Ateş Kralı Ozai

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ateş Lordu Ozai sayfasından yönlendirildi)

Ateş Kralı Ozai (Özgün adı: Fire Lord Ozai), Avatar: Son Havabükücü adlı animasyon dizisinin yüzü pek gözükmeyen kötü karakteri. Ateş Ulusu'nun kralıdır. Karısını feda ederek ağabeyi Iroh'nun yerine Ateş Ulusu kralı olarak tahta geçmiştir. Ozai son derece güçlü bir ateş bükücüdür. O da yıldırımı bükebilme yeteneğine sahiptir. Ayrıca Ozai'nin iki çocuğu vardır: Azula ve Zuko.

Ateş Kralı da babası ve büyük babası gibi merhametsiz ve duygusuzdur. Kızı Azula'yı daha acımasız ve bükmedeki yenetekleri daha iyi olduğu için, oğlu Zuko'dan daha çok sever. Yaz sonunda gelecek olan "Sozin" kuyruklu yıldızının gücüyle savaşı bitirmeyi planlamaktadır. Sozin yıldızı gelirken kızı Azula'yı ateş kraliçesi yapmak ister ve kendisini Anka Kralı olarak ilan eder. Daha sonra Ba Sing Se şehrini tamamen çökertmek için giderken Avatar Aang'le karşılaşıp onunla savaşır. Aang önce güçsüz ve korkak tavırlar sergilese de (Ozai'ı öldürmek istemediği için) daha sonra Avatar haline geçerek Ozai'ı bir güzel döver. Daha sonra öldürmek için vuracakken birden Ozai arkasından vurmaya çalışınca Ozai'ın bükme yeteneğini alır ve Ateş Krallığı'ndaki hapishanede hayatının geri kalanını geçirir.

Oğlunu sürgüne gönderişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir savaş toplantısı sırasında bir general ile binlerce askeri yem olarak kullanıp Ba Sing Se şehrine girmeyi teklif etmiştir. Oğlu Zuko hiddetle "Onlar da Ateş Ulusu'na bağlı insanlar, vatanımızı seviyor ve koruyorlar onlara ihanet edemeyiz." demiştir. Bunun üzerine General ona agnekai (duello) teklif etmiştir; fakat duello alanına general yerine Zuko'nun babası çıkmış ve ona "Kalk ve dövüş" demiştir. Zuko ayaklarına kapanıp özür dilemiş; ancak babası onun yüzünü yakmış ve onu sürgüne göndermiş ve Avatar'ı yakalayınca da onurunu kazanacağını söylemiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]