Avatar: The Last Airbender – The Search

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Avatar: The Last Airbender – The Search, Gene Yang tarafından yazılmış ve Studio Gurihiru tarafından 2013 boyunca üç bölüm halinde yayınlanan bir çizgi romandır. The Promise gibi bu çizgi romanda dizinin devamını anlatmaktadır ve Legend of Korra öncesi zamanda geçmektedir. Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko tarafından yaratılmıştır. Avatar: The Last Airbender - The Promise çizgi romanındaki olaylardan sonra gerçekleşir.[1]Avatar: Son Hava Bükücü - The Rift sonraki çizgi romandır.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

The Search, Zuko ve Azula'nın uzun süredir kayıp olan annesi Ursa'yı çevreleyen gizeme odaklanır. Kitapta, eski Prenses Azula'nın Ateş Ulusu akıl hastanesinde hapsedilmesinin ayrıntılarını ve Ateş Lordu Ozai ile Ursa'nın ilişkisinin karmaşıklığı ortaya çıkıyor.

Ana karakterler Ateş Ulusu ailesinin üyeleri Zuko ve Azula'dır. Avatar Aang, Sokka ve Katara, Ateş Ulusu kardeşlerinin uzun süredir kayıp olan annelerini bulmalarına yardım eder.

Gene Yang, dizinin Avatar dünyasının doğaüstü tarafına daha fazla odaklanacağını kaydetti.[2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Bölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Ursa, geçmişte Ateş Ulusu kasabası Hira'a'da bir oyunculuk grubunun üyesi olan erkek arkadaşı İkem'in evlenme teklifini kabul eder. Ancak teklifi aldıktan kısa bir süre sonra, o zaman bir Ateş Prensi olan Ozai ile zorla nişanlanır. Ikem, Ursa'nın gitmesini engellemeye çalışır, ancak Ozai'nin onu öldürmesini önlemek için Ozai'nin teklifini isteyerek kabul ettiği konusunda yalan söyler. Düğün sırasında Ozai, Ursa'nın eski ailesi veya eski tanıdıklarıyla iletişim kurmasını yasaklar.

Daha sonra Zuko, onları birbirleriyle konuşmaya teşvik etmek umuduyla Azula'yı Ozai'nin hücresine getirmiştir. Artık tamamen deli olan Azula, Ursa'nın onu alt etmek için aktif olarak çalıştığına ve yenilgisine yol açan tüm olaylardan sorumlu olduğuna inanmaktadır. Ozai'den gelen bilgilere göre hareket eden Azula, gözaltından kaçar ve Zuko'nun onu Ozai'nin kraliyet sarayındaki gizli odalarından birine kadar takip etmesine izin verir ve burada Ursa'nın yazdığı birkaç mektubu yakar. Azula, Ursa'yı ararken ona eşlik etmesine izin vermesi koşuluyla, mektuplarda yazılanları Zuko'ya anlatmayı teklif eder. Zuko, Azula'yı hizada tutmak için isteksizce itaat eder ve Aang, Katara ve Sokka'yı onunla seyahat etmeye ikna eder. Grup Hira'a şehrine gider.

Yolculuğun sonuna doğru Azula gruptan kaçmaya çalışır, ancak annesinin halüsinasyonunu yaşar. Ozai sayesinde, Zuko'yu devirmek ve onun yerine Ateş Lordu olmak için kullanabileceğine dair kanıtları olduğunu ve onun müdahalesini önlemek için Ursa'yı öldürmeyi planladığını söyler. Katara tarafından zaptedildikten sonra, gruba dev bir kurt ruhu saldırır. Azula, Zuko'yu onu özgür bırakmaya ikna eder ve ruhu yıldırım kuşağıyla uzaklaştırır. O gece Zuko, Azula'nın cebinde Ursa'dan Ikem'e yazdığı ve kendisinin aslında Ikem'in oğlu olduğunu iddia eden bir mektup olduğunu keşfeder. Geçmişte, Ursa'nın Ikem'e göndermeye çalışmasının ardından Ozai'nin mektubu yakaladığı gösterilmiştir.

2. Bölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Geçmişte Ozai, Ikem'i öldürmesi için Vachir adında bir okçu tutar. Görevini tamamlayamadıktan birkaç ay sonra Ozai'ye dönen Vachir, ona Ikem'in şiddetli bitki ve hayvan yaşamıyla bilinen yakındaki bir ormana kaçtığını ve bunun sonucunda muhtemelen öldüğünü söyler. Ursa ile hem Ikem ile olan iletişimi hem de sadakatsizliği konusunda yüzleşen Ozai, Zuko'nun mirasına rağmen yaşamasına izin vereceğini, ancak Ursa'nın dehşetiyle Ikem'i öldürdüğünü iddia ediyor.

Günümüzde Azula, mektubun ortadan kaybolduğunu keşfeder ve Ursa'nın ondan mektubu çalmasını söylediğine inanarak Zuko'ya saldırır. İki kardeş, Azula mektubu elinde bulundurmasına rağmen Zuko'nun onu yok etme fırsatını değerlendirmediğini anlayana kadar kavga eder. Zuko, kız kardeşinin mektubu saklamasına izin verir. Ursa hakkında bilgi almak için Hira'a şehrine giren Zuko ve diğerleri, bir zamanlar Ikem ve Ursa'nın da parçası olduğu oyunculuk grubunun iki üyesi olan Noren ve eşi Noriko ile tanışır. Çift, Ursa'nın Ozai ile nişanlanmasının ardından, Ikem kalbi kırılan insanların geçmişlerini unutmak için seyahat ettikleri bir kanyondaki orman olan Unutkan Vadi'ye gittiğini ve Ursa'nın da birkaç yıl sonra Hira'a'ya döndüğünde Unutkan Vadisi'ne gittiğini söylüyor. Noren ve Noriko, vadiye giren kimsenin geri dönmediğini iddia ediyor. Aang, Zuko'ya, Ursa'nın mektubunu yok etmesini tavsiye eder, ancak Zuko ne olursa olsun Unutkan Vadi'ye gitmeye karar verir.

İkinci bir geri dönüşte Ursa, Azula'dan Ozai'nin babası Ateş Lordu Azulon'un, Ba Sing Se kuşatmasında Iroh'un oğlunun ölümünün ardından, Ozai'nin tahtın varisi olmasını isteyen oğlu için ceza olarak Zuko'yu öldürmesini emrettiğini öğrenir. Ursa, ona Azulon'u öldürmek ve yerine Ateş Lordu olmak için kullanabileceği izlenemeyen bir zehir sağlamayı teklif etti. Ozai, Ursa'nın şehri terk etmesi ve asla geri dönmemesi koşuluyla kabul etti. İkinci bir koşul olarak Ozai, Ursa'yı ona karşı teminat olarak kullanmak için Azula ve Zuko'yu geride bırakmaya zorladı.

Şu anda Unutulmuş Vadi'ye seyahat eden grup, Kuzey Su Kabilesi'nin kardeşleri Misu ve Rafa ile karşılaşır. Misu, Rafa'nın açıklanamayan şekil bozukluğunu iyileştirmek için insanlara yeni yüzler verme gücüne sahip bir ruh bulmaya çalıştıklarını söyler. Ruhun daha önce gruba saldıran kurt ruhu tarafından seçilen dört su havuzundan birinde göründüğünü öğrenen Aang, Yüzlerin Annesini keşfederek onu bulmayı başarır. Azula, Ursa'nın onları yavaşlatmak için gönderdiğini düşünerek Misu ve Rafa'ya saldırır.

3. Bölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Geçmişte Ursa, Hira'a şehrine geri döner ve kendini İkem olarak ortaya çıkaran Noren ile tanışır. Ikem, Ursa'nın ortadan kaybolmasının bir sonucu olarak tüm kasaba halkından gördüğü kederli muameleyle yaşayamayacak hale geldikten sonra Unutulmuş Vadi'de kaybolduğunu anlatıyor. Oradayken, istediği anonimlikle yaşamasına izin veren Yüzlerin Annesiyle karşılaştı. Yeni bir yüz almak için Ursa'yı götürmeyi teklif ediyor.

Zuko, Misu'nun Yüzlerin Annesi'nden Rafa'ya yardım etmesini istemesine izin verir, ancak Azula bunu yapmadan önce ruhun Ursa'nın nerede olduğunu açıklamasını ister. Yüzlerin Annesi, Ursa'nın yıllar önce Noriko'ya ait olduğunu ortaya koyduğu yeni bir yüz almak için onu ziyaret ettiğini söylüyor. Noriko'nun gerçekten Ursa olduğunu anlayan Azula, onu öldürmek için ayrılır ve Zuko ve Sokka onu takip eder.

Misu ve Aang'ın onu ikinci bir iyilik yapmak için ikna etme çabalarına rağmen, Yüzlerin Annesi, ayrılmaya hazırlanır. Gitmemesi için zorlanan ve öfkelenen Yüzlerin Annesi, onları gitmeye zorlamak için Unutkan Vadi'nin hayvan ruhlarını çağırır. Kaosun ortasında Rafa'nın maskesi devrilir ve Rafa'nın yüzünün şekil değiştirmediğini, bunun yerine Yüzlerin Annesi'nin oğlu Koh tarafından alındığını ortaya çıkarır. Oğlunun yaptığını gören ruh, Rafa'nın yüzünü onarır ve Aang'ın Ursa ile çocukları arasındaki ilişkiyi onarmasına yardım etmeyi kabul eder.

Misu'nun belirttiği bir kısa yolu kullanan Zuko ve Sokka, Azula'dan önce Noren ve Noriko'ya varır. Zuko, gerçek kimliğini ve Ursa'nın kimliğini ifşa etmek için içeri girer. Noren bunu kabul eder, ancak Ursa Zuko'yu hatırlamaz. Ikem, Yüzlerin Annesinin Ursa'nın Zuko ve Azula ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere Ozai ile olan hayatına dair anılarını öğrendiğini ve Ursa'ya neden oldukları acıyı gördükten sonra onları çıkarmayı teklif ettiğini açıklıyor. Çocuklarını özgürleştirmenin hiçbir yolu olmayan ve onlara ne olduğunu bilmeden yaşamak istemeyen Ursa, Yüzlerin Annesi'nin teklifini kabul eder. Azula ve Sokka daha sonra savaşırken çatıya çarpıyorlar ve Azula daha sonra dikkatini Ursa'ya odaklıyor ve psikozunda annesini doğduğundan beri onu alt etmeye çalışmakla suçluyor. Noriko/Ursa, Azula'yı yeterince sevememiş olduğunu söyleyerek özür diler ve eski prensesi gözyaşlarına boğar. Azula, Zuko'nun kendisine yardım etmek istemesine rağmen unutkanlar Vadisi'ne kaçar.

Aang, kısa bir süre sonra Katara ile birlikte gelir ve Yüzlerin Annesi onu yakından takip eder. Yüzlerin Annesi, Ursa'ya anılarını geri isteyip istemediğini sorduğunda, Ursa kabul eder ve ruh onları orijinal yüzünün yanı sıra geri yükler. Zuko daha sonra, ondan özür dileyen annesiyle buluşur. Ayrıca annesi ona mektubun bir yalan olduğunu söyler: Zuko gerçekten Ozai'nin oğludur. Ursa, mektubu kocasının Ikem'e yazdığı mektupları yakalayıp yakalamadığını görmek için yazmıştır. Bölüm kısa açıklamalardan sonra biter

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Avatar: The Last Airbender--The Search Part 3 TPB :: Profile :: Dark Horse Comics". 8 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2016. 
  2. ^ "EXCLUSIVE: Yang Continues "Avatar: The Last Airbender" in "The Search"". Comic Book Resources. 26 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2016.