Azerbaycan'daki üniversiteler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Azerbaycan'da 27'si devlet, 16'sı özel ve 7'si Özel statüdeki yüksek öğretim kurumları olmak üzere toplamda 50 üniversite bulunmaktadır.[1] Aşağıda kategorik olarak listelenmişlerdir.

Azerbaycan'daki Yüksek öğretim kurumları[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Lenkeran Devlet Üniversitesi
  2. Azerbaycan Devlet Deniz Akademisi
  3. Milli Havacılık Akademisi
  4. Azerbaycan Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığı yanında Devlet İdaresi Akademisi
  5. Bakü Devlet Üniversitesi
  6. Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi
  7. Bakü Yüksek Petrol Okulıu
  8. Azerbaycan Teknik Üniversitesi
  9. Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi
  10. Bakü Slavyan Üniversitesi
  11. Azerbaycan Diller Üniversitesi
  12. Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi
  13. Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi
  14. Azerbaycan Tıp Üniversitesi
  15. Bakü Müzik Akademisi
  16. Azerbaycan Milli Konservatuvarı
  17. Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi
  18. Azerbaycan Devlet Beden Eğitimi ve Spor Akademisi
  19. Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Sanat Üniversitesi
  20. Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi
  21. Azerbaycan Öğretmen Enstitüsü
  22. Azerbaycan Teknoloji Üniversitesi
  23. Gence Devlet Üniversitesi
  1. Mingacevir Politeknik Enstitüsü
  2. Nahcivan Devlet Üniversitesi
  3. Nahcivan Öğretmen Enstitüsü
  4. Sumgayıt Devlet Üniversitesi

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Kafkas Üniversitesi
  2. Hazar Üniversitesi
  3. Batı Üniversitesi
  4. Azerbaycan Kooperatif Üniversitesi
  5. Ateş Yurdu Üniversitesi
  6. Azerbaycan Üniversitesi
  7. Bakü Asya Üniversitesi
  8. Bakü Avrasya Üniversitesi
  9. Bakü İşletmecilik Üniversitesi
  10. Bakü Kızlar Üniversitesi
  11. Özel Nahcivan Üniversitesi
  12. Bilim ve Eğitim Merkezi Tefekkür Üniversitesi
  13. Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi
  14. Azerbaycan Sosyal-Siyasal Üniversitesi
  15. İş ve Sosyal İlişkiler Üniversitesi
  16. Bakü İslam Üniversitesi

Özel statüdeki yüksek öğretim kurumları[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Azerbaycan Ali Askeri Denizcilik Okulu
  2. Azerbaycan Ali Askeri Havacılık Okulu
  3. Azerbaycan Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı Polis Akademisi
  4. Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Haydar Aliyev adına Akademi
  5. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesi Akademisi
  6. Haydar Aliyev adına Azerbaycan Yüksek Askeri Okulu
  7. Olağan Üstü Hal Bakanlığı Akademisi

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]