Kraven the Hunter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Avcı Kraven sayfasından yönlendirildi)
Kraven the Hunter
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünümThe Amazing Spider-Man #15 (August 1964)
YaratanStan Lee
Steve Ditko
Hikâyedeki bilgileri
Tam adıSergei Nikolaevich Kravinoff
UyruğuVolgograd, Russia
Takım üyelikleriSinister Six

Kravinoff Family Avengers 1959 Army of Evil

Justice Pals
PartnerleriCalypso Ezili Squirrel Girl
Önemli takma adlarıUnhuntable Sergei
Güçleri
  • Gelişmiş fiziksel özellikler
  • Nitelikli taktikçi, iz sürücü ve göğüs göğüse muharip

Kraven the Hunter (Sergei Kravinoff; Rusça: Сергей Кравинов), Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında görünen kurgusal bir karakterdir. İnanılmaz Örümcek Adam sayı 15'te (Ağustos 1964) süper kahraman Örümcek Adam'ın düşmanı olarak ilk kez sahneye çıktı, o zamandan beri ağ atıcının en zorlu düşmanlarından biri olarak tahammül etti ve onu oluşturan düşmanlar kolektifinin bir parçası. Örümcek Adam'ın haydutlarının galerisi. Kraven ayrıca Kara Panter ve Tigra gibi diğer kahramanlarla da çatışmaya girdi. Bukalemun'un üvey kardeşi ve Uğursuz Altılı'nın kurucu üyelerinden biridir.

Kraven'in ilk görünümünde, Örümcek Adam'dan "en tehlikeli oyun" olarak söz eder, bu, aynı adlı 1924 kısa öyküsüne doğrudan atıfta bulunur; burada General Zaroff, bir Rus büyük oyun avcısı (ve karakter için birincil ilham kaynağı), insanları spor olarak avlar.

Kraven tipik olarak, hayattaki hedefi dünyanın en büyük avcısı olduğunu kanıtlamak için Örümcek Adam'ı yenmek olan ünlü bir büyük avcı olarak tasvir edilir. Övünmekten hoşlandığı kendi yeteneklerine sıklıkla aşırı güvenmesine rağmen, büyük bir onur duygusuna sahiptir ve aksi kanıtlanana kadar düşmanlarına eşit davranır. Bu nedenle, Kraven bazen bir anti- kahraman olarak tasvir edildi ve Rakipsiz Sincap Kız'da (2015-2019) Örümcek Adam ve Sincap Kız da dahil olmak üzere diğer kahramanlarla birlikte çalıştı.

Karakter, yaygın olarak Örümcek Adam'ın en zorlu düşmanlarından biri olarak kabul edilir ve 1987'nin "Fearful Symmetry: Kraven's Last Hunt", 2010'un "Grim Hunt", 2015-2019'un "The Unbeatable Squirrel Girl's Friend Kraven" ve 2019'un "Hunted" gibi hikâyelerden büyük ilgi gördü. 2009'da Kraven, IGN'nin tüm zamanların en iyi 53. çizgi roman kötü adamı seçildi.[1] Karakter, yıllar boyunca animasyon dizileri ve video oyunları da dahil olmak üzere sayısız Spider-Man medya uyarlamasında yer aldı. Aaron Taylor-Johnson, Sony'de Kraven'i canlandıracak. Karakter, yıllar boyunca animasyon dizileri ve video oyunları dahil olmak üzere çok sayıda Örümcek Adam medya uyarlamasında yer aldı. Kraven sinemadaki ilk çıkışını Spider-Verse filmi Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) ile yaptı. Spider-Society'nin bir tutsağı olarak tasvir edilirken, Aaron Taylor-Johnson, Sony'nin Spider-Man Universe (SSU) filmi Kraven the Hunter'da (2024) karakter olarak rol alacak.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kraven The Hunter is number 53 8 Ekim 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., IGN.