Bedlington teriyeri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bedlington teriyeri
2003 yılına ait bir resim
Ülkeİngiltere
Köpek (Canis lupus familiaris)

Bedlington teriyeri, İngiltere kökenli bir teriyer türü. 1800'lerde Northumberland'ın maden bölgesi Bedlingtonshire'de ortaya çıktı. Önceleri dövüş köpeği ve porsuk, tavşan, sıçan vs. avcısı olarak kullanılan Bedlingtonlar zamanla ev köpeği olarak kullanılmaya başlandı.[1]

Fiziksel Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzuya benzer bir köpek ırkı olan Bedlingtonların sırtı kavisli, tepesi püsküllü, tüyleri kıvırcık, kalın ancak yumuşaktır. Kürkü mavimsi gri, kızılımsı kahverengi veya solgun toprak rengidir. Genellikle kremrengi yamaları bulunur. Omuzlarda yüksekliği 38–43 cm, ağırlığı 8–10 kg'dır.[1] Ömrü 10 yıl civarıdır.[2]

Karakter Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dost canlısı,sevecen ve enerjik yapısıyla, bulunduğu ortama mutluluk getirmekte ve sahibine olan sadakatini her zaman belli etmektedir. Bedlington Terrier ırkı, sahibi ve çevresinden ilgi görmeyi çok sever. Tüylü hayvanlara karşı takıntısı olduğundan, bu tür hayvanları kovalayarak oyun oynayabilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Bedlington terrier." Encyclopædia Britannica Ultimate Reference Suite. Chicago: Encyclopædia Britannica, 2011.
  2. ^ "Bedlington Terrier." 31 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. The Kennel Club. Erişim:22 Haziran 2012.