Audio Engineering Society

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Audio Engineering Society, Inc.
Kuruluş1948 (76 yıl önce) (1948)[1]
MerkezNew York City
Üyeler14215[1]
Resmî siteaes.org

1948 yılında kurulmuş olan Audio Engineering Society (AES), üyeliğini mühendislerden, bilim insanlarından ve profesyonel ses endüstrisine ilgi duyan veya ilgilenen diğer bireylerden alır. Üyelik büyük ölçüde ses için cihaz veya ürün geliştiren mühendisleri ve ses içeriği üretiminde çalışan kişileri içerir. Ayrıca akustik uzmanları, odyologlar, akademisyenler ve sesle ilgili diğer disiplinlerde bulunanları da içerir. AES, yalnızca ses teknolojisine adanmış dünya çapında tek profesyonel toplumdur.

Dernek, ses ve ilgili medya endüstrileri için mühendislik standartları geliştirir, gözden geçirir ve yayınlar ve Avrupa ile ABD de yılda iki kez düzenlenen AES Kongrelerini düzenler. AES ve bölgesel veya ulusal bölümler ayrıca yıl boyunca farklı konularda AES Konferansları düzenlerler .

Dergi[değiştir | kaynağı değiştir]

AES hakemli bir dergi olan Journal of the Audio Engineering Society'yi (JAES) yayınlar .

Kongre ve konferanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

AES her yıl iki kongre ve bir dizi konuya özel konferans üretmektedir. Sonbahar kongresiKuzey Amerika'da, ilkbahar kongresi de Avrupa'da düzenlenir. İlk kongre 1949'da yapılmıştır.[2]

Teknik Konsey[değiştir | kaynağı değiştir]

23 Teknik Komite, ses mühendisliği topluluğunda ortaya çıkan eğilimler ve ilgi alanları hakkında AES Teknik Konseyi'ne[3] tavsiyelerde bulunur. Kongrelerde yapılan Komite toplantıları, üyeler ve üye olmayanların katılımına açıktır ve belirli teknik alanlarda atölye çalışmaları, seminerler ve konferanslar düzenlenmesine açıktır.

Standartlar[değiştir | kaynağı değiştir]

AES, 1977'den bu yana ses için teknik standartlar belirlemektedir.[4] AES Standartlar Komitesi (AESSC), bu standartlardan maddi olarak etkilenen herkese açık bir konsensüs sistemi aracılığıyla, analog ve dijital ses kaydı, iletimi ve / veya çoğaltılması konusunda bir dizi standart geliştirir ve yayınlar.

Türkiye şubesi[değiştir | kaynağı değiştir]

AES Türkiye şubesi 1999 yılında Türkiye'deki üyelerin bir araya gelmesi sonucu kurulmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "About the Audio Engineering Society". 11 Şubat 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2016. 
  2. ^ "AES Conventions". 15 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2018. 
  3. ^ "AES Technical Council and Committees". 24 Nisan 1999 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2011. 
  4. ^ {{Web kaynağı|url=http://www.aes.org/aeshc/docs/aeshist/standards.hist/digital.standards/history-of-aes-digital-audio-eng-standardization.html%7Cbaşlık=History of AES Digital Audio Engineering Standardization|erişimtarihi=25 Mart 2015}}

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]