşağıdır.
Onursal Yıldırım Onursal Leyla ile Mecnun'un doktorudur. hâlâ Leyla ile Mecnun'un etkisinde kalan ekip onun gerçek bir doktor olduğunu zannetmektedirler.
Köksal Engür Köksal Her ne kadar Leyla ile Mecnun'u sadece bir televizyon işi olarak görse ve göstermeye çalışsa da, herkes ona dizideki rolündeki gibi "Aksakallı Dede" tabiriyle seslenir.
Gizem Erdem Aslı Serkan'ın eski sevgilisidir. Serkan'ı terk etmiştir.
Sabahat Adalar Sabahat Ekibin Leyla ile Mecnun'daki eski rol arkadaşıdır. Leyla ile Mecnun'un bitmesi üzerine yeni dizi yazması için Burak'a başvurmuştur.
Bülent Baytar Bülent Ekibin Leyla ile Mecnun'daki eski rol arkadaşıdır.
Fırat İkisivri Fırat Leyla The Band'de gitaristtir.
Sarper Aksoy Sarper Leyla The Band'de klarnet çalmaktadır.
Ege Tanman Ege Ekibin Leyla ile Mecnun'daki eski rol arkadaşıdır. Ekip onu Bursa'dan İstanbul'a kadar çağırmıştır.
Alican Akman Alican Sürekli olarak Tiyatro'da takılmaktadır. Serkan ve Sarp'ı sinirlendirmeyi sever.
İsmail İçen İsmail Kamera arkası ve set ekibinden efLAtunfilm çalışanıdır. Dizinin ilk iki bölümünde görülmüştür.
Damla Sonant Damla Osman'ın eşidir.
Mercan Sonant Mercan Osman'ın kızıdır.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Final Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Cuma /
Çarşamba 23.30
25 Ekim 2013 29 Ocak 2014 13 1-13 2013-2014 Star TV

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]