Atletizmde dünya gençler rekorları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Erkekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Disiplin Rekor Atlet Milliyet Yer Tarih
100 metre 10.01 Darrel Brown  Trinidad ve Tobago Saint-Denis, Fransa 24 Ağustos 2003
Jeffery Demps Amerika Birleşik Devletleri ABD Eugene, ABD 28 Haziran 2008
200 metre 19.93 Usain Bolt  Jamaika Hamilton, Bermuda 11 Nisan 2004
400 metre 43.87 Steve Lewis Amerika Birleşik Devletleri ABD Seul, Güney Kore 28 Eylül 1988
800 metre 1:42.69 Abubaker Kaki  Sudan Oslo, Norveç 6 Haziran 2008
1000 metre 2:15.00 Benjamin Kipkurui  Kenya Nice, Fransa 17 Temmuz 1999
1500 metre 3:30.24 Cornelius Chirchir  Kenya Monako 19 Temmuz 2002
Mil 3:49.29 William Biwott Tanui  Kenya Oslo, Norveç 3 Temmuz 2009
3000 metre 7:28.79 Augustine Choge  Kenya Doha, Katar 13 Mayıs 2005
5000 metre 12:52.61 Eliud Kipchoge  Kenya Oslo, Norveç 27 Haziran 2003
10000 metre 26:41.75 Samuel Wanjiru  Kenya Brüksel, Belçika 26 Ağustos 2005
3000 metre engelli 7:58.66 Stephen Cherono  Kenya Brüksel, Belçika 24 Ağustos 2001
110 metre engelli 12.99 Wilhem Belocian  Fransa Eugene, ABD 24 Temmuz 2014
400 metre engelli 48.02 Danny Harris Amerika Birleşik Devletleri ABD Los Angeles, ABD 17 Haziran 1984
Yüksek atlama 2.37 m Dragutin Topic  Yugoslavya Filibe, Bulgaristan 12 Ağustos 1990
Steve Smith  Birleşik Krallık Seul, Güney Kore 20 Eylül 1992
Sırıkla yüksek atlama 5.80 m Maksim Tarasov  Sovyetler Birliği Bryansk, SSCB 14 Temmuz 1989
Raphael Holzdeppe  Almanya Biberach, Almanya 28 Haziran 2008
Uzun atlama 8.34 m Randy Williams Amerika Birleşik Devletleri ABD Münih, Batı Almanya 8 Eylül 1972
Üç adım atlama 17.50 m Volker Mai  Doğu Almanya Erfurt, Doğu Almanya 23 Haziran 1985
Gülle atma (6 kg) 22.73 m David Storl  Almanya Osterode am Harz, Almanya 15 Temmuz 2009
Disk atma (1.75 kg) 70.13 m Mykyta Nesterenko  Ukrayna Halle (Saale), Almanya 24 Mayıs 2008
Çekiç atma (6 kg) 82.93 m Javier Cienfuegos  İspanya Madrid, İspanya 17 Haziran 2009
Cirit atma 83.87 m Andreas Thorkildsen  Norveç Bergen, Norveç 7 Haziran 2001
Dekatlon 8397 pts Torsten Voss  Doğu Almanya Erfurt, Doğu Almanya 7 Temmuz 1982
(10.76 s, 7.66 m, 14.41 m, 2.09 m, 48.37 s, 14.37 s, 41.76 m, 4.80 m, 61.90 m, 4:34.04)
10000 metre yürüme 38:46.4 Viktor Burayev  Rusya Moskova, Rusya 19 Mayıs 2000
10 km yürüme 39:57 Alexey Bartsaykin  Rusya Şupaşkar, Rusya 10 Mayıs 2008
4 x 100 metre bayrak 38.66 Trell Kimmons
Abidemi Omole
Ivory Williams
LaShawn Merritt
Amerika Birleşik Devletleri ABD Grosseto, İtalya 18 Temmuz 2004
4 x 400 metre bayrak 3:01.09 Brandon Johnson
LaShawn Merritt
Jason Craig
Kerron Clement
Amerika Birleşik Devletleri ABD Grosseto, İtalya 18 Temmuz 2004

Bayanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Disiplin Rekor Atlet Milliyet Yer Tarih
100 metre 10.88 Marlies Göhr  Doğu Almanya Dresden, Doğu Almanya 1 Temmuz 1977
200 metre 22.18 Allyson Felix Amerika Birleşik Devletleri ABD Atina, Yunanistan 25 Ağustos 2004
400 metre 49.42 Grit Breuer  Almanya Tokyo, Japonya 27 Ağustos 1991
800 metre 1:54.01 Pamela Jelimo  Kenya Zürih, İsviçre 29 Ağustos 2008
1000 metre 2:35.4 Irina Nikitina  Sovyetler Birliği Podolsk, SSCB 5 Ağustos 1979
Katrin Wühn  Doğu Almanya Potsdam, Doğu Almanya 12 Temmuz 1984
1500 metre 3:51.34 Lang Yinglai  Çin Şangay, Çin 18 Ekim 1997
Mil 4:17.57 Zola Pieterse  Birleşik Krallık Zürih, İsviçre 21 Ağustos 1985
3000 metre 8:28.83 Zola Pieterse  Birleşik Krallık Roma, İtalya 7 Eylül 1985
5000 metre 14:30.88 Tirunesh Dibaba  Etiyopya Bergen, Norveç 11 Haziran 2004
10000 metre 30:26.50 Linet Masai  Kenya Pekin, Çin 15 Ağustos 2008
3000 metre engelli 9:24.51 Ruth Bosibori  Kenya Daegu, Güney Kore 3 Ekim 2007
100 metre engelli 12.84 Aliuska López  Küba Zagreb, Hırvatistan 16 Temmuz 1987
400 metre engelli 54.40 Wang Xing  Çin Nankin, Çin 21 Ekim 2005
Yüksek atlama 2.01 m Olga Turchak  Sovyetler Birliği Moskova, SSCB 7 Temmuz 1986
Heike Balck  Doğu Almanya Karl-Marx-Stadt, Doğu Almanya 18 Haziran 1989
Sırıkla yüksek atlama 4.48 m Silke Spiegelburg  Almanya Münster, Almanya 25 Ağustos 2005
Uzun atlama 7.14 m Heike Drechsler  Doğu Almanya Bratislava, Çekoslovakya 4 Haziran 1983
Üç adım atlama 14.62 m Tereza Marinova  Bulgaristan Sidney, Avustralya 25 Ağustos 1996
Gülle atma 20.54 m Astrid Kumbernuss  Doğu Almanya Orimattila, Finlandiya 1 Temmuz 1989
Disk atma 74.40 m Ilke Wyludda  Doğu Almanya Berlin, Doğu Almanya 13 Eylül 1988
Çekiç atma 73.24 m Zhang Wenxiu  Çin Changsha, Çin 24 Temmuz 2005
Cirit atma 63.01 m Vira Rebryk  Ukrayna Bydgoszcz, Polonya 10 Temmuz 2008
Heptatlon 6542 pts Carolina Klüft  İsveç Münih, Almanya 10 Ağustos 2002
(13.33 s, 1.89 m, 13.16 m, 23.71 s, 6.36 m, 47.61 m, 2:17.99)
10000 metre yürüme 42:47.25 Anežka Drahotová  Çek Cumhuriyeti Eugene, ABD 23 Temmuz 2014
10 km yürüme 41:57 Gao Hongmiao  Çin Pekin, Çin 8 Eylül 1993
4 x 100 metre bayrak 43.29 Bianca Knight
Jeneba Tarmoh
Elizabeth Olear
Gabrielle Mayo
Amerika Birleşik Devletleri ABD Eugene, ABD 6 Ağustos 2006
4 x 400 metre bayrak 3:27.60 Alexandria Anderson
Ashlee Kidd
Stephanie Smith
Natasha Hastings
Amerika Birleşik Devletleri ABD Grosseto, İtalya 18 Temmuz 2004

Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]