Apple Kulaklıklar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Apple Kulaklıklar Apple tarafından tasarlanan ve satılan, müzik çalarlı akıllı telefonlar ve beyaz kulak içi kulaklıklardır. iPhone aksesuarları'nın bir parçasıdır. Apple tarafından birlikte satıldığı iPod ve iPod Touch ürünlerinin yanı sıra, Apple tarafından da itilen yeni bir tasarım koruyarak kulağa sığacak şekilde tasarlanmıştır.[1] "Devrimci" olarak nitelendirildikleri için kesinlikle benzersiz bir estetik görüntü oluşturuyorlardı, ancak Apple'ın kulaklıklı mikrofon setini yeniden yorumlaması kauçuk kulaklıkların eksikliği de dahil olmak üzere işlevselliği eleştirdi.[2]

12 Eylül, 2012 yılında tanıtılmış olan Apple EarPods
2.nesil iPod touch-la gelen Apple Kulaklıklar.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulaklıkların temel kulakiçi kulaklıkların kontrolleri yoktur. Japonya'dan önce Tayvan'da üretilen yeni Apple EarPod'lar ile gönderilen beşinci nesil iPod touch ve iPod Nano hariç tüm iPod'lar ile birlikte geliyorlar. Dördüncü nesil, hoparlör çevresinde beyaz sınır ve ön (arka tarafta değil) sol ve sağ işaretlerle tanımlanabilir.[3]

İlk nesil kulaklıklar, orijinal iPod'la birlikte 23 Ekim 2001'de paketlendi. Dahili bir uzaktan kumandaya sahip oldukları hariç, standartlarla aynıdır. Yalnızca üçüncü nesil iPod Shuffle ile birlikte gönderildi.[4] Uzaktan ve mikrofonlu kulaklıklar, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, üçüncü nesil iPod Touch ve bağımsız olarak satıldı.

9 Eylül 2008'de tanıtılan Apple Kulak İçi Kulaklıklar, 12 Eylül 2012'de revize edildi. Sadece bağımsız olarak satılmaktadır. Normal kulak içi kulaklıklar gibi uzaktan kumanda ve mikrofon dahili olarak bulunurlar. Çift sürücülü yüksek kaliteli kulaklık teklifi olarak sunuluyorlar. Uzaktan kumandalı muhafaza 12 Eylül 2012'de yeniden tasarlandı ve uzaktan kumanda EarPod'larınkiyle eşleşti.

Apple EarPods[değiştir | kaynağı değiştir]

Apple EarPods kutusunda

Apple EarPods 12 Eylül 2012'de tanıtıldı. Önce iPhone 5 ile birlikte gönderildi ve bir uzaktan kumanda ve mikrofona sahiptir. Ayrıca, iPod Touch (5.nesil) (uzak ve mikrofon olmadan) ve iPod Nano (7. nesil) (uzak ve mikrofon olmadan) ile birlikte geliyorlar. Ayrıca bağımsız olarak satılır.[5] Temel kulak içi kulaklıklar dışında, kullanıcıların ses seviyesini ayarlamalarına, müzik ve video oynatımını kontrol etmelerine ve sağ kulaklığın kablosunda bulunan Kamera uygulamasıyla resim çekmelerine izin veren kontrol kapsülleri var; "Uzak ve Mikrofonlu" telefon aramaları ve bazı cihazların ses kontrolü için bir mikrofon da içerir.[6] Bu satır içi kontroller, amaçlarını belirtmek için ters tarafta bir mikrofon simgesine sahiptir.

Kullanıcılar, ses düzeyini ayarlayabilir, müzik ve video kayıttan yürütmeyi denetleyebilir (oynat / duraklat ve ileri / önceki) ve desteklenen iPod, iPhone modelleri ile Mac bilgisayarlarında sesli notlar kaydedebilir. Orijinal iPhone ve iPhone 3G, kulaklıkların sağ tarafında bulunan bir buton ve mikrofon olan iPhone Stereo Kulaklık ile geldi (ses kontrolü yok ve sadece aramaların sınırlı kontrolü yok).[7] Apple EarPods, iPhone 3GS ve üstü, iPod Touch (2. nesil) ve üstü, iPad ve iPad Mini'nin tüm modelleriyle uyumludur. IOS cihazları için iOS 2.2 ve sonrasını gerektirir, ancak ses sorunları nedeniyle iPhone 3G veya orijinal iPhone ve iPod Touch (1. nesil) ile uyumlu değildir. Ayrıca, çoğu Android cihazı ve bilgisayarı ile de uyumludurlar. Tek tek satılan iPhone 5 ve sonrası ile birlikte verilen EarPods, bir taşıma çantası ile birlikte geldi.[8] iPod Touch (5.nesil), iPod Touch (6.nesil) ve iPod Nano (7. nesil) sadece uzaktan ve mikrofon bulunmaması nedeniyle temel biyolojik olarak parçalanabilir ambalaja sahipler.

Lightning bağlantısı olan EarPods, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte gönderilir ve iOS 10 veya daha ileri sürümü destekleyen tüm cihazlarla çalışır. Ayrıca, 3.5mm kulaklıklar için bir kulaklık adaptörü de satıyorlar. Bu adaptörler çıkarılmış kulaklık jakını değiştirmek için iPhone 7 ile çalışır.

Apple AirPods[değiştir | kaynağı değiştir]

Apple AirPods ve özel

Eylül ayında "See you on the 7th" etkinliğinde tanıtılan ve başlangıçta Ekim 2016'nın bitiminden önce piyasaya sürülmesi beklenen AirPods, orijinal piyasaya çıkış tarihinden ertelendikten sonra 13 Aralık 2016'da çevrimiçi satın alma olanağına kavuştu.[9] AirPods, mikrofona sahip kablosuz kulaklık tarzı kulaklıklar, çift ivmeölçer, kullanıcı kulağında değillerse müziği duraklatmak için kullanılan kızılötesi sensörler ve Siri'yi etkinleştirmek için kullanılan hareketli dokunmatik sensörlerdir.[10] iPhone 7'de bir ses jakının (TRS konnektörü) bulunmaması nedeniyle, bir kablosuz bağlantı, kulaklıkları cihaza bağlamak için geriye kalan iki araçtan biridir; diğeri, Yıldırım konektörü aracılığıyla sayısal sesdir. Beş saatlik bir pil ömrüne sahiptirler ve onlara toplam 24 saatlik pil ömrü sağlayan bir şarj kutusu ile birlikte gelirler.[11] Kasa dahil edilen Yıldırımdan USB kablosuyla ücretlendirildi. AirPods, iPhone, iPad, Apple Watch, Mac'ler ve 6. nesil iPod Touch ile uyumludur, ancak macOS Sierra, iOS 10 ve watchOS gerektirir. Ayrıca Android ile uyumludur, ancak kurulum işlemi daha karmaşıktır ve Airpod'un işlevselliğini sınırlar.[12]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Apple AirPods review: wireless that wows, earbuds that don't". 14 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  2. ^ "Apple ships mic-less EarPods with new iPod Touch". 14 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  3. ^ "Apple EarPods Review". 5 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  4. ^ "Apple EarPods (with Remote and Mic) review: Apple EarPods (with Remote and Mic)". 7 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  5. ^ "Why Hasn't Apple Ever Made A Truly Great Pair Of Headphones?". 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  6. ^ "Apple's EarBuds Have TONS of Cool Features You Might Not Know About". 16 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  7. ^ "EarPods". 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  8. ^ "Apple Earpods". 24 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  9. ^ "Apple reinvents the wireless headphone with AirPods". 31 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  10. ^ "Like Apple's AirPods, Doppler's Wireless Earbuds Got Delayed. Here's Why". 10 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  11. ^ "Apple's wireless AirPods are now on sale". 11 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 
  12. ^ "Apple AirPods are truly wireless earbuds". 16 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]