Arnold Schwarzenegger'in kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Schwarzenegger'in Hollywood Bulvarı'nda bulunan yıldızı.

Arnold Schwarzenegger, Avusturya asıllı Amerikalı aktör. Schwarzenegger bugüne kadar birçok filmde rol aldı. Kariyeri boyunca Altın Küre Ödülü, Nickelodeon Kids' Choice Ödülü, MTV Film Ödülü, Altın Ahududu Ödülü olmak üzere birçok ödüle aday gösterildi ve kazandı.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Saturn Ödülleri
Yıl Film Sonuç Ödül Kategori
1985 The Terminator[1] Aday Saturn Ödülü En İyi Erkek Oyuncu
1988 Predator
1991 Total Recall
1992 Terminator 2: Judgment Day
1994 Last Action Hero
1995 True Lies
2001 The 6th Day
Blockbuster Ödülleri
Yıl Film Sonuç Ödül Kategori
1998 Batman & Robin Aday Blockbuster Ödülü En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu – Sci-Fi
2000 End of Days Aday Blockbuster Ödülü En İyi Erkek Oyuncu – Action/Science Fiction
Altın Küre Ödülleri
Yıl Film Sonuç Ödül Kategori
1977 Stay Hungry Kazandı Altın Küre Best Acting Debut in a Motion Picture – Male
1995 Junior Aday Golden Globe Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Comedy/Musical
Nickelodeon Kids' Choice Ödülleri
Yıl Film Sonuç Ödül Kategori
1989 Twins Kazandı Kids' Choice Ödülü En sevilen aktör
1991 Kindergarten Cop Kazandı Blimp Ödülü En sevilen aktör
MTV Film Ödülleri
Yıl Film Sonuç Ödül Kategori
1992 Terminator 2: Judgment Day Kazandı MTV Film Ödülü En İyi Erkek Oyuncu
1995 True Lies Aday MTV Film Ödülü En İyi Öpücük
En İyi Dans
Razzie Ödülü
Yıl Film Sonuç Ödül Kategori
1983 Conan the Barbarian Aday Razzie Ödülü En Kötü Erkek Oyuncu
1994 Last Action Hero
1998 Batman & Robin En Kötü Yardımcı Erkek Oyuncu
2000 End of Days En Kötü Erkek Oyuncu
2001 The 6th Day
En Kötü Yardımcı Erkek Oyuncu
En kötü çift
2005 Around the World in 80 Days En Kötü Yardımcı Erkek Oyuncu
2005 - Kazandı Worst Razzie Loser of Our First 25 Years
Teen Choice Ödülleri
Yıl Film Sonuç Ödül Kategori
2004 Terminator 3: Rise of the Machines Aday Teen Choice Ödülü Choice Movie Actor – Drama/Aksiyon Macera

Özel ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Tören Ödül
1985 ShoWest Convention Special Award – International Star of the Year
1987 Hollywood Bulvarı Motion picture camera star (1,847th star)
1992 Saturn Ödülleri '
Nickelodeon Kids' Choice Ödülleri Hall of Fame
1993 ShoWest Convention Özel Ödül – On Yılın Uluslararası Yıldızı
1996 Bambi Film – International
Golden Apple Awards Yılın Erkek Yıldızı
1997 ShoWest Convention Humanitarian Ödülü
Caméra d'Or Caméra d'Or
1998 American Cinematheque Gala Tribute Amerikan Cinematheque Ödülü
Blockbuster Ödülleri Dünya Sanatçı Ödülü
2001 Taurus World Stunt Awards Taurus Onur Ödülü
2004 Cinequest Film Festival Maverick Tribute Ödülü

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]