Arthur Hughes (sanatçı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arthur Hughes'un 1851'de kendisi tarafından çizilen portresi

Arthur Hughes (27 Ocak 1832 – 22 Aralık 1915), Ön-Raffaeloculuk akımı üyesi İngiliz ressam ve resimleyici.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Londra doğumlu Hughes, 1846'da Somerset House sanat okulunda Alfred Stevens'ın öğrencisi olarak eğitimine, başlamıştır. Daha sonra eğitimini Kraliyet Sanat Akademisi'nde devam ettirmiştir.

Akademide tanıştığı John Everett Millais ve Holman Hunt'un etkisiyle Ön-Raffaelocu ressamlara katılmıştır. İlk tablosu Musidora, henüz 17 yaşındayken Kraliyet Sanat Akademisi'nin duvarına asılmış ve neredeyse bundan sonraki her yılda eserleri hem akademide, hem de Grosvenor ve New Gallery gibi galerilerde sergilenmiştir.

En ünlü yapıtları, aşk ve güzellik konularını işleyen April Love ve The Long Engagement adlı tablolardır. John Everett Millais'in çiftleri konu alan tablolarından esinlenen çalışmalar, insanın gençlik duygularını korumada yaşadığı güçlükleri vurgulamaktadır.

Millais'e benzer biçimde Ophelia adlı bir çalışmaya da imza atan Hughes'un yapıtları arasında Keats'in The Eve of St. Agnes adlı şiirini resmettiği tablo da bulunmaktadır. Bir seküler triptik olan The Eve of St. Agnes'te uygulanan biçim, sanatçı tarafından Shakespeare'in Size Nasıl Geliyorsa adlı oyunu için hazırlanan tablolarda da kullanılmıştır.

Hughes, George MacDonald'ın bazı kitapları ile Norman MacLeod'un Good Words adıyla çıkardığı aylık dergi için de resimleme çalışmaları yapmıştır.

Hughes, Kew Green-Londra'da öldüğünde arkasında 700 tablo ve çizimin yanı sıra 750 kitap illüstrasyonu bırakmıştır.

Yapıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]