Avustralya Açık tek erkekler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Avustralya Açık Tek Erkekler Şampiyonları listesi 1916-1918 yılları arasında I. Dünya Savaşı 1941-1945 yılları arasında II. Dünya Savaşı yüzünden yarışmalar yapılamamıştır.

Yıl Şampiyon Finalist Sonuç
1905 Avustralya Rodney Heath Avustralya Arthur Curtis 4-6 6-3 6-4 6-4
1906 Yeni Zelanda Anthony Wilding Yeni Zelanda Francis Fisher 6-0 6-4 6-4
1907 Avustralya Horace Rice Avustralya Harry Parker 6-3 6-4 6-4
1908 Amerika Birleşik Devletleri Fred Alexander Avustralya Alfred Dunlop 3-6 3-6 6-0 6-2 6-3
1909 Yeni Zelanda Anthony Wilding Avustralya Ernie Parker 6-1 7-5 6-2
1910 Avustralya Rodney Heath Avustralya Horace Rice 6-4 6-3 6-2
1911 Avustralya Norman Brookes Avustralya Horace Rice 6-1 6-2 6-3
1912 Avustralya James Cecil Parke Birleşik Krallık Alfred Beamish 3-6 6-3 1-6 6-1 7-5
1913 Avustralya Ernie Parker Avustralya Harry Parker 2-6 6-1 6-3 6-2
1914 Avustralya Arthur O'Hara Wood Avustralya Gerald Patterson 6-4 6-3 5-7 6-1
1915 Birleşik Krallık Gordon Lowe Avustralya Horace Rice 4-6 6-1 6-1 6-4
1916
1917
1918
1919 Birleşik Krallık Algernon Kingscote Avustralya Eric Pockley 6-4 6-0 6-3
1920 Avustralya Pat O'Hara Wood Avustralya Ron Thomas 6-3 4-6 6-8 6-1 6-3
1921 Avustralya Rhys Gemmell Avustralya Alf Hedeman 7-5 6-1 6-4
1922 Avustralya James Anderson Avustralya Gerald Patterson 6-0 3-6 3-6 6-3 6-2
1923 Avustralya Pat O'Hara Wood Avustralya Bert St John 6-1 6-1 6-3
1924 Avustralya James Anderson Avustralya Bob Schlesinger 6-3 6-4 3-6 5-7 6-3
1925 Avustralya James Anderson Avustralya Gerald Patterson 11-9 2-6 6-2 6-3
1926 Avustralya John Hawkes Avustralya Jim Willard 6-1 6-3 6-1
1927 Avustralya Gerald Patterson Avustralya John Hawkes 3-6 6-4 3-6 18-16 6-3
1928 Fransa Jean Borotra Avustralya Jack Cummings 6-4 6-1 4-6 5-7 6-3
1929 Birleşik Krallık John Gregory Avustralya Bob Schlesinger 6-2 6-2 5-7 7-5
1930 Avustralya Gar Moon Avustralya Harry Hopman 6-3 6-1 6-3
1931 Avustralya Jack Crawford Avustralya Harry Hopman 6-4 6-2 2-6 6-1
1932 Avustralya Jack Crawford Avustralya Harry Hopman 4-6 6-3 3-6 6-3 6-1
1933 Avustralya Jack Crawford Amerika Birleşik Devletleri Keith Gledhill 2-6 7-5 6-3 6-2
1934 Birleşik Krallık Fred Perry Avustralya Jack Crawford 6-3 7-5 6-1
1935 Avustralya Jack Crawford Birleşik Krallık Fred Perry 2-6 6-4 6-4 6-4
1936 Avustralya Adrian Quist Avustralya Jack Crawford 6-2 6-3 4-6 3-6 9-7
1937 Avustralya Vivian McGrath Avustralya John Bromwich 6-3 1-6 6-0 2-6 6-1
1938 Amerika Birleşik Devletleri Don Budge Avustralya John Bromwich 6-4 6-2 6-1
1939 Avustralya John Bromwich Avustralya Adrian Quist 6-4 6-1 6-3
1940 Avustralya Adrian Quist Avustralya Jack Crawford 6-3 6-1 6-2
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Avustralya John Bromwich Avustralya Dinny Pails 5-7 6-3 7-5 3-6 6-2
1947 Avustralya Dinny Pails Avustralya John Bromwich 4-6 6-4 3-6 7-5 8-6
1948 Avustralya Adrian Quist Avustralya John Bromwich 6-4 3-6 6-3 2-6 6-3
1949 Avustralya Frank Sedgman Avustralya John Bromwich 6-3 6-2 6-2
1950 Avustralya Frank Sedgman Avustralya Ken McGregor 6-3 6-4 4-6 6-1
1951 Amerika Birleşik Devletleri Dick Savitt Avustralya Ken McGregor 6-3 2-6 6-3 6-1
1952 Avustralya Ken McGregor Avustralya Frank Sedgman 7-5 12-10 2-6 6-2
1953 Avustralya Ken Rosewall Avustralya Mervyn Rose 6-0 6-3 6-4
1954 Avustralya Mervyn Rose Avustralya Rex Hartwig 6-2 0-6 6-4 6-2
1955 Avustralya Ken Rosewall Avustralya Lew Hoad 9-7 6-4 6-4
1956 Avustralya Lew Hoad Avustralya Ken Rosewall 6-4 3-6 6-4 7-5
1957 Avustralya Ashley Cooper Avustralya Neale Fraser 6-3 9-11 6-4 6-2
1958 Avustralya Ashley Cooper Avustralya Malcolm Anderson 7-5 6-3 6-4
1959 Peru Alex Olmedo Avustralya Neale Fraser 6-1 6-2 3-6 6-3
1960 Avustralya Rod Laver Avustralya Neale Fraser 5-7 3-6 6-3 8-6 8-6
1961 Avustralya Roy Emerson Avustralya Rod Laver 1-6 6-3 7-5 6-4
1962 Avustralya Rod Laver Avustralya Roy Emerson 8-6 0-6 6-4 6-4
1963 Avustralya Roy Emerson Avustralya Ken Fletcher 6-3 6-3 6-1
1964 Avustralya Roy Emerson Avustralya Fred Stolle 6-3 6-4 6-2
1965 Avustralya Roy Emerson Avustralya Fred Stolle 7-9 2-6 6-4 7-5 6-1
1966 Avustralya Roy Emerson Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe 6-4 6-8 6-2 6-3
1967 Avustralya Roy Emerson Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe 6-4 6-1 6-4
1968 Avustralya Bill Bowrey İspanya Juan Gisbert 7-5 2-6 9-7 6-4
1969 Avustralya Rod Laver İspanya Andrés Gimeno 6-3 6-4 7-5
1970 Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe Avustralya Dick Crealy 6-4 9-7 6-2
1971 Avustralya Ken Rosewall Amerika Birleşik Devletleri Arthur Ashe 6-1 7-5 6-3
1972 Avustralya Ken Rosewall Avustralya Malcolm Anderson 7-6 6-3 7-5
1973 Avustralya John Newcombe Yeni Zelanda Onny Parun 6-3 6-7 7-5 6-1
1974 Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors Avustralya Phil Dent 7-6 6-4 4-6 6-3
1975 Avustralya John Newcombe Amerika Birleşik Devletleri Jimmy Connors 7-5 3-6 6-4 7-5
1976 Avustralya Mark Edmondson Avustralya John Newcombe 6-7 6-3 7-6 6-1
Ocak
1977
Amerika Birleşik Devletleri Roscoe Tanner Arjantin Guillermo Vilas 6-3 6-3 6-3
Ara.
1977
Amerika Birleşik Devletleri Vitas Gerulaitis Birleşik Krallık John Lloyd 6-3 7-6 5-7 3-6 6-2
1978 Arjantin Guillermo Vilas Avustralya John Marks 6-4 6-4 3-6 6-3
1979 Arjantin Guillermo Vilas Amerika Birleşik Devletleri John Sadri 7-6 6-3 6-2
1980 Amerika Birleşik Devletleri Brian Teacher Avustralya Kim Warwick 7-5 7-6 6-3
1981 Güney Afrika Johan Kriek Amerika Birleşik Devletleri Steve Denton 6-2 7-6 6-7 6-4
1982 Amerika Birleşik Devletleri Johan Kriek Amerika Birleşik Devletleri Steve Denton 6-3 6-3 6-2
1983 İsveç Mats Wilander Çekoslovakya Ivan Lendl 6-1 6-4 6-4
1984 İsveç Mats Wilander Güney Afrika Kevin Curren 6-7 6-4 7-6 6-2
1985 İsveç Stefan Edberg İsveç Mats Wilander 6-4 6-3 6-3
1986 no competition (date change from Dec to Jan)
1987 İsveç Stefan Edberg Avustralya Pat Cash 6-3 6-4 3-6 5-7 6-3
1988 İsveç Mats Wilander Avustralya Pat Cash 6-3 6-7 3-6 6-1 8-6
1989 Çekoslovakya Ivan Lendl Çekoslovakya Miloslav Mečíř 6-2 6-2 6-2
1990 Çekoslovakya Ivan Lendl İsveç Stefan Edberg 4-6 7-6 5-2 RET
1991 Almanya Boris Becker Çekoslovakya Ivan Lendl 1-6 6-4 6-4 6-4
1992 Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier İsveç Stefan Edberg 6-3 3-6 6-4 6-2
1993 Amerika Birleşik Devletleri Jim Courier İsveç Stefan Edberg 6-2 6-1 2-6 7-5
1994 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras Amerika Birleşik Devletleri Todd Martin 7-6 6-4 6-4
1995 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras 4-6 6-1 7-6 6-4
1996 Almanya Boris Becker Amerika Birleşik Devletleri Michael Chang 6-2 6-4 2-6 6-2
1997 Amerika Birleşik Devletleri Pete Sampras İspanya Carlos Moyá 6-2 6-3 6-3
1998 Çek Cumhuriyeti Petr Korda Şili Marcelo Ríos 6-2 6-2 6-2
1999 Rusya Yevgeny Kafelnikov İsveç Thomas Enqvist 4-6 6-0 6-3 7-6
2000 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi Rusya Yevgeny Kafelnikov 3-6 6-3 6-2 6-4
2001 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi Fransa Arnaud Clément 6-4 6-2 6-2
2002 İsveç Thomas Johansson Rusya Marat Safin 3-6 6-4 6-4 7-6(4)
2003 Amerika Birleşik Devletleri Andre Agassi Almanya Rainer Schüttler 6-2 6-2 6-1
2004 İsviçre Roger Federer Rusya Marat Safin 7-6(3) 6-4 6-2
2005 Rusya Marat Safin Avustralya Lleyton Hewitt 1-6 6-3 6-4 6-4
2006 İsviçre Roger Federer Kıbrıs Cumhuriyeti Marcos Baghdatis 5-7 7-5 6-0 6-2
2007 İsviçre Roger Federer Şili Fernando González 7-6(2) 6-4 6-4
2008 Sırbistan Novak Djokovic Fransa Jo-Wilfried Tsonga 4-6 6-4 6-3 7-6(2)
2009 İspanya Rafael Nadal İsviçre Roger Federer 7-5 3-6 7-6 3-6 6-2
2010 İsviçre Roger Federer Birleşik Krallık Andy Murray 6-3 6-4 7-6
2011 Sırbistan Novak Djokovic Birleşik Krallık Andy Murray 6-4 6-2 6-3
2012 Sırbistan Novak Djokovic İspanya Rafael Nadal 5-7 6-4 6-2 6-7(5) 7-5
2013 Sırbistan Novak Djokovic Birleşik Krallık Andy Murray 6–7(2-7), 7-6(7-3), 6–3, 6–2