Augustus Egg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Augustus Leopold Egg sayfasından yönlendirildi)
Augustus Egg
Richard Dadd tarafından çizilen Augustus Egg portresi (1838 ila 1840 arası)
Genel bilgiler
Doğum adıAugustus Leopold Egg
Doğum02 Mayıs 1816(1816-05-02)
Londra, İngiltere
Ölüm26 Mart 1863 (46 yaşında)
Cezayir şehri, Cezayir
Uyrukİngiliz
EbeveyniJoseph Egg, Ann Egg
AlanıRessam
Ünlü yapıtlarıModern triptik Past and Present (1858)

Augustus Leopold Egg RA (2 Mayıs 1816, Londra - 26 Mart 1863, Cezayir),[1] orta sınıf bir Victoria dönemi ailesinin dağılmasını tasvir ettiği modern triptik Past and Present (1858) çalışmasıyla tanınan Victoria dönemi ressamıdır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

The Life of Buckingham
The Death of Buckingham
The Life and Death of Buckingham

Egg, Joseph ile Ann Egg'in çocuğu olarak dünyaya geldi ve 30 Mayıs 1816'da St James Kilisesi, Piccadilly'de vaftiz edildi. George Hine Egg adından bir abiye sahipti.

Babası Joseph Egg, Huningue, Alsace'den Londra'ya göç etmiş olan eçkin silah yapım aileden gelen zengin bir silah ustasıydı.[2] 1836’dan itibaren Kraliyet Akademisi'nin okullarında eğitim gördü. 1830'ların sonlarında (c. 1837) Richard Dadd ve diğerleri tarafından kurulan bir grup ressamdan oluşan The Clique'in üyesiydi. Arkadaşı Charles Dickens'in edebi eseri doğrultusunda popülerliği ahlaki ve sosyal aktivizmle birleştirmeye çalıştı. Dickens ile mücadele eden sanatçılara ve yazarlara yardım ödemeleri sağlamayı amaçlayan bir hayır kurumu plan "Edebiyat ve Sanat Derneği"ni kurdu. Edward Bulwer-Lytton tarafından dernek için fon toplamak için yazdığı bir oyun olan "Not So Bad As We Seem"de başrol oynadı.

İlk tabloları genellikle edebî konuların illüstrasyonlarıydı. The Clique'nin diğer üyeleri gibi, kendini Hogarth'ın takipçisi olarak gördü. Hogarthian ahlaki temalarına olan ilgisi, Buckingham'ın Hayatı ve Ölümü adlı eşleştirilmiş resimlerinde kanıtlanmıştır. Ancak resimlerinde sık sık kendi konularına mizahi bir bakışla yaklaşmıştır.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Encyclopædia Britannica". 26 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2018. 
  2. ^ Hilarie Faberman, ‘Egg, Augustus Leopold (1816–1863)’, Oxford Dictionary of National Biography, Oxford University Press, Sept 2004

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Collins, Wilkie. Letters of Wilkie Collins. Edited by William Baker and William Malpas Clarke; London: Palgrave Macmillan, 1999.
  • Cowling, Mary. Victorian Figurative Painting. London, Andreas Papadakis Publisher, 2001.
  • Ley, J. W. T. The Dickens Circle: A Narrative of the Novelist's Friendships. New York: E. P. Dutton, 1919.
  • Valentine, Helen, ed. Art in the Age of Queen Victoria: Treasures from the Royal Academy of Arts Permanent Collection. New Haven and London: Yale University Press / Royal Academy of Arts, London, 1999.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Augustus Leopold Egg ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur