Battlefield Heroes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Battlefield: Heroes
GeliştiriciDICE Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıElectronic Arts
YapımcılarDigital Illusions CE
Easy Studios
SeriBattlefield
MotorRefractor Engine (animasyon versiyonu)
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış25 Haziran 2009
TürÜçüncü şahıs nişancı
ModÇok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Battlefield: Heroes (kısaca BF Heroes ya da BFH), Electronic Arts firmasının Battlefield serisi için hazırladığı ücretsiz bir çevrimiçi video oyunudur. Oyun Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş, Electronic Arts tarafından 25 Haziran 2009'da piyasaya sürülmüştür. Bir Microsoft Windows oyunudur. Oyun, II. Dünya Savaşı'nı konu alan üçüncü şahıs nişancı türünden bir oyundur.

Diğer Battlefield oyunlarından farkı üçüncü şahıs nişancı türünden bir oyun olması ve oyun grafiklerinin animasyon şeklinde olmasıdır. Battlefield: Heroes'ta II. Dünya Savaşı eğlenceli ve komik bir şekilde oyuna konu edilmiştir. Bu sebepten dolayı 16 yaşından küçük çocuklar için de uygun bir oyun olarak görülmüş fakat PEGI Battlefield Heroes'ı 16 yaş ve üzeri bir oyun olarak sınıflandırmıştır. Oyun 17 Temmuz 2015'te Electronic Arts tarafından Battlefield Play4Free, FIFA World ve Need for Speed World oyunları ile birlikte piyasadan kaldırılmıştır.[1]

Takımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda 2 farklı takım vardır. Oyun bu 2 takım arasında geçmektedir.

  • National Army: Başlarındaki isim Commander Heinrich von Schnitzel'dir. Dış görünüşleri iddialı ve oldukça yapılı bir vücuda sahiptir.
  • Royal Army: Başlarındaki isim Commander Tommy Chester'dır. Commander Heinrich von Schnitzel'in aksine eğlenceli, dağınık bir görüntüye sahiptir.

Asker sınıfları[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda 3 farklı asker sınıfı vardır. Bu sınıfların her birinin farklı özellikleri bulunmaktadır.

  • COMMANDO (Komando): Komando, işlerini gizliden yürüten sınıf olarak biliniyor. Özel yetenekleri "Cloak"(görünmezlik); yakın mesafelerde kamufle olmalarını, uzak mesafelerde ise görünmez olmalarını sağlar.
  • GUNNER (Topçu): Büyük ağır silahları kullanan, büyük kalıplı adamlardır. Özel yeteneği patlayan fıçı atmaktır.
  • SOLDIER (Asker): Özel yenetekleri, Healt Boost sayesinde takım arkadaşlarının sağlık barını doldurabilirler. Incendiary Rounds denilen özellik sayesinde ise, mermilere ateş ekleyip isabet eden kurşunların düşmanı yakıp extra zarar vermesini sağlayabilirler. Var olan diğer özel yeteneği ise X-Ray Vision. Bu yetenek sayesinde duvarın arkasındaki düşman askerlerinin yerini belirleyebilirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2015.