Ben 10: Omnitrix'in Sırrı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ben 10: Omnitrix'in Sırrı
Ben 10: Secret of the Omnitrix
OyuncularTara Strong
Meagan Smith
Paul Eiding
Steven Blum
Richard McGonagle
Jim Ward
Richard Steven Horvitz
Fred Tatasciore
Vanessa Marshall
Robert David Hall
TürüTelevizyon filmi, Çizgi animasyon
RenkRenkli
Yapım yılı2007,  ABD
Çıkış tarih(ler)iAmerika Birleşik Devletleri 10 Ağustos 2007
Birleşik Krallık 22 Ekim 2007
Türkiye 19 Ekim 2009
Süre99 dakika
Dilİngilizce

Ben 10: Omnitrix'in Sırrı, Amerikan çizgi dizisi Ben 10'den uyarlanmış bir televizyon filmidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde 10 Ağustos 2007'de ve Birleşik Krallık'ta ise 22 Ekim 2007'de yayınlanmıştır. Nisan 2008'de bir hafta süren özel Ben 10 haftası sırasında, bu filmin dördüncü sezonun son sekiz bölümünden birkaç ay önce yayınlanmasına rağmen dizinin resmi finali olarak hizmet ettiği ortaya çıktı. 20 Mayıs 2008'de yalnızca Wal-Mart mağazalarında DVD olarak yayınlandı. Bununla birlikte, orijinal Ateş Topu versiyonu hariç alternatif versiyonların hiçbiri diskte bulunmamaktaydı, ancak dördüncü sezonun DVD'si dört versiyonun yanı sıra pop-up ve bazı trivia versiyonlarını da içeriyordu. Kronolojik olarak, bu, "Ben 10, Negatif 10'a Karşı" bölümünün sonra gerçekleşir ve aslında sezon finalidir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben Tennyson, Dr. Animo'yla savaşma esnasında "DNA bombası"nı yok etmesiyle kazara Omnitrix'in kendini imha etme modunu başlatır. Aktif hale geçmesi Tetrax'ı uyarır ve Dünya'ya Ben ve büyükbabasının yanına gelir. Omnitrix'i tamir etmesi için Azmuth adındaki galvan'a (gri madde) gitmeleri gerektiğini söyler. Yolculukları esnasında tanınmamaları için Gwen ve Büyükbaba Max'i arkada bırakırlar. Bir şekilde Gwen gemiye gizlice girer. Tetrax, gemisindeki gelişmiş tıbbî malzemeleri kullanarak Omnitrix'in yaratıcısı, Azmuth'un DNA imzasını bulur ve izini bulmaya Incarcecon denilen hapishaneye giderler. Bir firarın ardından, Myaxx adında bir dişi Chimera Sui Generis'i (Vilgax'ın türü) kurtarırlar. Myaxx, Azmuth'un asistanıdır; Omnitrix'i yapmada yardım ettiği için ona saygı göstermediğinden kendi DNA imzasıyla Azmuth'unkini yer değiştirmiştir. Myaxx imha etme protokolünü etkisiz hâle getirmeye çalışır; ama başaramaz. Protokol eğer etkisiz hale getirilemezse yalnızca Ben değil, Dünya dahil olmak üzere evrenin büyük bir bölümü yok olacaktır. Myaxx, Azmuth'u nasıl bulacaklarını bilir ve her şeye rağmen onları üzerinde saklandığı gezegen, Xenon'a götürür.

Omnitrix'in KİM sinyalini alan Vilgax, Sixsix'i ("Hunted" bölümünde Ben'i takip eden uzaylı) yanına alır.

Azmuth'a ulaşmaya çalışırken, Vilgax tarafından saldırıya uğrarlar. Null Void'a kaçmıştır ve Ben'in izini sürmek için bir gemiyi kumanda eder. Gwen'i korurken Gluto çatışmada öldürülse de, Ben sonuçta saldırıyı püskürtmede başarılı olmuştur. Tetrax'ın gemisi Azmuth'un kaldığı gezegene çakılır. Kaleye girdiklerinde, Gwen'i yakalayan ve onu çalan bir grup Florauna (Wildvine türü) tarafından saldırıya uğrarlar. Ben depresyondadır ve kendini suçlar.

Ben isteksizce Tetrax ve Myaxx ile Azmuth'un inine doğru ilerlerken, Tetrax Ben ile empati kurar ve Vilgax için çalışmanın ona ve tüm gezegenine nasıl mal olduğuna dair geçmişini anlatır. Azmuth'u mühürlü bir ikincil laboratuvara kadar takip eden Ben, Omnitrix'i kapatmasını ister, ancak Azmuth çevresindeki herhangi bir şeye aldırış etmeden bunu reddeder.

Azmuth'un saklandığı odayı bulurlar. Azmuth ona yardım etmeyeceğini söyler ve onları içeri almaz. Ama Ben kararlıdır; Yıldırım Gülle'ye dönüşerek kapıyı kırar ve içeri girer. Azmuth'a saldırır. Bu sırada Azmuth'un büyük mekanik bir zırh içinde saklanan yaşlı bir Galvan (Gri Madde'nin türünden) olduğu ortaya çıkar. Azmuth, Omnitrix'in bir silah olmadığını, türlerin birbirlerini anlayıp barış içinde yaşamaları için yaptığı bir cihaz olduğunu söyler. Ona göre bütün evren Omnitrix'i bir silah olarak gördüğünden yok olmayı hak etmektedir. Bu nedenle onlara yardım etmeyeceğini söyler.

Bu sırada Vilgax tekrar saldırıya geçer. Ben Omnitrix'i koruma pahasına onu kullanmaz ve yerine blasteri tercih eder. Saldırı esnasında Gwen ve Gluto çıkagelir. Gwen Gluto'nun kendisini kurtardığını söyler; Gluto küçük bir parçasından tekrar oluşabilmektedir, Gwen'in kıyfetine sıçramış bir parçasından tekrar oluşup, Gwen'in kaçmasını sağlamıştır. Hep birlikte Vilgax ve adamlarıyla çatışmaya girerler. Çatışma esnasında Ben'in hareketleri Azmuth'un güvenini sağlar, Omnitrix'i onarır ve Ben'e kullanması için yepyeni bir form verir: Way Big. Vilgax'ın ordusunu kolaylıkla alt eder. Vilgax'ı yakalar ve onu uzay boşluğuna fırlatır.

Azmuth, Myaxx'la birlikte Xenon'dan ayrılmaktadır. Ben, saati tamir ettiği için ona teşekkür eder ve Omnitrix'i geri vermeyi teklif eder. Bununla birlikte, Azmuth, Ben'i Omnitrix için en iyi kişi olarak görür, çünkü hem teknik olarak gerçek amacını yerine getiriyordur hem de Omnitrix'in varlığı yüzünden sıkıntı çekiyordur. Tetrax, Ben ve Gwen'i Dünya'ya geri döndürür ve Ben'i Animo ile yaptığı savaş sırasında yok edilen şeyin yerini alması için yeni bir uçan kaykay ile bırakır. Bununla birlikte, Tennyson'ların normal bir tatil gününe sahip olma ümidi, bir alışveriş merkezine saldıran bir zombi haberiyle kesilir.

Alternatif versiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben 10: Omnitrix'in Sırrı birbirinden farklı üç versiyon hâlinde oluşturulmuştur; versiyonların her birinde Animo'nun DNA bombası farklı bir uzaylı tarafından yok edilmiştir. İlk sürümde Ben Ateş Topu'nu seçer, ikincisinde Eye Guy adında yeni bir türü ve üçüncüsünde ise Şimşek Hız'ı. Dördüncü versiyon da (aslında Ateş Topu düzenlemesinin özel bir versiyonu) Ben 10'in 4. Sezonunda piyasaya sürüldü ve filmin DVD'si, filme eklenen trivia eklerini de içeriyor.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]