Aylık ortalama ücretlerine göre Avrupa ülkeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste, Avrupa'da yer alan ülkelerin aylık ortalama ücretlerini sıralamaktadır. Aşağıdaki tablo, çeşitli veri sağlayıcılar tarafından bildirilen ortalama aylık ücretleri yansıtmaktadır. Maaş dağıtımı sağa çarpıktır bu nedenle çoğu kişi, net asgari ücretten daha az kazanmaktadır. Az gelişmiş piyasalarda, kayıtdışı ekonominin var olması nedeniyle gerçek gelirler listelenmiş tabloda sınırı aşabilir.

Harita[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke net (açıklanan) brüt önceki oran net $ brüt $ tarih
AlmanyaAvrupa Birliği Almanya[1][2][3] 2234 € 3695 € 1.28 2865 4740 2. çeyrek / 2012
Arnavutluk Arnavutluk[4][5] 27 396 TÜM 34 767 TÜM 0.009 264 335 2010
Andorra Andorra[6] 1919 € 1.28 2467 09/12
AvusturyaAvrupa Birliği Avusturya[7][8] 1873 € 2393 € 1.32 2484 3174 2010
Azerbaycan Azerbaycan[9] 364 AZN 1.26 461 2011
BelçikaAvrupa Birliği Belçika[10][11] 1882 € 3103 € 1.32 2496 4119 2010
Beyaz Rusya Belarus[12] 4244300 BYR 0.0001 497 11/12
Bosna-Hersek Bosna-Hersek[13] 831 BAM 1299 BAM 0.66 551 862 10/12
BulgaristanAvrupa Birliği Bulgaristan[14][15] 602 BGN 768 BGN 0.65 396 505 09/12
Birleşik KrallıkAvrupa Birliği Büyük Britanya[16] 2285 GBP 3090 GBP 1.61 3657 4932 10/12
Çek CumhuriyetiAvrupa Birliği Çek Cumhuriyeti[17][18] 21 185 CZK 24 514 CZK 0.05 1056 1222 3. çeyrek / 2012
DanimarkaAvrupa Birliği Danimarka[19] 37 364 DKK 0.177 6628 2011
EstonyaAvrupa Birliği Estonya[20][21] 673 € 855 € 1.25 842 1069 3. çeyrek / 2012
FinlandiyaAvrupa Birliği Finlandiya[22][23][24] 2321 € 3190 € 1.25 2901 3988 3. çeyrek / 2012
FransaAvrupa Birliği Fransa[25][26] 2041 € 2651 € 1.39 2845 3696 2009
Gürcistan Gürcistan[27] 636 GEL 0.59 378 2011
Hırvatistan Hırvatistan[28] 5487 HRK 7890 HRK 0.17 947 1362 10/12
İrlandaAvrupa Birliği İrlanda[29] 3011 € 1.25 3765 3. çeyrek / 2012
İtalyaAvrupa Birliği İtalya[30][31] 1662 € 2071 € 1.25 2078 2589 3. çeyrek / 2012
İsveçAvrupa Birliği İsveç[32][33] 19 596 SEK 28 400 SEK 0.14 2726 3950 2010
İsviçre İsviçre[34][35][36] 4 948 CHF 6 034 CHF 1.13 5600 6828 2011
İzlanda İzlanda[37] 464 768 ISK 0.008 4008 2011
Kazakistan Kazakistan[38] 98 861 KZT 0.006 657 10/12
Kıbrıs CumhuriyetiAvrupa Birliği Kıbrıs[39] 1912 € 1.25 2390 3. çeyrek / 2012
MacaristanAvrupa Birliği Macaristan[40] 140 399 HUF 209 202 HUF 0.004 646 962 10/12
LitvanyaAvrupa Birliği Litvanya[41][42] 340 LVL 484 LVL 1.86 634 902 3. çeyrek / 2012
Lihtenştayn Lihtenştayn[43] 6315 CHF 0.92 5850 2008
LitvanyaAvrupa Birliği Litvanya[44] 1686 LTL 2171 LTL 0.36 610 786 3. çeyrek / 2012
LüksemburgAvrupa Birliği Lüksemburg[45][46] 3189 € 4274 € 1.32 4230 5669 2010
Makedonya Cumhuriyeti Makedonya[47][48] 21 031 MKD 30 875 MKD 0.02 445 653 10/12
MaltaAvrupa Birliği Malta[49] 1293 € 1.28 1616 3. çeyrek / 2012
Moldova Moldova[50][51] 2945 MDL 3482 MDL 0.08 240 284 10/12
Monako Monako
Karadağ Karadağ[52] 478 € 713 € 1.28 613 915 11/12
HollandaAvrupa Birliği Hollanda[53][54] 2136 € 3073 € 1.25 2671 3842 3. çeyrek / 2012
Norveç Norveç[55] 36 000 NOK 0.1699 6429 2011
PolonyaAvrupa Birliği Polonya[56][57] 2512 PLN 3510 PLN 0.30 759 1061 3. çeyrek / 2012
PortekizAvrupa Birliği Portekiz[58][59] 787 € 972 € 1.37 1079 1332 10/11
RomanyaAvrupa Birliği Romanya[60] 1552 RON 2139 RON 0.28 441 608 10/12
Rusya Rusya[61][62] 23 683 RUB 26 803 RUB 0.03 761 862 10/12
San Marino San Marino
Sırbistan Sırbistan[63][64] 42 395 RSD 58 914 RSD 0.01 482 670 11/12
SlovakyaAvrupa Birliği Slovakya[65][66] 649 € 784 € 1.25 811 980 3. çeyrek / 2012
SlovenyaAvrupa Birliği Slovenya[67] 987 € 1516 € 1.29 1280 1967 10/12
İspanyaAvrupa Birliği İspanya[68][69] 1510 € 1806 € 1,25 1888 2257 3. çeyrek / 2012
Türkiye Türkiye[70][71][72] 846 TRY 1 071 TRY 0.59 385 487 2014
Ukrayna Ukrayna[73][74] 2539 UAH 3098 UAH 0.12 311 379 11/12
YunanistanAvrupa Birliği Yunanistan[75][76] 898 € 1124 € 1.39 1250 1565 2011

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gesamtwirtschaft & Umwelt - Verdienste & Arbeitskosten - Statistisches Bundesamt (Destatis) - Entwicklung der Bruttoverdienste- Statistisches Bundesamt (Destatis)" ((Almanca)). Destatis.de. 2012-03-26. https://www.destatis.de/DE/ZahlenFakten/GesamtwirtschaftUmwelt/VerdiensteArbeitskosten/VerdiensteBranchen/Tabellen/LangeReiheD.html?nn=50684. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  2. ^ "Indicators - Short-term indicators - Labour costs - Federal Statistical Office (Destatis)" ((İngilizce)). Destatis.de. https://www.destatis.de/EN/FactsFigures/Indicators/ShortTermIndicators/LabourCosts/kaki112.html. Erişim tarihi: 2012-09-21. 
  3. ^ "Gehaltsrechner und Brutto Netto Rechner Gehalt bei". Nettolohn.de. http://www.nettolohn.de/. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  4. ^ Arnavutluk İstatistik Enstitüsü; http://www.instat.gov.al/
  5. ^ kreatx.com. "Llogaritja e pages bruto dhe neto | kreatx, llogaritja e pages, software company Arnavutluk, software company tirana, program kontabiliteti online, program burime njerezore, program magazina inventari, program finance, program per menaxhimin e klienteve". Blog.kreatx.com. http://blog.kreatx.com/tools/llogaritpagen/paga.php. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  6. ^ [1]; Andorran Statistical Office
  7. ^ [2]; Avusturya İstatistik Ofisi - brüt ücretler
  8. ^ [3]; Avusturya İstatistik Ofisi - net ücretler
  9. ^ [4];Azerbaycan İstatistik Kurumu
  10. ^ [5]; Belgian Statistical Office
  11. ^ "Acv-Csc". Acv-online.be. http://www.acv-online.be/acvcsc.internet.brutnet.webui/Input.aspx. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  12. ^ "Labor market". Belstat.gov.by. http://belstat.gov.by/homep/en/specst/labor2.htm. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  13. ^ "Agencija za statistiku BiH". Bhas.ba. http://www.bhas.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=141&Itemid=&lang=en. Erişim tarihi: 2012-11-24. 
  14. ^ "Average Monthly Wage of Employees Under Labour Contract in 2012". National Statistical Institute. http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26&a1=705&a2=706&a3=907&a4=908#cont. Erişim tarihi: 8 Kasım 2012. 
  15. ^ "Калкулатор заплата". Calculator.bg. http://www.calculator.bg/1/zaplata_bruto_neto.html. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  16. ^ United Kingdom; http://www.langlophone.com/20100526_edition/20100526_EU27_data_table_flipped.pdf
  17. ^ http://www.czso.cz/csu/csu.nsf/enginformace/cpmz120412.doc
  18. ^ ' + google_ads[i].line1 + ' (1997-01-01). "mzdová kalkulačka, výpočet čisté mzdy v roce 2012". Finance.cz. http://www.finance.cz/dane-a-mzda/kalkulacky-a-aplikace/mzdovy-kalkulator/. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  19. ^ Denmark; http://statbank.dk/SLON21
  20. ^ Estonia; http://www.stat.ee/57592
  21. ^ "Palgakalkulaator 2012". Kalkulaator.ee. http://www.kalkulaator.ee/?lang=1&page=1. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  22. ^ Finnish Statistical Office; http://www.stat.fi/til/ati/2012/03/ati_2012_03_2012-10-15_tau_011_en.html
  23. ^ http://www.viastar.fi/laskurit/palkkalaskuri/
  24. ^ http://www.taxrates.cc/html/finland-tax-rates.html
  25. ^ French Statistical Office
  26. ^ La calculatrice. "Convertir salaire brut / net". La-calculatrice.com. http://www.la-calculatrice.com/convertir-salaire.html. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  27. ^ [6]; Georgian Statistical Office
  28. ^ "Republic Of Croatia - Croatian Bureau Of Statistics". Dzs.hr. http://www.dzs.hr/default_e.htm. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  29. ^ "CSO QuickTables - EHQ03 - Earnings and Labour Costs". Cso.ie. 2012-06-15. http://www.cso.ie/quicktables/GetQuickTables.aspx?FileName=EHQ03.asp&TableName=Earnings+and+Labour+Costs&StatisticalProduct=DB_EH. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  30. ^ Italian Statistical Institute; http://dati.istat.it/?lang=en
  31. ^ "Calcolo Stipendio Netto". Calcolostipendionetto.it. http://www.calcolostipendionetto.it/. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  32. ^ Swedish Statistical Office;
  33. ^ "Beräkna nettolön, bruttolön och företagets totala lönekostnad - kalkylator, räkna ut, beräkna". Kalkyleramera.se. 2011-09-29. http://www.kalkyleramera.se/foretagsekonomi/nettolon-bruttolon-total-lonekostnad. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  34. ^ Switzerland;
  35. ^ "Swiss Statistics - Wage evolution - total (1939=100)". Bfs.admin.ch. 2012-04-27. http://www.bfs.admin.ch/bfs/portal/en/index/themen/03/04/blank/key/lohnentwicklung/nominal_und_real.html. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  36. ^ "Gehaltsrechner für die Schweiz". ePunkt.net. http://www.epunkt.net/Bewerber/Gehaltsrechner-Schweiz. Erişim tarihi: 2012-09-12. 
  37. ^ [7]; OECD
  38. ^ Kazakistan; http://www.eng.stat.kz/Pages/default.aspx
  39. ^ Cypriot Statistical Office; http://www.mof.gov.cy/mof/cystat/statistics.nsf/TÜM/802D746CC78D0A0AC2257A48003802E8?OpenDocument&sub=1&sel=1&e=&print
  40. ^ [8]; Hungarian Statistical Office
  41. ^ Litvanya;
  42. ^ [9]
  43. ^ Lihtenştayn;
  44. ^ Lithuania;Litvanya İstatistik Kurumu
  45. ^ Luxembourg;Luxembourgish Statistical Office
  46. ^ "Die Grenzgänger in Luxemburg". diegrenzgaenger.lu. http://www.diegrenzgaenger.lu/index.php?p=calcfisc#submit_anchor. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  47. ^ Macedonia; http://www.stat.gov.mk/PrikaziSoopstenie_en.aspx?rbrtxt=41
  48. ^ "Државен завод за статистика". Stat.gov.mk. http://www.stat.gov.mk/PrikaziSoopstenie_en.aspx?rbrtxt=40. Erişim tarihi: 2012-11-27. 
  49. ^ Malta http://nso.gov.mt/statdoc/document_file.aspx?id=3503
  50. ^ Moldova; http://www.statistica.md/newsview.php?l=en&idc=168&id=3923&parent=0
  51. ^ "Informatii din sistemul bancar". Bank.MD. http://www.bank.md/index.php?fid=40. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  52. ^ Karadağ; Karadağ İstatistik Ofisi
  53. ^ Hollanda İstatistik Kurumu;
  54. ^ "Nettoloon berekenen uit bruto salaris voor 2011". Berekenhet.nl. http://www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/nettoloon-2011.html. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  55. ^ Norveç;
  56. ^ [10]; Polish Statistical Office, p.52
  57. ^ "Kalkulator brutto-netto - Kalkulatory". Infor.Pl. http://www.infor.pl/kalkulatory/brutto_netto.html. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  58. ^ [11]; Inquérito aos Ganhos e Duração do Trabalho outubro de 2011, p.14
  59. ^ "Simulador de Salário Líquido | agência financeira" ((Portekizce)). Agenciafinanceira.iol.pt. http://www.agenciafinanceira.iol.pt/simuladores/salario. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  60. ^ "Average earnings in October 2012". 5 Aralık 2012. http://www.insse.ro/cms/files/statistici/comunicate/castiguri/a12/cs10e12.pdf. Erişim tarihi: 11Aralık 2012. 
  61. ^ http://www.gks.ru/wps/wcm/connect/rosstat/rosstatsite/main/population/wages/#
  62. ^ http://ipipip.ru/kz/
  63. ^ Serbia; http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/public/PublicationView.aspx?pKey=41&pLevel=1&pubType=2&pubKey=1501
  64. ^ http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=07&dd=25&nav_id=629385
  65. ^ Slovakia; Slovak Statistical Office
  66. ^ "Kalkulačka čistej mzdy pre rok 2012 - oPeniazoch". Openiazoch.zoznam.sk. http://openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/vypocet-cistej-mzdy. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  67. ^ Slovenian Statistical Office;
  68. ^ Spanish Statistical Office;
  69. ^ "Calculo de sueldo neto o mensual". Calculatusueldo.com. http://www.calculatusueldo.com/calcula_tu_sueldo_neto.htm. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  70. ^ Türkiye; http://www.turkstat.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1053
  71. ^ http://www.turkstat.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=1329
  72. ^ "Maaş Hesaplama | Brütten Nete Maaş Hesaplama | Netten Brüte Maaş Hesaplama". Verginet. 2006-03-30. http://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  73. ^ Ukrayna; http://www.ukrstat.gov.ua/
  74. ^ "Зарплатный калькулятор 2012". Payroll.com.ua. http://www.payroll.com.ua/index.php. Erişim tarihi: 2012-07-17. 
  75. ^ [12]; OECD
  76. ^ [13]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]