Belçika'nın şehirlerinin listesi ve nüfusları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste Belçika şehirlerinin 1 Ocak 2005 itibariyle nüfuslarını göstermektedir:

Sıra İsim Nüfus İl
1 Brüksel Başkent Bölgesi 1.006.749 Brüksel Başkent Bölgesi
2 Anvers (şehir) 457.749 Anvers (il)
3 Gent 230.951 Oost Vlaanderen
4 Charleroi 201.373 Hainaut
5 Liège 185.574 Liège
6 Bruges 117.327 West Vlaanderen
7 Namur 106.767 Namur
8 Mons 91.083 Hainaut
9 Leuven 89.910 Vlaams Brabant
10 Mechelen 77.480 Anvers
11 Aalst 77.007 Oost Vlaanderen
12 La Louvière 76.896 Hainaut
13 Kortrijk 73.625 West Vlaanderen
14 Hasselt 69.538 Limburg
15 Sint-Niklaas 69.082 Oost Vlaanderen
16 Ostend 68.594 West Vlaanderen
17 Tournai 67.476 Hainaut
18 Genk 63.607 Limburg
19 Seraing 60.728 Liège
20 Roeselare 55.380 West Vlaanderen
21 Verviers 52.820 Liège
22 Mouscron 52.534 Hainaut
23 Beveren 45.593 Oost Vlaanderen
24 Beringen 44.000 Limburg
25 Dendermonde 43.081 Oost Vlaanderen
26 Turnhout 39.561 Anvers
27 Dilbeek 39.288 Vlaams Brabant
28 Heist-op-den-Berg 38.126 Anvers
29 Sint-Truiden 37.989 Limburg
30 Lokeren 37.515 Oost Vlaanderen
31 Brasschaat 37.180 Anvers
32 Vilvoorde 36.956 Vlaams Brabant
33 Herstal 36.832 Liège
34 Braine-l'Alleud 36.803 Valon Brabant
35 Maasmechelen 36.175 Limburg
36 Waregem 35.919 West Vlaanderen
37 Châtelet 35.475 Hainaut
38 Ninove 35.373 Oost Vlaanderen
39 Ypres 34.949 West Vlaanderen
40 Geel 34.758 Anvers
41 Halle 34.679 Vlaams Brabant
42 Knokke-Heist 33.823 West Vlaanderen
43 Grimbergen 33.571 Vlaams Brabant
44 Schoten 33.230 Anvers
45 Lier 32.947 Anvers
46 Mol 32.476 Anvers
47 Menen 32.325 West Vlaanderen
48 Wavre 32.023 Valon Brabant
49 Evergem 31.963 Oost Vlaanderen
50 Tienen 31.746 Vlaams Brabant
51 Lommel 31.616 Limburg
52 Geraardsbergen 31.089 Oost Vlaanderen
53 Wevelgem 31.059 West Vlaanderen
54 Heusden-Zolder 30.648 Limburg
55 Sint-Pieters-Leeuw 30.637 Vlaams Brabant

Brüksel'in alt belediyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Brüksel şehri (142.853)
  2. Schaarbeek/Schaerbeek (110.375)
  3. Anderlecht (93.808)
  4. (Sint-Jans-)Molenbeek-Saint-Jean (78.520)
  5. Elsene/Ixelles (77.729)
  6. Ukkel/Uccle (74.976)
  7. (Sint-Lambrechts-)Woluwe-Saint-Lambert (47.845)
  8. Vorst/Forest (47.555)
  9. Sint-Gillis/Saint-Gilles (43.733)
  10. Jette (42.250)
  11. Etterbeek (41.097)
  12. (Sint-Pieters-)Woluwe-Saint-Pierre (37.920)
  13. Evere (33.069)
  14. Oudergem/Auderghem (29.265)
  15. Watermaal-Bosvoorde/Watermael-Boitsfort (24.314)
  16. Sint-Joost-ten-Node/Saint-Josse-ten-Noode (23.142)
  17. Ganshoren (20.609)
  18. (Sint-Agatha-)Berchem-Sainte-Agathe (19.968)
  19. Koekelberg (17.721)

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]