Asanalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Asanalar listesi'ne okuluna bağlı olarak birçok farklı isim verilebilir. Patanjali'nin Yoga Sutralarına göre Yoga'nın sekiz bölümünden dördüncüsü asanadır.

Sanskritçe çevirisi Sanskrit Türkçe Resim
Adho Mukha Śvānāsana अधोमुखश्वानासन Aşağıya doğru bakan köpek pozu Ado-muka-shvanasana.jpg
Adho Mukha Vṛkṣāsana अधोमुखवृक्षासन El duruşu (Aşağıya doğru bakan ağaç) AcroDanceHandstand.jpg
Ākarṇa Dhanurāsana आकर्णधनुरासन Kulaktan yukarı yay postürü Dhanurasana.jpg
Anantāsana अनन्तासन Ananta postürü, Vishnu'ın isimlerinden biri Anantāsana-posture of ananta.jpg
Añjali Mudrā अञ्जलिमुद्रा El selamlama postürü Indian sadhu performing namaste.jpg
Anjaneyasana अञ्नेयरासन Hilal Captura de pantalla 2011-05-01 a las 12.13.14.png
Ardha Candrāsana अर्धचन्द्रासन Yarım ay Ardha Candrāsana-half-moon.jpg
Ardha Matsyendrāsana अर्धमत्स्येन्द्रासन Yarım bel büküşü Ardha matsyendrasana.jpg
Ardha Navāsana अर्धनावासन Yarım tekne postürü Ardha Navāsana-half-boat.jpg
Baddha Koṇāsana बद्धकोणसन Bağlı açı Baddha Koṇāsana-bound angle.jpg
Bakāsana बकासन Vinç Bakasana.jpg
Bālāsana बालासन Çocuk pozu Hatha yoga child pose.jpg
Garbhāsana गर्भासन
Bhekāsana भेकासन Kurbağa Bhekāsana-frog.jpg
Bharadvājāsana भरद्वाजासन Bharadvaja'ın kıvırışı
Bhujaṅgāsana भुजङ्गासन Kobra Bhujangasana.jpg
Bhujapīḍāsana भुजपीडासन Kola baskılı suruş Bhujapīḍāsana-arm-pressing.jpg
Chakrāsana चक्रासन Çark Yogui Tanumânasî en Chakrasana.jpg
Caturaṅga Daṇḍāsana चतुरङ्गदण्डासन Dört uzuvlu çalışan Caturaṅga Daṇḍāsana-Four-Limbed Staff.jpg
Daṇḍāsana दण्डासन Çalışan pozu
Dhanurāsana धनुरासन Yay Dhanurasana.jpg
Dwi pada sirsasana İki ayakta kafanın arkasında
Dvi Pāda Viparīta Daṇḍāsana द्विपदविपरितदन्दसन İki bacaklı ters çalışan pozu
Eka Pāda Rājakapotāsana एकपादरजकपोतसन Bir bacaklı kral güvercin an attempt
Ekapādaśīrṣāsana एकपादशीर्षासन Kafa bir ayak üstünde duruyor Ekapādaśīrṣāsana Head stand one foot.jpg
Kafa sadece tutunarak duruyor, tek ayak
Ekapādaprasāraṇa-sarvāṅgatulāsana एकपादप्रसारणसर्वाङ्गतुलासन Tüm vücut için denge duruşu, bir uzanan bacak ile
Eka Pada Sirsasana Kafanın arkasında ayaklar
Garbhāsana गर्भासन Fetüs Balasana or garbhasana.jpg
Garuḍāsana गरुडासन Kartal
Gomukhāsana गोमुखासन İnek suratı Raja gomukhasana.jpg
Halāsana हलासन Pulluk Halasana.jpg
Hanumanāsana हनुमनासन Sonradan isimlendirmekHanuman
Jaṭharaparivartanāsana जठरपरिवर्तनासन Göbek çevirme postürü
Jānuśīrṣāsana जानुशीर्षासन Kafadan dize ileri köprü
Kākāsana काकासन Karga Marcio kakasana yoga.JPG
Kapotāsana कपोतासन Güvercin Kapotasana-Yoga-Posture-Pigeon.jpg
Karṇapīḍāsana कपोतासन Kulak bastırma
Krāuñcāsana क्रौञ्चासन Balıkçıl
Kukkuṭāsana कुक्कुटासन Yavru horoz
Kūrmāsana कूर्मासन Kaplumbağa
Lolāsana लोलासन Kolye
Mahāmudrā महामुद्रा Büyük el postürü
Makarāsana मकरासन Timsah
Muktahastaśīrṣāsana मुक्तहस्तशीर्षासन Baş duruşu
Maṇḍalāsana मण्डलासन Daire
Matsyāsana मत्स्यासन Balık Padma matsyasana.jpg
Matsyendrāsana मत्स्येन्द्रासन Balıkların efendisi
Mayūrāsana मयूरासन Tavuskuşu
Naṭarājāsana नटराजासन Dans veya dansçının efendisi Natarajasana-yoga-posture-dancer.jpg
Nirālambasarvāṅgāsana निरालम्बसर्वाङ्गासन Tüm vücut için postür
Pādahastāsana पादहस्तासन İleri oturmalı köprü
Padmāsana पद्मासन Lotus Tanumânasî en Meditacion Loto Padmasana.JPG
Paripūrṇanāvāsana परिपूर्णनावासन Tam tekne
Parivṛttapārśvakoṇāsana परिवृत्तपार्श्वकोणासन Dönen kenar açısı
Parivṛttatrikoṇāsana परिवृत्तत्रिकोणासन Dönen üçgen
Paryaṅkāsana पर्यङ्कासन Yatak
Pāśāsana पाशासन Kement
Paścimottānāsana पश्चिमोत्तानासन İleri oturmalı bükme Paschimottanasana.jpg
Paccimasana
Paschima tana
Prasāritapādottānāsana प्रसारितपादोत्तानासन Yoğun alanlı bacak germe
Rājakapotāsana राजकपोतासन Kraliyet güvercini
Śalabhāsana शलभासन Keçiboynuzu
Çekirge
Samakoṇāsana समकोणासन Düz açı
Sarvāṅgāsana सर्वाङ्गासन Omuz duruşu Sarvangasana.jpg
Śavāsana शवासन Vücut pozu Shavasana.jpg
Shavasana
Sarvasana
Mrtasana
Setubandhasarvāṅgāsana सेतुबन्धसर्वाङ्गासन Köprü
Sethubandasana सेतुबन्धसन Yarım çark
Siddhāsana सिद्धासन Mükemmel duruş
Muk-tasana मुक्तसन
Guptasana गुप्तसन
Siṁhāsana सिंहासन Aslan
Śīrṣāsana शीर्षासन Kafa duruşu Shirshasana.jpg
Sukhāsana सुखासन Uğurlu poz Sukkasana.jpg
Suptabaddhakoṇāsana सुप्तभदकोणासन Yatan sınır açısı
Suptakoṇāsana सुप्तकोणासन Açı
Suptapādāṅguṣṭhāsana सुप्तपादाङ्गुष्ठासन Yatan baş parmak
Suptavīrāsana सुप्तवीरासन Yatan kahraman
Suptavajrāsana सुप्तवज्रासन Yıldırım
Svastikāsana स्वस्तिकासन Refah pozu
Tāḍāsana ताडासन Dağ pozu
Samasthiti
Tiṭṭibhāsana टिट्टिभासन Ateşböceği pozu
Trikoṇāsana त्रिकोणासन Üçgen
Tulāsana तुलासन Denge duruşu
Uḍḍīyānabandha उड्डीयानबन्ध Karın kilidi
Upaviṣṭakoṇāsana उपविष्टकोणासन Açık açı
Ūrdhvadhanurāsana ऊर्ध्वधनुरासन Yukarı yay Urdva Dhanurasana.jpg
Köprü
Ūrdhvamukhaśvānāsana ऊर्ध्वमुखश्वानासन Yukarı-karşılaşılan köpek
Ūrdhvadaṇḍāsana ऊर्ध्वदण्डासन Çubuk
Uṣṭhāsana उष्ठासन Deve Ustrasana.jpg
Uttanakūrmāsana उत्तानकूर्मासन Ters dönmüş kaplumbağa
Utkaṭāsana उत्कटासन Sandalye
Uttānāsana उत्तानासन Kıvrımın önünde durmak Uttanasana.jpg
Utthitahastapādāṅguṣṭhāsana उत्थितहस्तपादाङ्गुष्ठासन Ayak başparmağı için elini kaldırmak
Utthitapārśvakoṇāsana उत्थितपार्श्वकोणासन Genişletilmiş kenar açısı
Utthitatrikoṇāsana उत्थितत्रिकोणासन Genişletilmiş üçgen Denise tava yoga trikonasana.JPG
Vasiṣṭhāsana वसिष्ठासन Yan tahta
Vātāyanāsana वातायनासन At
Viparītakaraṇi विपरीतकरणि Bacaklar duvarın üstünde
Vajrāsana वज्रासन Yıldırım Vajrasana.jpg
Vīrāsana वीरासन Kahraman
Vīrabhadrāsana वीरभद्रासन Seçkin kahraman
Vīrabhadrāsana II वीरभद्रासन II Savaşçı II
Vṛkṣāsana वृक्षासन Ağaç Vrksasana.jpg
Vṛścikāsana वृश्चिकासन Akrep

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hatha Yoga Pradipika by Swami Svatmarama
  • The Complete Illustrated Book of Yoga by Swami Vishnu-devananda
  • Devereux, G. (1998) Dynamic yoga: The ultimate workout that chills your mind as it charges your body (Thorsons, London)
  • Farhi, D. (2000) Yoga mind, body and spirit: A return to wholeness (New leaf: New Zealand)
  • Hewitt, J. (1977) The Complete Yoga Book (Rider, London)
  • Iyengar, B.K.S (2000) Light on Yoga (Thorsons, London)
  • Iyengar, B.K.S (2001) Yoga: The path to holistic health (Dorling Kindersley, London)
  • Mira, S. and Methta, S. (1990) Yoga: The Iyengar Way (Dorling Kindersley, London)
  • Sivananda Yoga Vedanta Centre (1996) Yoga, Mind and Body (DK, London)
  • Sturgess, S. (1997) The Yoga Book (Element)
  • Swami Muktibodhananda (1993) Hatha Yoga Pradipika (Yoga Publications Trust, Munger, Bihar, India)
  • Swami Satyananda Saraswati (1996) Asana, Pranayama, Mudra, Bandha (Yoga Publications Trust, India)
  • Swenson, D. (1999) Ashtanga yoga: The Practice Manual (Ashtanga yoga production, Houston)
  • Moksharth Yoga yogi dr. Jitender www.yoga1.at

Dış linkler[değiştir | kaynağı değiştir]