Battlefield: Bad Company

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Battlefield Bad Company sayfasından yönlendirildi)
Battlefield: Bad Company
GeliştiriciDICE Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıElectronic Arts
YapımcıDigital Illusions CE
SeriBattlefield
MotorFrostbite Engine
PlatformlarPlayStation 3, Xbox 360
ÇıkışAVR 23 Haziran 2008
KA 26 Haziran 2008
TürBirinci şahıs nişancı
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Battlefield: Bad Company (kısaca BFBC), Electronic Arts firmasının, Battlefield serisi için hazırladığı video oyunudur. Oyun Digital Illusions CE tarafından geliştirilmiş, Electronic Arts firması tarafından 23 Haziran 2008'de Kuzey Amerika'da, 26 Haziran 2008'de ise Avrupa'da ve dünyanın geri kalanında piyasaya sürülmüştür. Yalnızca PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkmıştır. Oyun, günümüz savaşlarını konu edinmekte. Birinci şahıs nişancı türünde bir video oyunudur.

Oyunun demosu 5 Haziran 2008'den itibaren Xbox 360 için Xbox Marketplace, PlayStation 3 içinse PlayStation Store'dan indirilme imkânı veriyor.

Özellikler ve Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Battlefield: Bad Company, kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden ve para uğruna hayatlarını riske atan bir grup askerin macerasını anlatmaktadır. Tamamen değiştirilebilir çevrelerde, binalardan araçlara kadar etrafınızda gördüğünüz her objeye ateş edebilir, gördüğünüz her şeyi yok edebilirsiniz. Savaş alanındaki objelere yaptığınız bu değişiklikler sayesinde yapabileceğiniz taktik hamlelerin sayısı sonsuz. Kendi savaş taktiğinizi yaratın ve mücadele verin. Karada, havada veya denizde onlarca silah, araç ve cihaz, savaş konulu birinci şahıs nişancı oyunlarındaki çatışma ortamını bir ileri seviyeye taşıyor.

Gerçekçi Mücadele[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunumuzda bulunan binaların %90'ına hasar verilebiliyor. Nişancı tüfeği ile binaların köşelerine ateş edildiğinde dahi ateş edilen kısımlarda ufak hasarlar oluşuyor. Tanklarla binaların duvarları yıkılabiliyor. El bombası atarlarla binalarda delik açılabiliyor. Battlefield: Bad Company, etrafınızdaki her unsurla etkileşime girebildiğiniz dinamik çevrelere sahip. Haritada gördüğünüz hemen her şeyi yok edebiliyorsunuz. Haritalarda ilerlediğimiz yolu, kullandığımız taktikleri tamamen kendimiz seçebilmekteyiz. Oyunculara geniş özgürlük sunan bu haritalarda, bir duvarı patlatarak kendimize sniper pozisyonu yaratabiliyor, tankla bir binaya girebiliyoruz. Sürekli değişen çatışma alanı, oyuncuyu ve düşmanları doğaçlama hareket etmeye, sürekli yeni hamleler üretmeye zorluyor.

Senaryolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu oyunda diğer Battlefield oyunlarında olmayan yeni bir şey eklenmiştir. Önceki Battlefield oyunlarında tek oyunculu modda belirli bir senaryo yoktu ama Bad Company’de bu olasılık bulunmaktadır. Oyun, oyun içi gerçekleşen senaryolar üzerine kuruludur. Oyunu oynayan oyuncunun görevleri ve amaçları bulunmaktadır. Bu görev ve amaçları tamamlamak için mücadelemizi o yönde vermeliyiz. Yapacağımız görevler dışına çıkmamalı, aksi takdirde oynadığımız bölümü başarısızlıkla bitirebiliriz.

Gruplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Battlefield 2 ve Battlefield: 2142’den de bilindiği gibi bu oyunda da küçük gruplar yani squadlar oluşturulabilinmekte. Ayrıca küçük gruplar yerine daha büyük gruplar vardır. Bu büyük gruplar takımlar içindeki mini takımlar gibidir. Küçük ve büyük gruplar takım oyununu kuvvetlendirmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]