Arizona'daki şehir ve kasabaların listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

2010 yılı itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde yer alan yerleşim yerlerinin listesi.[1]

Phoenix Arizona eyalet merkezi


Şehir Adı Türü[2] Kontluk Nüfus
(2010)[3]
Alan (2010)[4] Yoğunluk(2010)
(Pop./mi2)[4]
Kuruluş[5]
Apache Junction Şehir Pinal 35.840 9.065,0 km² 1.024,2 1978
Avondale Şehir Maricopa 76.238 11.823,3 km² 1,672.0 December 13, 1946
Benson Şehir Cochise 5.105 10,738.1 km² 123.3 1924
Bisbee Şehir Cochise 5,575 1,336.4 km² 1,080.3 1902
Buckeye Kasaba Maricopa 50,876 97,225.6 km² 135.6 1929
Bullhead City Şehir Mohave 39,540 15,586.5 km² 665.9 1984
Camp Verde Kasaba Yavapai 10,873 1,175.8 km² 252.0 1986
Carefree Kasaba Maricopa 3,363 2,281.8 km² 382.2 3 Aralık, 1984
Casa Grande Şehir Pinal 48,571 (28,404.4 km² 442.9 1915
Cave Creek Kasaba Maricopa 5,015 3.792 sq mi (9,821.2 km2) 132.3 1986
Chandler Şehir Maricopa 236,123 6.452 sq mi (16,710.6 km2) 3,665.8 1920
Chino Valley Ksaba Yavapai 10,817 6.343 sq mi (16,428.3 km2) 170.7 1970
Clarkdale Kasaba Yavapai 4,097 1.057 sq mi (2,737.6 km2) 393.1 1957
Clifton Kasaba Greenlee 3,311 150 sq mi (388.5 km2) 226.7 1909
Colorado City Kasaba Mohave 4,821 1.034 sq mi (2,678.0 km2) 466.5 1985
Coolidge Şehir Pinal 11,825 5.658 sq mi (14,654.2 km2) 209.3 1945
Cottonwood Kasaba Yavapai 11,265 1.641 sq mi (4,250.2 km2) 686.5 1960
Dewey-Humboldt Kasaba Yavapai 3,894 1.859 sq mi (4,814.8 km2) 209.5 2004
Douglas Şehir Cochise 17,378 998 sq mi (2,584.8 km2) 1,741.0 1905
Duncan Kasaba Greenlee 696 216 sq mi (559.4 km2) 323.0 1938
Eagar Kasaba Apache 4,885 1.124 sq mi (2,911.1 km2) 434.9 1948
El Mirage Şehir Maricopa 31,797 1.009 sq mi (2,613.3 km2) 3,170.7 1951
Eloy Şehir Pinal 16,631 11.157 sq mi (28,896.5 km2) 149.1 1949
Flagstaff Şehir Coconino 65,870 6.391 sq mi (16,552.6 km2) 1,031.3 1894
Florence Kasaba Pinal 25,536 5.249 sq mi (13,594.8 km2) 486.9 1908
Fountain Hills Kasaba Maricopa 22,489 2.042 sq mi (5,288.8 km2) 1,106.2 1989
Fredonia Kasaba Coconino 1,314 732 sq mi (1,895.9 km2) 179.4 1956
Gila Bend Kasaba Maricopa 1,922 5.537 sq mi (14,340.8 km2) 34.7 1962
Gilbert Kasaba Maricopa 208,453 6.815 sq mi (17,650.8 km2) 3,067.2 1920
Glendale Şehir Maricopa 226,721 6.013 sq mi (15,573.6 km2) 3,780.2 June 18, 1910
Globe Şehir Gila 7,532 1.820 sq mi (4,713.8 km2) 414.2 1907
Goodyear Şehir Maricopa 65,275 19.152 sq mi (49,603.5 km2) 340.9 November 19, 1946
Guadalupe Kasaba Maricopa 5,523 081 sq mi (209.8 km2) 6,833.0 1975
Hayden Kasaba Gila 662 127 sq mi (328.9 km2) 523.2 1956
Holbrook Şehir Navajo 5,053 1.737 sq mi (4,498.8 km2) 291.3 1917
Huachuca City Kasaba Cochise 1,853 281 sq mi (727.8 km2) 659.2 1958
Jerome Kasaba Yavapai 444 086 sq mi (222.7 km2) 514.0 1889
Kearny Kasaba Pinal 1,950 281 sq mi (727.8 km2) 706.0 1959
Kingman Şehir Mohave 28,068 3.482 sq mi (9,018.3 km2) 806.1 1952
Lake Havasu City Şehir Mohave 52,527 4.448 sq mi (11,520.3 km2) 1,182.1 1978
Litchfield Park Şehir Maricopa 5,476 334 sq mi (865.1 km2) 1,653.7 1987
Mammoth Kasaba Pinal 1,426 104 sq mi (269.4 km2) 1,372.6 1958
Marana Kasaba Pima 34,961 12.220 sq mi (31,649.7 km2) 287.8 1977
Maricopa Şehir Pinal 43,482 4.757 sq mi (12,320.6 km2) 916.0 2003
Mesa Şehir Maricopa 439,041 13.706 sq mi (35,498.4 km2) 3,217.5 1883
Miami Kasaba Gila 1,837 088 sq mi (227.9 km2) 2,085.8 1918
Nogales Şehir Santa Cruz 20,837 2.084 sq mi (5,397.5 km2) 1,001.0 1893
Oro Valley Kasaba Pima 41,011 3.564 sq mi (9,230.7 km2) 1,154.3 1974
Page Şehir Coconino 7,247 1.664 sq mi (4,309.7 km2) 435.9 March 1, 1975
Paradise Valley Kasaba Maricopa 12,820 1.546 sq mi (4,004.1 km2) 830.9 1961
Parker Kasaba La Paz 3,083 2.199 sq mi (5,695.4 km2) 140.3 1948
Patagonia Kasaba Santa Cruz 913 129 sq mi (334.1 km2) 709.1 1948
Payson Kasaba Gila 15,301 1.947 sq mi (5,042.7 km2) 786.0 1973
Peoria Kasaba Maricopa 154,065 17.797 sq mi (46,094.0 km2) 883.4 June 7, 1954
Phoenix Şehir Maricopa 1,445,632 51.795 sq mi (134,148.4 km2) 2,797.8 February 5, 1881
Pima Kasaba Graham 2,387 593 sq mi (1,535.9 km2) 405.7 1916
Pinetop-Lakeside Kasaba Navajo 4,282 1.137 sq mi (2,944.8 km2) 379.1 1984
Prescott Şehir Yavapai 39,843 4.158 sq mi (10,769.2 km2) 963.8 1883
Prescott Valley Kasaba Yavapai 38,822 3.865 sq mi (10,010.3 km2) 1,004.4 1978
Quartzsite Kasaba La Paz 3,677 3.672 sq mi (9,510.4 km2) 100.1 1989
Queen Creek Kasaba Maricopa 26,361 2.807 sq mi (7,270.1 km2) 940.1 1989
Safford Şehir Graham 9,566 859 sq mi (2,224.8 km2) 1,117.4 1901
Sahuarita Kasaba Pima 25,259 3.104 sq mi (8,039.3 km2) 813.8 1994
San Luis Şehir Yuma 25,505 3.210 sq mi (8,313.9 km2) 796.3 1979
Scottsdale Şehir Maricopa 217,385 18.440 sq mi (47,759.4 km2) 1,182.0 June 25, 1951
Sedona Şehir Yavapai 10,031 1.918 sq mi (4,967.6 km2) 524.1 1988
Show Low Şehir Navajo 10,660 4.117 sq mi (10,663.0 km2) 260.4 1953
Sierra Vista Şehir Cochise 43,888 15.254 sq mi (39,507.7 km2) 288.2 1956
Snowflake Kasaba Navajo 5,590 3.358 sq mi (8,697.2 km2) 166.8 1948
Somerton Şehir Yuma 14,287 730 sq mi (1,890.7 km2) 1,959.8 1918
South Tucson Şehir Pima 5,652 104 sq mi (269.4 km2) 5,423.1 1940
Springerville Kasaba Apache 1,961 1.169 sq mi (3,027.7 km2) 170.1 1948
St. Johns Şehir Apache 3,480 2.608 sq mi (6,754.7 km2) 134.3 1946
Star Valley Kasaba Gila 1,970 3.613 sq mi (9,357.6 km2) 64.0 2005
Superior Kasaba Pinal 2,837 194 sq mi (502.5 km2) 1,463.1 1976
Surprise Şehir Maricopa 117,517 10.587 sq mi (27,420.2 km2) 1,111.3 1960
Taylor Şehir Navajo 4,112 3.267 sq mi (8,461.5 km2) 125.9 1966
Tempe Şehir Maricopa 161,719 4.019 sq mi (10,409.2 km2) 4,050.1 November 29, 1894
Thatcher Kasaba Graham 4,865 613 sq mi (1,587.7 km2) 724.6 1899
Tolleson Kasaba Maricopa 6,545 575 sq mi (1,489.2 km2) 1,139.2 1929
Tombstone Şehir Cochise 1,380 431 sq mi (1,116.3 km2) 319.9 1881
Tucson Şehir Pima 520,116 22.703 sq mi (58,800.5 km2) 2,294.2 1877
Tusayan Kasaba Coconino 558 &0000000000000008.9100008,91|891 sq mi (2,307.7 km2) 62.6 2010
Wellton Kasaba Yuma 2,882 2.893 sq mi (7,492.8 km2) 99.6 1970
Wickenburg Kasaba Maricopa 6,363 1.877 sq mi (4,861.4 km2) 339.1 1909
Willcox Şehir Cochise 3,757 628 sq mi (1,626.5 km2) 611.0 1915
Williams Şehir Coconino 3,023 4.379 sq mi (11,341.6 km2) 69.6 1901
Winkelman Kasaba Gila 353 075 sq mi (194.2 km2) 473.9 1949
Winslow Şehir Navajo 9,655 1.235 sq mi (3,198.6 km2) 785.1 1900
Youngtown Kasaba Maricopa 6,156 154 sq mi (398.9 km2) 4,016.1 1960
Yuma Şehir Yuma 93,064 12.041 sq mi (31,186.0 km2) 773.7 1914

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "List of cities and towns in Arizona başlığından çevrilmiştir.". en.wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_and_towns_in_Arizona. Erişim tarihi: 19.08.2013. 
  2. ^ "About the League: Member Cities and Towns". Arizona League of Cities and Towns. http://www.azleague.org/index.cfm?fuseaction=about.cities. Erişim tarihi: 2009-08-09. 
  3. ^ "Annual Estimates of the Population for Incorporated Places in Arizona". United States Census Bureau. 2009-07-07. http://www.census.gov/popest/cities/tables/SUB-EST2008-04-04.csv. Erişim tarihi: 2009-07-21. 
  4. ^ a b "Population, Housing Units, Area, and Density: 2010 - State -- Place, 2010 Census Summary File 1". United States Census Bureau. http://factfinder2.census.gov/faces/tableservices/jsf/pages/productview.xhtml?pid=DEC_10_SF1_GCTPH1.ST13&prodType=table. Erişim tarihi: 2012-5-2. 
  5. ^ "Community Profiles". Arizona Department of Commerce. http://www.azcommerce.com/SiteSel/Profiles/Community+Profile+Index.htm. Erişim tarihi: 2008-06-19.