Bükreş'teki yapılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Romanya, Bükreş' teki göze çarpan yapılar her bir kategoride alfabetik sıraya göre organize edilmiştir.

Kiliseler[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalyan kilisesi

Müzeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Köy müzesinde bir ev

Kolej ve üniversiteler[değiştir | kaynağı değiştir]

The University.JPG

Devlet Üniversitesi ve Kolejler:

  • Ulusal Spor Akademisi (Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport)
  • Ekonomik Çalışmalar akademisi (Academia de Studii Economice)
  • Mimarlık Enstitüsü (Institutul de Arhitectură Ion Mincu)
  • Mikroteknoloji Enstitüsü (Institutul de Microtehnologie)
  • Bükreş Üniversitesi (Universitatea Bucureşti)
  • Bükreş Politeknik Üniversitesi (Universitatea Politehnică Bucureşti)
  • İnşaat Teknik Üniversitesi (Universitatea Tehnică de Construcţii)
  • Carol Davila Tıp ve Eczacılık Üniversitesi (Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila)
  • Toprak yönetimi ve tarımsal ilaçlar Üniversitesi (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară)
  • Müzik Üniversitesi (Universitatea de Muzică)
  • Sanat Üniversitesi (Universitatea de Arte)
  • Film yapım ve Tiyatro Sanatı Üniversitesi (Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale")
  • Yönetim ve Politika Çalışmaları Ulusal Okulu (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative)

Kaynak: Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Organizasyon Kanunu [1].

Diğer kamu yapıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tiyatrolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ulusal Tiyatro, 2006
Odeon Tiyatrosu
  • Perde Tiyatrosu (Teatrul Act)
  • C. Tănase Theater (Teatrul C. Tănase), home of a satirical revue
  • Casandra Tiyatro Stüdyosu (Studioul Casandra), öğrenci tiyatrosu
  • Komedi Tiyatrosu (Teatrul de Comedie)
  • Excelsior Tiyatro (Teatrul Excelsior)
  • Yeşil Saatler Tiyatrosu (Teatrul Luni de la Green Hours)
  • Hanul cu Tei Tiyatro
  • Ion Creangă Tiyatro (puppet tiyatro)
  • Bulandra Tiyatrosu
  • Nottara Tiyatrosu (Teatrul Nottara)
  • Odeon Tiyatrosu
  • Oparet (Teatrul Naţional de Operetă)
  • Bükreş ulusal Tiyatrosu (Teatrul Naţional I.L. Caragiale)
  • Küçük Tiyatro (Teatrul Mic)
  • Ţăndărică Tiyatrosu (puppet tiyatro)
  • Theatrum Mundi
  • Birlik Tiyatrosu
  • Devlet Yahudi Tiyatrosu (Teatrul Evreiesc de Stat)
  • Çok Küçük Tiyatro (Teatrul Foarte Mic)

Diğer gösteri yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hoteller[değiştir | kaynağı değiştir]

Athenee Palace Hilton

Bu, Bükreş'teki çağdaş oteller listesi değildir, bunlar sadece mimari ve tarihi önemdedir.

Restoranlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Casa Capsa Restorant

Bu, Bükreş'teki çağdaş restoranlar listesi değildir, bunlar sadece mimari ve tarihsel önemdedir.

Barlar ve Klüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu, Bükreş'teki çağdaş barlar ve klüpler listesi değildir, bunlar sadece tarihi ve mimari önemde olup buluşma yerleridir.

  • Big Mamou
  • Cafeneua Actorilor (literally, "actors' coffee-shop")
  • Caru Cu Bere (literally, "beer wagon")
  • Club A
  • Green Hours
  • Lăptăria Enache (literally, "Enache's milk-shop")
  • Impaler
  • Manuc'un Yeri (Hanul lui Manuc)
  • Twice Club