Bakırköylü Sanatçılar Derneği

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bakırköylü Sanatçılar Derneği ya da kısaca BASAD, 1993 yılında Bakırköy'de yaşayan sanatçıları bir çatı altında toplayıp, dernek oluşturmak fikri ile kurulmuş bir dernektir.

1998 yılında Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi'ne taşınmıştır. BASAD, 29 Mart 2002 tarihinde, Bakırköy Belediyesi'nin çabalarıyla, Bakırköy Kültür ve Sanat Konağı'na kavuşmuştur. 1908 yılında inşa edilen bina; öğrenci yurdu olarak kullanılmış, 1936 yılından itibaren, ilk, orta, lise eğitimi vermiş, daha sonra da Bakırköy Halkevi olarak 70'li yıllarda Bakırköylü'lere kültürel hizmet sunmuştur. Halkevlerinin kapatılmasıyla Adalet Bakanlığınca Adliyeye devredilen ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi olarak hizmet veren bina, restore edilerek BASAD yönetiminde Bakırköy Kültür ve Sanat Konağı olarak hizmete başlamıştır. 22 Mayıs 2002 yılında Konağın içinde hizmete sunulan, 500 üyesi 1000'i geçkin öğrenci kapasitesi bulunan BASAD, 16 yıldır devam ettiği çalışmalarıyla, Bakırköy - İstanbul ve yurtdışında kültürel ve sanatsal faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir. Sanat Galerisinde geçen süreç içerisinde pek çok sanatçıya ev sahipliği yapmıştır. Müzik alanında birçok konser gerçekleştirmiş. Tiyatro alanında birçok oyun sahneye konmuştur. Sanat'ın her alanında çalışmalarını sürdüren bir kurumdur. Derneğin bahçesinde BASAD Cafe bulunmaktadır.

Görevleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Derneğin yetenek ve kapasiteleri ile üyelerin, öğrencilerin öğrenim, sanat eğitimini ve sanatsal gelişim beklentilerini dünya standartlarında karşılamak.
  2. Ülkede; erdemli, bilgili, çağdaş, etik değerlere bağlı, yapıcı, yaratıcı, alanında örnek, üretken, problem çözücü ve çalışkan sanat adamları yetişmesine ortam oluşturmak.
  3. Dünyanın, ülkenin ve ilçenin, sanat ve kültür hayatına katkıda bulunmak.
  4. Mevcut, öğretim, eğitim, araştırma ve yayın faaliyetleriyle, ülkenin sanat ve kültür hayatında, önemli roller almak ve sürekli gelişimci olmak.
  5. Ülkenin dünya standartlarında sanat adamı yetiştirmesine katkıda bulunmak.
  6. Bunları çevrede ve ülkedeki sanat adamları ve kurumlarıyla ilişkiye sokup, uyum içerisinde sanatsal gelişim ve değişimlerine katkıda bulunmak.
  7. Dernek sanatçılar arasında dayanışmayı sağlamak ve sanatsal faaliyetlerini desteklemek, ülke ve dünya çapında tanıtımını sağlamak.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]