Asitane Historia

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Asitane Historia, 1 Ağustos 2008 yılında tarihî yarımada olan Fatih ilçesinde Vatan Caddesi üzerinde açılmış alışveriş merkezidir.

Açılış[değiştir | kaynağı değiştir]

İnşaatına 2006 yılında başlanan ve 70 milyon YTL'ye mal olan alışveriş merkezinin açılış töreni 1 Ağustos 2008 tarihinde birçok konuğun eşliği ve Fatih Mehter Takımı konseri ile açılmıştır. Asitane Historia Fatih Alışveriş Merkezi'nin açılışı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gül Keleşoğlu, Zilal İnşaat konsorsiyumu yöneticileri, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, belediye başkan yardımcıları, AKP Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken ve belediye meclis üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta Fatih belediye başkanı Mustafa Demir "İstanbul’un her yerinde alışveriş merkezleri olduğunu ancak Asitane Historia Fatih Alışveriş Merkezi’nin tarihi yarımadada yer alması nedeniyle diğerlerinden çok farklı olduğunu" söyledi. Alışveriş Merkezi İnşaatı Proje Koordinatörü Abdullah Sağlam projeye Fatih belediye başkanı Mustafa Demir öncülük ettiğini ve Mustafa Demir'in "Burası Fatih Sultan Mehmet’in adıyla anılan bir ilçe ve Mimar Sinan’ın eserlerinin olduğu bir yer. Yapacağınız inşaat, böyle bir yere yakışmalı" dediğini anımsatan Abdullah Sağlam bu doğrultuda bir alışveriş merkezi yaptıklarını ve hizmete sunduklarını ifade etti.

Konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Fatih'in merkezi ile Çapa arasındaki Vatan Caddesi üzerindedir. Vatan caddesi üzerinde olması nedeniyle İstanbul'un her yerinden metro ve otobüs ile doğrudan Vatan Caddesi'ne veya Çapa gibi ulaşımın merkezi noktalarına giderek Vatan Caddesi'ne yürüme olanağı vardır.

Yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

52 bin m² inşaat alanı bulunan, 20 bin m² kiralanabilir alanı olan 500 araç kapasiteli kapalı otoparkıyla 8 kata sahip Historia Fatih Alışveriş Merkezi ulaşım kolaylığı açısından da tüm komşu ilçelerden müşterilerin kısa zamanda dikkatini çekecektir. Çocuk Eğlence Merkezi, Terzi, Oto Yıkama, Kuru Temizleme ve 500 araç kapasiteli 3 katlı kapalı otopark alanıyla müşterileri memnun etmeyi hedefleyen Asitane Historia ayrıca 8 adet sinema salonu ile de tarihi yarımadanın en büyük sinema salonu olma özelliğini taşıyacak.

Ayrıntılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Projesi Proses Mimarlık tarafından yapılan, Gül&Keleşoğlu Group ve Ortak Girişimi tarafından yapımı gerçekleştirilen Alışveriş Merkezi'nin yüzde 50 hissesi Fatih Belediyesi’ne aittir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]