Avrupa Spor Bilimleri Koleji

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avrupa Spor Bilimleri Koleji[1] ya da kısaca ECSS (İngilizce: European College of Sport Science), Avrupa genelinde spor hakkındaki bilimsel bilginin toplanması, işletilmesi ve yayılmasını amaçlayan dernek. 1995'te, Nice, Fransa'da kurulan ve kâr amaçlı olmayan bu organizasyonun temel amacı bilgi paylaşımıdır.

Amacı[değiştir | kaynağı değiştir]

ECSS, Avrupa'da spor bilimlerini yönlendiren bir dernektir ve Avrupa kökenli olmayan derneklerle yoğun iletişim ve işbirliği içindedir. Derneğin amacı; özellikle spor bilimleri alanında olmak üzere, bilim ve araştırmanın Avrupa ve dünyadaki promosyonudur. İnceleme konuları disiplinler arası yaklaşımla ele alınmaktadır.

Foksiyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

ECSS, Avrupa Birliği gibi Avrupa enstitülerini, bilimsel tavsiyelerde bulunarak ve Avrupa ve tüm dünyadaki araştırma projelerini koordine ederek desteklemektedir. Buna ek olarak, spor bilimleri ve ilgili alt alanlar için en önemli Avrupa ağı olarak görev yapmaktadır.

Üyelik[değiştir | kaynağı değiştir]

ECSS, Avrupa ve dünyada spor bilimleri ve ilgili bilim alanlarında çalışan bilim insanlarına, bilimsel paylaşım ve interaksiyon için bireysel üyelik imkânı sağlamaktadır. Üyelik, düşük kongre katılım ücreti, Avrupa Spor Bilimleri Dergisi'ne ücretsiz erişim, ECSS Bülteni ve e-posta yoluyla gönderilen haber bülteni imkânları sağlamaktadır. Üyeler, spor bilimlerinin her alanından belli üniversite derecelerine sahip bilim insanlarını kapsamaktadır. ECSS'nin üye sayısı sürekli artiş göstermektedir.

Kongreler[değiştir | kaynağı değiştir]

1995 yılında kuruluşundan bu yana her yıl ECSS kongresi organize edilmektedir. ECSS kongrelerine dünyanın her yerinden bilim insanları katılmaktadır. 2009'da Oslo, Norveç'te, 2010'da Antalya, Türkiye'de yapılan kongreler, 2011'de Liverpool, İngiltere'de yapılacaktır. Bu kongreler, davetli konuşmacıların görev aldığı, tekli ve çoklu disiplinlerin ele alındığı sempozyumlar, eğitsel çalıştaylar ve sokratik yaklaşımlar içermektedir.

ECSS Ofisi[değiştir | kaynağı değiştir]

ECSS ofisi; Almanya'nın Köln şehrinde bulunan Alman Spor Üniversitesi'nde yer almaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2010 Türkiye uluslararası kongreler takvimi" (PDF). Türk-Portekiz İş Adamları Derneği. 2010. 7 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]