Bauhaus (şirket)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bauhaus
Kuruluş1960 (1960)
Genel merkezi,
Hizmet alanlarıAvrupa
SahibiHeinz-Georg Baus
Çalışan sayısı17000
Web sitesibauhaus.com.tr
Bauhaus in Wuppertal, Almanya.

Bauhaus İsviçreli ünlü modernistin adını kullanan, atölye, ev ve bahçe ile ilgili her türlü ihtiyaç malzemesinin satışının yapıldığı alışveriş mağazaları bulunan perakende satış şirketidir.

İlk mağazasını 1960 yılında Mannheim, Almanya'da açmıştır. 2012 yılı itibarıyla Bulgaristan, Almanya, Avusturya, Çekya, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Macaristan, Norveç ve Slovenya ve Türkiye'de 190 perakende satış mağazası ve Franchising mağazaları bulunmaktadır.[1]

Şirket 2004 yılında Oberstdorf Kayakla Atlama Müsabakasında Almanya ülkesine, Buz Hokeyi Dünya Şampiyonasında Çek Cumhuriyeti'ne, Kayakla Süzülme Dünya Şampiyonasında Slovenya, Planica için sponsorluk yapmıştır. Ayrıca Alman milli futbol takımının maçlarında, DFB (Alman Futbol Federasyonu) Kupası ve çok sayıda Alman 1. Ligi (Bundesliga) maçlarında stadyum pano reklamları ile, DLV (Alman Atletizm Federasyonu) atletizm müsabakalarında da çeşitli sponsorluklar yapmaktadır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bauhaus Hakkında Uluslararası". bauhaus. 15 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2012. 
  2. ^ "Bauhaus Hakkında Sponsorluklarımız". bauhaus. 15 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]