Atlético Madrid oyuncuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Bu liste Atlético Madrid'de oynayan bazı futbolcuları içermektedir. Bütün futbolcular için Kategori:Atlético Madrid oyuncuları'na bakınız.

Atlético Madrid, 1903 yılında İspanya'nın başkenti Madrid'de kuruldu ve şu an La Liga'da mücadele etmektedir.

Atlético Madrid, şu ana kadar dokuz İspanya Kral Kupası, bir UEFA Kupa Galipleri Kupası, bir UEFA Avrupa Ligi ve bir de UEFA Süper Kupası'na sahiptir.

Bu listede genellikle kulüpte 100 maçın üzerinde oynayan futbolcular yer almakta ancak listede kulüpte az maç yapan bazı futbolcular da yer almaktadır. Bu listede lig, kupa maçları, vs. de göz önüne alınmıştır ve oyuna sonradan girilerek yapılan maçlar da sayılmaktadır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Luis Aragonés, kulüpte 370 maçta 172 gol atarak kulüp tarihinde en fazla gol atan futbolcu rekorunu elinde bulunduruyor.
Luis Amaranto Perea kulüpte 300'ün üzerinde resmi maça çıkmıştır.
Antonio López de kulüpte 286 resmi maça çıktı ve şu an kulübün kaptanlığını yapmaktadır.
Fernando Torres de bu kulüpte 243 maça çıktı ve 91 gol atma başarısı gösterdi.
Diego Forlán da kulüpte 200 maça çıktı ve 97 gol atma başarısı gösterdi.
Kalın yazılı futbolcular şu an bu kulüpte oynayan futbolculardır.
Oyuncu Ülke Pozisyon Atlético Madrid kariyeri Maç Gol
Mesa Suarez, JoseJose Mesa Suarez  İspanya DF 1934-1945 109 0
Gabilondo, RamonRamon Gabilondo  İspanya OS 1934-1946 207 12
Arencibia , FrancisoFranciso Arencibia  Küba OS 1935-1947 141 54
Aparicio, AlfonsoAlfonso Aparicio  İspanya DF 1939-1952 261 5
Gomez Gomez, GermánGermán Gomez Gomez  İspanya OS 1928-1939 227 4
Machín Domínguez, FranciscoFrancisco Machín Domínguez  İspanya OS 1939-1945 98 3
Campos, FranciscoFrancisco Campos  İspanya CF 1939-1948 235 147
Cobo, JoséJosé Cobo  İspanya
DF 1939-1947 81 0
Riera, José LuisJosé Luis Riera  İspanya DF 1942-1951 178 1
Juncosa, JoséJosé Juncosa  İspanya CF 1944-1955 217 107
Mencia, Juan JoséJuan José Mencia  İspanya DF 1944-1954 129 2
Escudero, AdriánAdrián Escudero  İspanya FV 1945-1958 330 170
Silva, AlfonsoAlfonso Silva  İspanya OS 1947-1956 153 34
Ben Barek, LarbiLarbi Ben Barek  Fas CF 1948-1954 120 61
, TinteTinte  İspanya DF 1948-1955 140 2
Carlsson, HenriHenri Carlsson  İsveç OS 1949-1953 95 32
Callejo, AlbertoAlberto Callejo  İspanya DF 1951-1963 210 19
Cobo, RamonRamon Cobo  İspanya
DF 1950-1958 128 4
, MiguelMiguel  İspanya CF 1949-1954 252 73
Collar, EnriqueEnrique Collar  İspanya
CF 1953-1969 470 104
Peiro, JoaquinJoaquin Peiro  İspanya FV 1955-1963 / 1970-1971 219 129
Rivilla, FelicianoFeliciano Rivilla  İspanya DF 1958-1968 356 7
Mendonça, Jorge AlbertoJorge Alberto Mendonça  Portekiz CF 1958-1967 234 91
Madinabeytia, EdgardoEdgardo Madinabeytia  Arjantin KL 1958-1967 241 0
Calleja, IsacioIsacio Calleja  İspanya DF 1958-1972 425 7
Griffa, JorgeJorge Griffa  Arjantin DF 1959-1969 291 8
Rodríguez, AdelardoAdelardo Rodríguez  İspanya OS 1959-1976 551 112
Glaría, JesúsJesús Glaría  İspanya DF 1960-1968 263 14
Jayo, MartinezMartinez Jayo  İspanya DF 1962-1973 289 4
Ufarte, JoséJosé Ufarte  İspanya CF 1964-1974 323 34
Aragonés, LuisLuis Aragonés  İspanya OS 1964-1975 370 172
, Julio IglesiasJulio Iglesias  İspanya DF 1966-1973 177 0
Gárate, José EulogioJosé Eulogio Gárate  Arjantin
 İspanya
FV 1966-1977 327 136
, RodriRodri  İspanya KL 1965-1974 173 0
Irureta, JavierJavier Irureta  İspanya FV 1967-1975 277 68
Bejarano, EusébioEusébio Bejarano  İspanya DF 1968-1979 283 2
, MeloMelo  İspanya DF 1968-1976 244 1
, Alberto FernándezAlberto Fernández  İspanya FV 1969-1979 361 15
Salcedo, IgnacioIgnacio Salcedo  İspanya OS 1969-1977 223 36
, Iselín OvejeroIselín Ovejero  İspanya OS 1969-1974 107 4
Capón, José LuisJosé Luis Capón  İspanya LB 1970-1980 269 8
Leal, EugenioEugenio Leal  İspanya OS 1971-1982 253 33
Heredia, RamónRamón Heredia  Arjantin DF 1973-1977 104 9
Reina, MiguelMiguel Reina  İspanya KL 1973-1980 216 0
Ayala, RubenRuben Ayala  Arjantin CF 1973-1980 214 58
Bermejo, FranciscoFrancisco Bermejo  İspanya OS 1974-1981 194 12
, MarcelinoMarcelino  İspanya RB 1974-1984 259 4
, Luis PereiraLuis Pereira  Brezilya DF 1975-1980 171 17
, LeivinhaLeivinha  Brezilya CF 1975-1979 94 43
Cano, RubenRuben Cano  Arjantin CF 1976-1982 204 97
, RobiRobi  İspanya OS 1976-1981 110 3
, RubioRubio  İspanya WF 1977-1987 329 49
, Miguel Ángel RuizMiguel Ángel Ruiz  İspanya LB 1977-1987 358 25
, Juan Carlos ArtecheJuan Carlos Arteche  İspanya DF 1978-1989 421 22
, Quique RamosQuique Ramos  İspanya RB 1979-1988 355 33
, Roberto Simón MarinaRoberto Simón Marina  İspanya OS 1979-1990 309 55
, Julio PrietoJulio Prieto  İspanya OS 1980-1991 253 19
, Mario CabreraMario Cabrera  Arjantin CF 1980-1986 170 64
, Ángel MejíasÁngel Mejías  İspanya KL 1981-1993 164 0
Votava, MiroslavMiroslav Votava  Çek Cumhuriyeti LB 1982-1985 96 9
Landaburu, JesúsJesús Landaburu  İspanya OS 1982-1988 255 34
, Tomás ReñonesTomás Reñones  İspanya RB 1984-1996 463 3
Resino, AbelAbel Resino  İspanya KL 1986-1995 303 0
Futre, PauloPaulo Futre  Portekiz CF 1986-1993 / 1997-1998 215 52
, Carlos AguileraCarlos Aguilera  İspanya DF 1987-1993 / 1996-2005 454 34
, ManoloManolo  İspanya CF 1988-1995 271 92
Solozábal, RobertoRoberto Solozábal  İspanya DF 1989-1997 290 8
Juan Vizcaíno MorcilloJuan Vizcaíno  İspanya DOS 1990-1998 317 24
Schuster, BerndBernd Schuster  Almanya COS 1990-1993 112 17
, Luis Garcia PostigoLuis Garcia Postigo  Meksika CFV 1992-1994 58 28
, Toni MuñozToni Muñoz  İspanya LB 1990-2001 325 4
, Juanma LopezJuanma Lopez  İspanya DF 1990-2001 156 3
Caminero, José LuisJosé Luis Caminero  İspanya WF 1993-1998 186 47
Narváez, KikoKiko Narváez  İspanya CF 1994-2001 278 64
, Mirsad HibićMirsad Hibić  Bosna-Hersek DF 2000-2003 94 5
Simeone, DiegoDiego Simeone  Arjantin DOS 1994-1997 / 2003-2005 166 30
Molina, José FranciscoJosé Francisco Molina  İspanya KL 1995-2000 248 0
Denia, SantiagoSantiago Denia  İspanya DF 1995-2004 296 9
Penev, LuboslavLuboslav Penev  Bulgaristan CF 1995-1996 37 16
Pantić, MilinkoMilinko Pantić  Sırbistan OS 1995-1998 139 36
Bejbl, RadekRadek Bejbl  Çek Cumhuriyeti DOS 1996-2000 105 2
Paulista, JuninhoJuninho Paulista  Brezilya OS 1997-1999 55 13
Vieri, ChristianChristian Vieri  İtalya CF 1997-1998 32 29
Hasselbaink, Jimmy FloydJimmy Floyd Hasselbaink  Hollanda CF 1999-2000 47 35
Torres, FernandoFernando Torres  İspanya CF 2000-2007 243 91
, Antonio LópezAntonio López  İspanya LB 2000-2002 / 2004- 286 13
Franco, LeoLeo Franco  Arjantin KL 2004-2009 166 0
Ibáñez, PabloPablo Ibáñez  İspanya DF 2004-2010 192 9
Luis Amaranto PereaLuis Amaranto Perea  Kolombiya DF 2004- 308 0
Rodriguez, MaxiMaxi Rodriguez  Arjantin WF 2005-2010 157 38
Forlán, DiegoDiego Forlán  Uruguay CF 2007-2011 200 97
Sabrosa, SimãoSimão Sabrosa  Portekiz LWF 2007-2010 168 32
Reyes, José AntonioJosé Antonio Reyes  İspanya WF 2007-2011 147 14
Assunção, PauloPaulo Assunção  Brezilya DOS 2008- 138 1
Ujfaluši, TomášTomáš Ujfaluši  Çek Cumhuriyeti DF 2008-2011 127 2
Domínguez, ÁlvaroÁlvaro Domínguez  İspanya DF 2008- 110 7
Fernández, GabiGabi Fernández  İspanya OS 2003-2007 / 2011- 103 3