Avustralya Açık tek kadınlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Avustralya Açık Tek Bayanlar Şampiyonları listesi 1941-1945 yılları arasında II. Dünya Savaşı yüzünden yarışmalar yapılamamıştır.

Yıl Şampiyon Finalist Sonuç
1922 Avustralya Margaret Molesworth Avustralya Esna Boyd Robertson 6-3, 10-8
1923 Avustralya Margaret Molesworth Avustralya Esna Boyd Robertson 6-1, 7-5
1924 Avustralya Sylvia Lance Harper Avustralya Esna Boyd Robertson 6-3, 3-6, 8-6
1925 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Esna Boyd Robertson 1-6, 8-6, 6-4
1926 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Esna Boyd Robertson 6-1, 6-3
1927 Avustralya Esna Boyd Robertson Avustralya Sylvia Lance Harper 5-7, 6-1, 6-2
1928 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Esna Boyd Robertson 7-5, 6-2
1929 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Louise Bickerton 6-1, 5-7, 6-2
1930 Avustralya Daphne Akhurst Cozens Avustralya Sylvia Lance Harper 10-8, 2-6, 7-5
1931 Avustralya Coral McInnes Buttsworth Avustralya Marjorie Cox Crawford 1-6, 6-3, 6-4
1932 Avustralya Coral McInnes Buttsworth Avustralya Kathrine Le Mesurier 9-7, 6-4
1933 Avustralya Joan Hartigan Bathurst Avustralya Coral McInnes Buttsworth 6-4, 6-3
1934 Avustralya Joan Hartigan Bathurst Avustralya Margaret Molesworth 6-1, 6-4
1935 Birleşik Krallık Dorothy Round Little Avustralya Nancy Lyle Glover 1-6, 6-1, 6-3
1936 Avustralya Joan Hartigan Bathurst Avustralya Nancye Wynne Bolton 6-4, 6-4
1937 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Emily Hood Westacott 6-3, 5-7, 6-4
1938 Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Bundy Cheney Avustralya Dorothy Stevenson 6-3, 6-2
1939 Avustralya Emily Hood Westacott Avustralya Nell Hall Hopman 6-1, 6-2
1940 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Thelma Coyne Long 5-7, 6-4, 6-0
1941 II. Dünya Savaşı yüzünden turnuva yapılamadı.
1942
1943
1944
1945
1946 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Joyce Fitch 6-4, 6-4
1947 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Nell Hall Hopman 6-3, 6-2
1948 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Marie Toomey 6-3, 6-1
1949 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart Avustralya Nancye Wynne Bolton 6-3, 6-4
1950 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart 6-4, 3-6, 6-4
1951 Avustralya Nancye Wynne Bolton Avustralya Thelma Coyne Long 6-1, 7-5
1952 Avustralya Thelma Coyne Long Avustralya Helen Angwin 6-2, 6-3
1953 Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Julie Sampson Haywood 6-3, 6-2
1954 Avustralya Thelma Coyne Long Avustralya Jenny Staley Hoad 6-3, 6-4
1955 Avustralya Beryl Penrose Collier Avustralya Thelma Coyne Long 6-4, 6-3
1956 Avustralya Mary Carter Reitano Avustralya Thelma Coyne Long 3-6, 6-2, 9-7
1957 Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson 6-3, 6-4
1958 Birleşik Krallık Angela Mortimer Barrett Avustralya Lorraine Coghlan Robinson 6-3, 6-4
1959 Avustralya Mary Carter Reitano Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth 6-2, 6-3
1960 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 7-5, 6-2
1961 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 6-1, 6-4
1962 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 6-0, 6-2
1963 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Jan Lehane O'Neill 6-2, 6-2
1964 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Lesley Turner Bowrey 6-3, 6-2
1965 Avustralya Margaret Smith Court Brezilya Maria Bueno 5-7, 6-4, 5-2 bıraktı
1966 Avustralya Margaret Smith Court Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter Maça çıkmadı
1967 Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey Gunter Avustralya Lesley Turner Bowrey 6-1, 6-4
1968 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King Avustralya Margaret Smith Court 6-1, 6-2
1969 Avustralya Margaret Smith Court Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King 6-4, 6-1
1970 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Kerry Melville Reid 6-1, 6-3
1971 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Evonne Goolagong Cawley 2-6, 7-6, 7-5
1972 Birleşik Krallık Virginia Wade Avustralya Evonne Goolagong Cawley 6-4, 6-4
1973 Avustralya Margaret Smith Court Avustralya Evonne Goolagong Cawley 6-4, 7-5
1974 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 7-6, 4-6, 6-0
1975 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Çekoslovakya Martina Navrátilová 6-3, 6-2
1976 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Çekoslovakya Renáta Tomanová 6-2, 6-2
1977 Avustralya Kerry Melville Reid Avustralya Dianne Fromholtz Balestrat 7-5, 6-2 (Ocak)
1977 Avustralya Evonne Goolagong Cawley Avustralya Helen Gourlay Cawley 6-3, 6-0 (Aralık)
1978 Avustralya Christine O'Neil Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen 6-3, 7-6
1979 Amerika Birleşik Devletleri Barbara Jordan Amerika Birleşik Devletleri Sharon Walsh 6-3, 6-3
1980 Çekoslovakya Hana Mandlíková Avustralya Wendy Turnbull 6-0, 7-5
1981 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 6-7, 6-4, 7-5
1982 Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová 6-3, 2-6, 6-3
1983 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan 6-2, 7-6
1984 Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert Çekoslovakya Helena Suková 6-7, 6-1, 6-3
1985 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 6-2, 4-6, 6-2
1986
1987 Çekoslovakya Hana Mandlíková Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová 7-5, 7-6(1)
1988 Batı Almanya Steffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert 6-1, 7-6(3)
1989 Batı Almanya Steffi Graf Çekoslovakya Helena Suková 6-4, 6-4
1990 Batı Almanya Steffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernández 6-3, 6-4
1991 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica Seles Çekoslovakya Jana Novotná 5-7, 6-3, 6-1
1992 Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Monica Seles Amerika Birleşik Devletleri Mary Joe Fernández 6-2, 6-3
1993 Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Monica Seles Almanya Steffi Graf 4-6, 6-3, 6-2
1994 Almanya Steffi Graf İspanya Arantxa Sánchez Vicario 6-0, 6-2
1995 Fransa Mary Pierce İspanya Arantxa Sánchez Vicario 6-3, 6-2
1996 Amerika Birleşik Devletleri Monica Seles Almanya Anke Huber 6-4, 6-1
1997 İsviçre Martina Hingis Fransa Mary Pierce 6-2, 6-2
1998 İsviçre Martina Hingis İspanya Conchita Martínez 6-3, 6-3
1999 İsviçre Martina Hingis Fransa Amélie Mauresmo 6-2, 6-3
2000 Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport İsviçre Martina Hingis 6-1, 7-5
2001 Amerika Birleşik Devletleri Jennifer Capriati İsviçre Martina Hingis 6-4, 6-3
2002 Amerika Birleşik Devletleri Jennifer Capriati İsviçre Martina Hingis 4-6, 7-6(7), 6-2
2003 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams 7-6(4), 3-6, 6-4
2004 Belçika Justine Henin Belçika Kim Clijsters 6-3, 4-6, 6-3
2005 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport 2-6, 6-3, 6-0
2006 Fransa Amelie Mauresmo Belçika Justine Henin 6-1, 2-0 retired
2007 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Rusya Maria Sharapova 6-1, 6-2
2008 Rusya Maria Sharapova Sırbistan Ana Ivanović 7-5 6-3
2009 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Rusya Dinara Safina 6-0 6-3
2010 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams Belçika Justine Henin 6-4 3-6 6-2
2011 Belçika Kim Clijsters Çin Halk Cumhuriyeti Li Na 3–6 6–3 6–3
2012 Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka Rusya Mariya Şarapova 6–3, 6–0
2013 Beyaz Rusya Viktoriya Azarenka Çin Halk Cumhuriyeti Li Na 4–6, 6–4, 6–3
2014 Çin Halk Cumhuriyeti Li Na Slovakya Dominika Cibulková 7–6(7–3), 6–0


İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden çok şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Faal olan oyuncular
Oyuncu Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar Yıllar
 Smith Court, MargaretMargaret Smith Court (AUS) 7 4 11 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1969, 1970, 1971, 1973
 Wynne Bolton, NancyeNancye Wynne Bolton (AUS) 6 0 6 1937, 1940, 1946, 1947, 1948, 1951
 Akhurst Cozens, DaphneDaphne Akhurst Cozens (AUS) 5 0 5 1925, 1926, 1928, 1929, 1930
 Williams, SerenaSerena Williams (USA) + 0 5 5 2003, 2005, 2007, 2009, 2010
 Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley (AUS) 0 4 4 1974, 1975, 1976, 1977(Ara.)
 Graf, SteffiSteffi Graf (GER)[m] 0 4 4 1988, 1989, 1990, 1994
  Seles, MonicaMonica Seles (YUG) (USA)[l] 0 4 4 1991, 1992, 1993, 1996
 Hartigan Bathurst, JoanJoan Hartigan Bathurst (AUS) 3 0 3 1933, 1934, 1936
 Hingis, MartinaMartina Hingis (SUI) 0 3 3 1997, 1998, 1999
 Navratilova, MartinaMartina Navratilova (USA)[h] 0 3 3 1981, 1983, 1985
 Azarenka, VictoriaVictoria Azarenka (BLR) + 0 2 2 2012, 2013
 Buttsworth, CoralCoral Buttsworth (AUS) 2 0 2 1931, 1932
 Capriati, JenniferJennifer Capriati (USA) 0 2 2 2001, 2002
 Evert, ChrisChris Evert (USA) 0 2 2 1982, 1984
 Coyne Long, ThelmaThelma Coyne Long (AUS) 2 0 2 1952, 1954
 Mandlíková, HanaHana Mandlíková (CZE) 0 2 2 1980, 1987
 Molesworth, MargaretMargaret Molesworth (AUS) 2 0 2 1922, 1923
 Carter Reitano, MaryMary Carter Reitano (AUS) 2 0 2 1956, 1959

Ülkelere göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde olmayan ülkeler
Ülke Amatör Dönem Açık Dönem Tüm Zamanlar İlk Şampiyonluk Son Şampiyonluk
 Avustralya (AUS) 33 10 43 1922 1978
 ABD (USA) 7 15 22 1938 2010
 Almanya (GER)[m] 0 4 4 1988 1994
 İsviçre (SUI) 0 3 3 1997 1999
 Büyük Britanya (GBR) 2 1 3 1935 1972
 Yugoslavya (YUG)  0 3 3 1991 1993
 Beyaz Rusya (BLR) 0 2 2 2012 2013
 Belçika (BEL) 0 2 2 2004 2011
 Çekoslovakya (TCH)[k] 0 2 2 1980 1987
 Fransa (FRA) 0 2 2 1995 2006
 Çin (CHN) 0 1 1 2014 2014
 Rusya (RUS) 0 1 1 2008 2008