Angel (Buffy evreni karakteri)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Angel (Buffy Evreni) sayfasından yönlendirildi)
Angel/Angelus
Buffy evreni karakteri
İlk görünüm"Welcome to the Hellmouth", (Buffy)
Son görünüm"Not Fade Away", (Angel)
YaratanJoss Whedon
CanlandıranDavid Boreanaz
Bilgileri
TürVampir
Önemli güçleriDoğaüstü güçler, hız ve ölümsüzlük

Angel, 1753 yılında Galway, İrlanda'da Darla tarafından vampir yapıldı. Aslında vampir olmadan önce de tam bir haşarı gençti. Hırsızlık yapar kavgalar ederdi. Ama Darla tarafından ısırılınca işler değişti ve tam bir katil oldu! Birlikte tüm Avrupa'ya terör saçmaya başladılar. Ancak Darla ile birlikte 1898 yılında bir çingeneyi ısırınca çingene büyücüler tarafından lanetlendi. Artık Angeleus, Angel olmuştu ve büyücüler ona ruh verdiler. Böylece yaptığı cinayetlerden ders alıp acı çekecekti. Angel'ı Whistler adında bir iblis buldu ve bu harap halden kurtardı. Böylece Angel iyilerin safına geçmiş ve cinayet işlemez olmuştu.

Artık oradan gitmeliydi. Manhattan'dan yola çıktı ve Los Angelesa gitti Buffy'i de ilk defa burada gördü. Ona âşık oldu fakat Buffy bundan habersizdi ve Buffy'i takip edip Sunnydale şehrine gitti ve burada yaşamaya başladı. Tüm olayları ona anlattı. Artık birbirlerine aşıktılar. Aylarca böyle aşkları devam etti. Angel avcılıkta ona yardım ediyordu. Ancak Buffy'nin 17. doğum gününde mükemmel mutluluğa kavuşan Angel tekrar kötü Angelus oldu. Buffy'e eziyet edip dünyayı yok etmeye çalışmaya başladı. Ancak Buffy onu cehenneme yolladı. Böylece birkaç ay orada kaldı. Aslında bu birkaç ay Angel'e göre yüzyıllardı. Bir gün Buffy tarafından geri getirildi. Buffy onu tedavi etti ama artık birlikte olamayacaklarını anladıklarında ise ayrıldılar Buffy üniversiteye, Angel ise Los Angeles'e gitti.

Dizideki bu ayrılığın ardından Buffy The Vampire Slayer ve Angel iki ayrı dizi olarak devam etmiş, bazı bölümlerde ise birbirlerine konuk oyuncu olarak eşlik etmiştir.

Biyografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Angel, 18. yüzyılda yaşamış İrlandalı bir insandı. Asıl ismi o zamanlar Liam olarak geçiyordu. Angel'ın geçmişi hakkında pek fazla bilgi yoktur. Ama dizide hiçbir zaman babasına layık olamayan bir adam olduğundan bahsedilmiştir. Geceleri sürekli barlarda gezen ve sürekli başka kadınlarla ilişkiye giren birisidir. Aynı şekilde bir gece, bar çıkışında Darla ile tanışır. Onun güzelliği tarafından etkilenen Liam, Darla'nın peşine düşer. Sokak arasında Darla onu vampire çevirir ve artık ismi Angelus olur.

Vampir yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Angelus olarak dünyada bilinen en kanlı vampirlerden birisidir. Yüzyıllar boyunca Darla ile birlikte Avrupa'nın altını üstüne getirmişlerdir. Sürekli birlikte gittikleri her yere felaket getirmişlerdir. Ama ilk vampire dönüştüğü gece bütün ailesini kendisi öldürüp kanlarını içmiştir. Daha sonra Darla ile birlikte koca bir köyü katliama uğratmışlardır. 1764 yılında, Angelus ve Darla bir vampir avcısı olan Daniel Holtz'un bütün ailesini öldürür ve küçük kızını vampire dönüştürürler. Bu olayın üzerine Holtz onların peşine düşer. 1765 yılında Angelus ve Darla, Holtz ve adamları tarafından bulunmuşlardır. Yanan bir ahırın içinde mahsur kalmışlardır. Darla sahip oldukları tek atı da alarak Viyana'ya kaçar. Angelus ise Holtz'un elinden kaçmayı başarır. 1771 yılında ise Holtx sonunda Angelus'ı yakalamayı başarır. Ama Darla ve küçük bir vampir ordusu gelip onu kurtarırlar.

Angelus koca bir köyü daha öldürdükten sonra, 1789 yılında Canavar (The Beast) diye bilinen bir iblis gelip ondan kendisine katılmasını ister. Ama Angelus ona her zaman tek başına çalıştığını söyler ve Canavar'ın teklifini reddeder. 1860 yılında Darla, Angelus'a bir hediye getirir. Drusilla adında lanetlenmiş bir kızı karşısında gören Angelus onu öldürmek istemez. Onun yerine Drusilla'nın önünde bütün ailesini katleder ve daha sonra onu da vampire çevirir. Görüş gücüyle lanetlenmiş Drusilla olacakları önceden tahmin edebilmektedir, ama deliliği dolayısıyla normal davranamamaktadır.

1898 yılında ise Romanyada; Darla, Angelus'a doğum günü hediyesi olarak bir çingene kızı kaçırır. Angelus bu kıza tecavüz edip daha sonra da kanını içerek onu öldürmüştür. Bunu öğrenen kızın çingene kabilesi, Angelus'ı yakalayıp lanetlemişlerdir. Angelus bu lanetten kaçamamıştır. Çingeneler, Angelus'a bir ruh vermişlerdir. Artık Angelus insanları incitmek istememektedir, çünkü vicdan azabı çekmektedir. İlk başlarda Darla, Spike ve Drusilla'ya hiçbir şey anlatmayan Angelus, daha sonra gerçeklerin farkına vararak insan kanı içmeyi bırakmıştır. Hatta arada sırada insanların hayatlarını kurtarmaya başlamıştır. Kendisine ise Angel ismini vermiştir.

1996 yılında, Whistler adında bir iblis, Angel'ı acınası bir vaziyette L.A. sokaklarında bulur. Bu iblis, Angel'ı karanlığın güçlerine karşı savaşmaya davet eder. Ona bir sonraki nesil avcı olan Buffy Summers'ı gösterir. Angel, Buffy'yi ilk okulda gördüğü an ona aşık olur. Daha sonra bu savaşta iyilerin tarafında yer almaya karar verir.

Buffy the Vampire Slayer[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ilk bölümünde beliren bu karakter, Buffy'ye yol gösterici figürünü oynamıştır. Karanlık bir karakteri olan bu vampir, kendi kimliğini Buffy'ye açıklamamıştır. Çünkü onun kendisini yanlış anlamasını istememiştir. Buffy'nin, ruhu olan vampir hakkında hiçbir bilgisi yoktur. Angel, ilk sezon boyunca konuk oyuncu olarak devam etmiştir. Fakat ilerleyen bölümlerde Buffy, kendisinin bir vampir olduğunu öğrenmiş ve onu evinden kovacak bir büyü yapmıştır (vampir olduğunu öğrenmeden önce onu evine davet etmiştir). Daha sonra Giles ve Willow yaptıkları araştırmalarda, Angel'ın çingeneler tarafından lanetlendiğini ve artık bir ruhunun olduğunu öğrenmişlerdir. Ruhunu alalı yüz yıl kadar bir zaman olmuştur ve Angel artık kimseyi öldürmemektedir. Daha önceki kanlı ismini ise Angelus'dan Angel'a çevirmiştir. Buffy'ye bir süre devriyelerde yardım etmiştir.

İkinci sezonda artık ilişkileri ilerlemiş ve sevgili olmuşlardır. Sürekli geceleri birlikte devriyelere çıkmaya başlamışlardır. Devriyelerden sonra ise baş başa kalıp vakit geçirmişlerdir. Angel artık Scooby Gang'in bir üyesi olmuştur ve Sunnydale'de olan iblis olaylarında Buffy ve arkadaşlarının safını tutmuştur. Fakat bir gece Buffy, Angel'ın dairesine gitmiştir ve birlikte olmuşlardır. Aynı gece, Angel ruhunu kaybetmiştir, çünkü kendisine verilen lanet şu şekildedir; "Mükemmel mutluluğu tattığı anda ruhu tekrar gidecektir." Bu nedenle Angelus geri dönmüştür. Buffy ve arkadaşları bu durumdan bihaber olduklarından Angelus ile her zamanki gibi konuşurlar. Ama Angelus, Spike ve Dru ile tekrar bir aile olmuştur. Buffy bunu öğrenince Scooby Gang ile bu konuyu tartışır. Willow, Angel'ın ruhunu geri getirecek büyüyü aramaya koyulur. Ama çingenelerin antik büyüleri çok uzun zaman önce kaybolmuştur.

Sunnydale Lisesinin bilgisayar öğretmeni Jenny Calendar bir çingenedir ve Angel'ın ruhunu geri getirmenin yollarını aramaktadır. Sonunda antik bir büyü bulur, ama bu çok eski ve unutulmuş dillerden birinde yazılmıştır. Onu çevirebilecek bir bilgisayar programı yazar. Büyüyü çevirir ve bir diskete kaydeder. Ama Angelus bunu öğrenince gelip onu öldürür. Giles, bu nedenden ötürü Angelus'ı öldürmek istemektedir. Buffy artık gerekirse Angel'ın öldürecektir, her ne kadar ona aşık olsa da. Willow, Jenny Calendar'ın disketini keşfeder ve Angel'ın ruhunu geri getirmek için büyüyü hazırlar. Ama Angelus ve vampirleri okula saldırır. Willow hastaneye kaldırılır. Buffy, Angelus'ın peşine düşer. Willow, hastanede Angel'ın ruhunu geri getirecek büyüyü yaparken Angelus, Spike'ın kendisine ihanet ettiğini öğrenir ve Buffy ile karşı karşıya gelir. En sonunda Willow başarılı olur ve Angel'ın ruhu geri gelir. Ama Buffy Sunnydale'i kurtarmak için Angel'ı öldürür ve Angel cehenneme gider.

Üçüncü sezonda ise Yüce Güçler tarafından Angel, cehennem boyutundan geri getirilir. Buffy, Angel'ı görünce onu kilit altına vurur ve tehlikeli olmadığından emin olmaya çalışır. Günler geçtikçe onun saklandığı yere sürekli gitmeye başlar ve bunu arkadaşlarından gizler. Buffy, Angel'ın dönüşünü diğerlerinin anlamayacağını düşünmektedir. Üçüncü sezonun konusu olan belediye başkanı, Faith'i sonunda eline geçirmiştir. Kendi tarafında bir avcının olmasının kendisine bir avantaj sağlayacağını düşünmüştür. Angel ile Buffy, Faith'in hain olduğunu öğrenmiş ve ona tuzak kurmuşlardır. Sezon sonunda ise Angel son bir kez Scooby Gang'e yardım ederek belediye başkanını yenmişlerdir. Daha sonra Angel, Sunnydale'den ayrılmıştır.

Angel[değiştir | kaynağı değiştir]

Sunnydale'den ayrıldıktan sonra Angel, L.A.'ye gelir. Burada Doyle adında bir yarı iblis ile tanışır. Doyle, Angel'a kurtarılması gereken ruhlardan bahseder. L.A. sokaklarındaki yardıma muhtaç bütün insanlara yardım etmek için kendi savaşına girer Angel. Bir gece Doyle'un imgeleminden yola çıkarak peşine düştüğü bir vampiri ararken, Cordelia ile karşılaşır. Ardından; Angel, Doyle ve Cordelia karanlığın güçlerine karşı savaşan bir ekip olurlar ve Angel Investigations'ı kururlar. Ofislerine gelen veya Doyle'un imgelemlerinde gördüğü yardıma muhtaç insanlara yardım ederler. İlk sezonda bir gemi dolusu yarı iblisi kurtarmak için hayatını feda eden Doyle'un ölümünden sonra Wesley ekibe katılır. Wesley, Sunnydale'de Buffy'ye yeterince iyi bakamadığı için Gözetmenler Konseyi'nden kovulmuştur ve tek başına iblisleri avlamaktadır. Angel ise onu görünce takıma girmesine izin verir. Sezon sonunda yeraltı deposunda yaşayan ve vampir avlayan bir grup ergen ile karşılaşır Angel. Gunn, bu grubun lideri Angel'ı öldürmeye çalışır. Ama daha sonra Angel'ın ruhu olan bir vampir olduğunu öğrenirler.

Angel'ın vampire dönüştüğündeki yüzü.

İkinci sezonda, Gunn da Angel Investigations ekibine katılır. Angel ve ekibi, L.A.'de Büyük Ortaklar denen ve başka bir cehennem boyutunda yaşayan bir grup iblisin Wolfram & Hart adında bir şirket açtığını ve şehre dehşet saçtıklarını öğrenirler. Ama onları alt edecek kadar güçlü değillerdir. Bu yüzden onların karıştıkları küçük olaylarla ilgilenmeye başlarlar önce. Bu şirkette avukat olan Lilah Morgan ve Lindsey McDonald ile sürekli karşılaşan Angel onlardan nefret etmektedir. Bu sezonda Angel Investigations Hyperion Hotel adında bir otele yerleşir. Angel, Lorne adındaki iblis tarafından yönetilen bir iblis barı keşfeder. Bu barda iblislerin şiddet uygulamasını önleyen bir büyü vardır. Bu nedenle Angel orada kimseye saldıramaz. Lorne (ya da Host) insanların geleceklerini görebilmekte ve düşüncelerini okuyabilmektedir. Ama bunu yalnızca onlar şarkı söylerken yapabilir. Angel da yardıma muhtaç olduğunda bu bara gelip şarkı söyler ve Lorne'dan yardım ister. Bu sezonda Darla ölümden geri döner, Wolfram & Hart, Darla'yı Angel'a tuzak kurmak için kullanırlar. Darla artık insandır. Angel onu insan olarak görünce ikinci şansını kullanmasını ister. Lakin Darla vampire dönüşmeden önce hastadır. Şimdi tekrar insan olunca hastalığı geri gelmiştir. Bu yüzden de tekrar vampir olmak ister. Angel onun kararını değiştirir ve ona son anlarında yanında olacağını söyler.

Angel ve Darla otel odasında otururlarken, Drusilla Wolfram & Hart'ın adamları ile birlikte gelir ve Darla'yı tekrar vampir yapar. Darla ve Drusilla, birlikte eski günlerine dönerler. L.A.'de bir katliam yaratmak isterler. Wolfram & Hart onları elinde tuttuğunu sanır, ama yanılır. Darla ve Drusilla bir gece bütün Wolfram & Hart önemli çalışanlarının bulunduğu bir toplantıyı basar. Oradaki herkesi öldürmek isterler. Angel daha sonra gelip toplantıyı basar. İlk başta amacı Darla ve Drusilla'yı öldürmek olan Angel, iblisler kadar kötülük yapmış insanları bir arada acınası halde görünce Darla ve Drusilla'yı onlarla aynı odaya kilitleyip oradan çıkar. O gece Lindsey ve Lilah hariç herkes ölür. Angel, ekibine geri döndüğünde Wesley ona bu yaptığının çok yanlış olduğunu söyler. Angel ise herkesi Angel Investigations'dan kovar. Hepsi daha sonra Angel'a sırt çevirir. Wolfram & Hart'ı delicesine yok etmek isteyen Angel başarısız olunca sinirlenip Darla ile birlikte olur. Lanetinin bozulup ruhunun yok olmasını bekleyen Angel, hiçbir şey olmayınca kendisine gelir. Darla'yı Hyperion Hotel'den kovar. Angel'ın ruhu gitmemiştir, çünkü Darla ile pişmanlıktan dolayı birlikte olmuştur. Bu bir mükemmel mutluluk anı değildir.

Sezon sonlarında Cordelia'nın imgelemlerinde görünen Winifred adındaki bir kıza yardım etmeye çalışırlarken Angel ve ekibi öğrenir ki bu kız Pylea denilen bir boyuta kaçırılmıştır. Pylea, Lorne'un asıl doğduğu boyuttur. Wesley, o boyuta bir kapı açmanın yolunu bulur. O sıralarda Pylea'dan bu tarafa Lorne'un tanıdığı birisi gelir ve Wesley onu göndermek için bir kapı açar. Ama bu kapıdan Cordelia da çekilir. Bütün bu olayların arasında Angel da yardım etmek istemektedir. Wesley, tekrar kapıyı açabilecekleri sıcak bir nokta bulur. Kapıyı açıp Pylea'ya giderler hep birlikte (Lorne da dahil). Görürler ki Cordelia, Pylea efsanelerine göre seçilmiş kişidir ve Groosalugg ile 'com-shuk' denen bir şey yapması gerekmektedir. Wesley ve Gunn, Cordelia'yı kurtarmak için sarayda kalırlar. Angel ve Lorne ise Fred'in peşine düşer. Angel, Fred'in hayatını kurtarır ve birlikte Fred'in mağarasına kaçıp orada saklanırlar. Bir grup Pylea savaşçısına rastlayan Angel yüzünü dönüştürür. Ama Pylea'da vampirler, dönüştükleri zaman içlerindeki gerçek iblisi dışarı çıkarmaktadırlar. Bu yüzden bu yaratık dışarı çıktığında Angel kendisini zor kontrol eder. Lorne'un kafasını bir grup keşiş keser. Ama görünen odur ki Deathwok iblislerinin bedenleri yaşadığı sürece kafalarının kesilmesi onları öldürmemektedir. Groosalugg burada barışı sağlayacak bir hükümdar olunca artık Angel, Cordelia, Wesley, Gunn, Lorne ve Fred geri dönerler. Hyperion Hotel'e geldiklerinde Angel, Willow ile karşılaşır. Willow ona Buffy'nin öldüğünü söyler.

Buffy'nin ölümü ile uğraşmaya çalışan Angel, birkaç ay yokluğundan sonra üçüncü sezonda L.A.'e geri döner. Angel ekibi karanlığın güçleri ile savaşmaya geri döner. Ama bu sezon Angel'ın eski düşmanlarından Holtz geri döner ve onu öldürmek ister. Angel'ın değiştiğinden, bir ruhu olduğundan haberi yoktur. Aynı sıralarda ikinci sezonda Darla ve Angel'ın ilişkilerinden sonra Darla hamile kalmıştır. L.A.'e Angel'dan yardım istemeye gelir. Wesley'nin bulduğu kehanetlere göre bu çocuk ölecektir. Ama Sahjhan adındaki bir iblis bu çocuk hakkındaki bütün kehanetleri değiştirmiştir, çünkü orijinal kehanete göre bu çocuk bir gün Sahjhan'ı öldürecektir. Darla, içindeki bebeğin bir ruhu olduğunu hisseder, daha sonra bebeği, ruhunu Darla ile paylaşır. Darla, bir anda insani duygulara sahip olur ve kendi hayatını oğlunun yaşaması için feda eder. Angel, oğlunu alıp Hyperion Hotel'e getirir. Wesley, kehanetleri araştırmaya devam eder ve bir kehanete göre Angel, kendi oğlunu öldürecektir. Ama bu kehanet de Sahjhan tarafından değiştirilmiştir. Wesley, Angel'ın bebeğini kaçırır. Ama Holtz, bebeği Wesley kaçamadan ele geçirir. Hemen ardından Angel, Holtz'un peşine düşer. Bir yandan da Wolfram & Hart gelir. Herkes o bebeğin peşine düşmüştür. Birden Sahjhan belirir ve Quor-Toth denen bir cehennem boyutuna kapı açar. Holtz bebekle birlikte kapıdan geçer ve Sahjhan ortadan kaybolur. Bunun üzerine intikam isteyen Angel, Sahjhan'ı etten ve kemikten yapacak bir büyü öğrenir Lilah Morgan'dan. Sahjhan'ı öldüremeyince onu bir şişeye kapatır.

Angel daha sonra bu olanlardan dolayı Wesley'i suçlar. Yoğun bakıma kaldırılan Wesley'i hastanede görmeye gider. Sonra onu öldürmeye çalışınca doktorlar Angel'ı dışarı çıkartır. Bütün Angel ekibi Wesley'e sırt çevirir. Sezon sonunda Connor (Angel'ın oğlu) başka bir kapı yoluyla L.A.'e geri döner. Aynı şekilde Holtz da geri döner. Connor, kendi babası yerine Holtz'u koymuştur ve Angel'dan nefret etmektedir. Holtz kendini öldürür ve Connor onu Angel'ın öldürdüğünü düşünür. Bu nedenden dolayı Angel'ı zayıf bir anında yakalar ve onu çelik bir kasaya hapseder. Okyanusa açılıp kasayı rastgele bir yere atar. Angel artık sonsuz ömrünü denizde geçirecektir, ya da Connor öyle düşünmektedir. Aynı gece Angel, Cordelia'ya sonunda âşık olduğunu itiraf edecektir. Ama hapsolduğundan dolayı onunla olan bu konuşmasını asla yapamaz.

Dördüncü sezonda Wesley, Angel'ı bulup geri çıkarır. Bu defa Angel, Connor'ı otelden kovar ve Cordelia'nın yerini öğrenmeye koyulur. Bu sırada Gwen adında bir doğaüstü kadınla tanışır. Bu kadın ona Cordelia'nın yerini öğrenmesi için gerekli olan Pythia Eksenini verir. Angel öğrenir ki Cordelia artık bir yüce varlık olduğundan dolayı insan boyutunda yaşayamamaktadır. Ama gizemli bir şekilde geri dönen Cordelia'nın daha sonra başka bir yüce varlık tarafından kontrol edildiği öğrenilir. Bu yüce varlık Cordelia'nın vücudunu bıraktığında Cordelia komaya girer. Cordelia ve Connor'ın ilişkilerinden doğan Jasmine, bir yüce varlıktır ve bütün dünyaya hüküm salmaktadır. Angel ve ekibi (Wesley de dahil) Jasmine'i durdurur. Artık Wesley ekibe geri döner. Angel, Wolfram & Hart ile bir anlaşma yapar. Connor'a yeni bir hayat ve yeni anılar vermeleri karşılığında Angel ve ekibi Wolfram & Hart'ın başına geçer. Angel dışındaki herkes Connor'ı unutur.

Son sezonda ise Cordelia sürekli komadadır (Yüzüncü bölüm hariç). Spike yarı hayalet olarak L.A.'de mahsur kalmıştır[1] ve Fred ölmüş,[2] bedenini Illyra adında bir tanrıça ele geçirmiştir.[3] Son bölümde Angel sonunda Wolfram & Hart'ı devirmeyi başarır. Ama birçok kayıp vermiştir. Wesley ve Fred ölmüş, Gunn ise yaralıdır. Angel, Spike ve Illyra savaşa hazırdırlar. Büyük Ortaklar bu duruma çok sinir olup L.A.'e cehennem yaşatmışlardır. Ve böyle sonlanmıştır.

Çizgi romanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Angel çizgi romanları dizi bittikten sonra "After the Fall" serisi başlığı altında toplanmıştır. Bu çizgi romanlar beşinci sezonun devamı niteliğindedir. Angel ve hayatta kalan ekibinin L.A.'e gelen cehennemdeki savaşlarını anlatır.

Güçleri ve yetenekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Angel, 18. yüzyılda vampire dönüştüğünden beri ölümsüz olmuştur. Süper hıza ve güce sahiptir. Ama avcılardan daha güçlü ve hızlı değildir. Yine de çoğu iblisi yere serebilecek kapasitededir. Angel dizisinin ilk sezonunda bir iblisin kanı dolayısıyla tekrar insan olmuş, ama sonra kendi isteğiyle vampire dönüşmüştür. Çünkü savaşta güçsüz kalmak istememiştir. Ayrıca sezonun devamında, Buffy, Sunnydale'de Spike'ı yendikten sonra ondan Amara yüzüğünü alarak Oz aracılığı ile birlikte Angel'a gönderir. Bu Amara yüzüğü, vampirlerin güneş altında dolaşabilmelerini sağlamaktadır. Angel bu yüzüğü parçalar, çünkü eğer bu yüzüğü takarsa ileride karanlığın nasıl hissettirdiğini unutup insanların arasına karışacağından korkmaktadır. Burada anlaşılır ki Angel'ın tek amacı karanlığın güçlerine karşı savaşmaktır.

Son sezonda, Hamilton adındaki Büyük Ortaklar elçisini ısırdıktan sonra onun güçlerinin tadına bakmıştır ve daha da güçlenmiştir. Neredeyse Hamilton, Angel'ı öldürecekken Angel bu durumdan kurtulup Halimton'ı öldürmüştür. Ama bu güçlerin kalıcılığı veya geçiciliği hakkında pek bir bilgi yoktur.

İlişkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Darla[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk defa Liam, Darla ile 18. yüzyılda karşılaşmıştır. Karşılaştıkları ilk gece de Darla, Liam'ı vampire dönüştürmüştür. Daha sonra bütün Avrupa'ya ün salan Angelus doğmuştur. Angelus ve Darla gittikleri her yere birlikte gitmişlerdir. Darla, Angelus'ı efendisine, yani onu dönüştüren vampire götürmüştür ama Angelus kimseye boyun eğmemiştir ve eğmek gibi bir düşüncesi de yoktur. Bu nedenle Master diye bilinen vampirin yanında yer almayı da reddetmiştir. Darla da bu defa efendisinin yerine Angelus'ı seçmiştir. Birlikte birçok katliam yapmışlardır. Ama bir vampir avcısının ailesini katlettikten sonra Daniel Holtz Darla ve Angelus'ın peşlerine düşmüştür. Daha sonra da Sahjhan denen iblisin yardımıyla geleceğe gitmiştir. Angelus ve Darla ondan kurtulduklarını sanmışlardır.

Angelus, ruhunu geri alınca kendisine Angel demiştir. Darla, ruhu olan birisiyle beraber olamam deyip Angelus'ı terk etmiştir. Yıllar sonra Angel, Sunnydale'e gelmiştir ve Buffy ile tanışmıştır. Buffy, Sunnydale'de Darla'yı öldürmüştür. Angel burada Darla için hiçbir duygu beslememektedir. Buffy ile olan uzun ilişkilerinin ardından Angel, L.A.'e taşınmıştır. Darla orada bulunan Wolfram & Hart şirketi tarafından tekrar diriltilmiştir. Artık Darla insandır. Angel bunu öğrenince Darla'nın bu defaki hayatını geçen seferki gibi harcamamasını istemiştir. Lakin yine işler ters gitmiş ve Drusilla çıkagelmiştir. Darla'yı tekrar vampire çevirmiştir. Angel, bunun intikamını Wolfram & Hart'tan almaya çalışmıştır. Başarısız olunca Angel, vampir Darla ile birlikte olmuştur. Ama laneti ortaya çıkmamış ve ruhunu kaybetmemiştir. O gece Darla'yı kovmuştur. Darla daha sonra hamile olduğunu öğrenmiş ve bütün dünyayı gezerek bebekten kurtulmaya çalışmıştır. Hiçbir yol bulamayınca Angel'dan yardım istemek için L.A.'e dönmüştür. Angel ve Darla'nın bir bebeği doğar. Ama doğarken Darla, bebeğinin doğması için hayatını verir. Bir daha da Darla hayata geri dönmemiştir.

Angel ve Darla'nın oğlu olan Connor, dördüncü sezonda Darla'nın bir yansımasını görmüştür.

Drusilla[değiştir | kaynağı değiştir]

Darla'nın hediye olarak getirdiği kız Drusilla'yı, Angelus öldürmek istememiştir. Görüş laneti olan Drusilla'nın bütün ailesini Angelus, onun önünde öldürmüştür. Daha sonra da onu vampire dönüştürmüştür. Vampir olduktan sonra da Drusilla geleceği görebilmektedir, lakin hala düzgün düşünememektedir. Angelus ve Drusilla birkaç defa birlikte olmuşlardır. Daha sonra Drusilla, kendisine eş olması için William adındaki şairi dönüştürdüğünde, Angelus onun Drusilla'ya sahip olmadığını göstermek için Drusilla'yı ayartıp onunla birlikte olmuştur.

Buffy Summers[değiştir | kaynağı değiştir]

Sunnydale'e normal bir apartman dairesine taşınan Angel, Buffy vampir avcısı ile tanışmıştır. Ona aşık olmuştur, ama vampir olduğunu ona hemen söylememiştir. Çünkü önce kendisini anlamasını istemektedir. Bir gece vampirler tarafından saldırıya uğradıktan sonra Buffy'nin evine girmişlerdir ve öpüşürlerken Angel'ın yüzü değişmiştir. Buffy o sırada Angel'ın vampir olduğunu anlamış ve Angel pencereden atlayarak kaçmıştır. Daha sonra Bronze'da Angel ve Buffy birçok kez karşılaşmışlardır. Çingeneler tarafından Angel'ın lanetlendiğini öğrenince Buffy, Angel ile bir ilişkiye başlamıştır. Geceleri petriyeye çıkıp daha sonra baş başa zaman geçirmektedirler.

Ama Angel, Buffy'ye normal bir hayat veremeyeceğini anladığı an, onu hala severken Sunnydale'den ayrılmaya karar vermiştir. Buffy onun gitmesini istememiştir ama üçüncü sezonda belediye başkanını da yendikten sonra Angel onu terk etmiştir.[4]

Cordelia Chase[değiştir | kaynağı değiştir]

Angel, Sunnydale'den ayrılıp L.A.'e geldiğinde Cordelia ile karşılaşmıştır. Cordelia beş parasız kalmış ve kendisine yeni bir kariyer yapmak istemektedir. Angel ile karşılaşınca karanlığın güçlerine karşı savaşma işine geri dönmüştür. Ayrıca bu defa Angel Investigations adlı kurumu açıp para da kazanmışlardır. Cordelia kendisine hayaletli bir apartman almıştır ama bu iyi bir hayalettir, bu yüzden dert edinmemiştir. Angel ile ilişkileri sürekli karışık olmuştur. İlk sezondan itibaren ikisi de birbirlerine karışık sinyaller yollamıştır. İkinci sezonda Cordelia, Pylea'da mahsur kaldığında Groosalugg'a aşık olmuştur. Angel, Pylea'da Groosalugg ile dövüşmek zorunda kalmışlardır. Angel, Cordelia'nın gelip kendisine sarılmasını beklerken, Cordelia Groosalugg'a ilgi göstermiştir.

Pylea'dan geri döndüklerinde ise Angel, sürekli kendisini Cordelia'ya hislerini açabilmek için hazırlamaya çalışmıştır. Sonunda kendisini hazırlamıştır, Cordelia ile konuşmalarına başlamışlarken bir anda Hyperion Hotel'de Groosalugg belirmiştir. Cordelia'yı özlemiş ve ziyarete gelmiştir. Ama üçüncü sezonun sonuna kadar kalmıştır. Angel, artık ümidini yitirmiş ve Cordelia'nın kararına saygı duymuştur. Onun Groosalugg ile olan ilişkisini de eğer mutlu olacaksa ilerletmesini istemiştir. Cordelia ise kısa bir zaman sonra Angel'a âşık olduğunu anlamıştır. Davranışları bu yönde değişince, Groosalugg fark etmiştir ve Cordelia'ı terk etmiştir. Groosalugg ona, Angel'a gidip hissettiklerini anlatmasını söylemiştir.

Artık bir yüce varlık olan Cordelia, bütün hislerini Angel'a açmak istemiştir. Ona telefon etmiş ve buluşmak istediğini söylemiştir. Yolda giderken Skip adındaki bir iblis Cordelia'yı durdurmuştur ve onu yüce varlıkların boyutuna yönlendirmiştir. Her ne kadar Cordelia, hislerini Angel'a söyleyememekten nefret etse de gitmiştir. Angel ise oğlu Connor tarafından okyanusun dibine gönderildiğinden dolayı Cordelia'nın peşine düşememiştir. Bütün yaz boyunca Fred ve Gunn, ne Cordelia'dan ne de Angel'dan haber alamamışlardır. Ama ekipten ayrılan Wesley, Angel'ın yerini bulmuştur. Cordelia'yı da takip etmeye çalışmıştır. Ama araştırması çok derin sürmemiştir.

Nina Ash[değiştir | kaynağı değiştir]

Son sezonda, Angel bir kurtadam tarafından ısırılan kadına yardım etmiştir. Kadın da her ay üç gece dolunay süresince kurda dönüşmektedir. Ona bu süreçte yardım etmiş ve dolunay geceleri onu Wolfram & Hart'ta kilit altında tutup insanlara zarar vermesine engel olmuştur. Nina, ailesine bu olaydan bahsetmekte biraz zorlanmıştır, Angel hep onun yanında olmuştur. Bütün bunlar olurken Nina, Angel'a aşık olmuş ve ona işaretler yollamaya başlamıştır. Ama Angel bu işaretleri geç anlamıştır. Anladığında ise ağzına kadar kötülüğe battığı için Nina'dan şehri terk etmesini istemiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Spike'ın yarı hayalet konusu hakkında: "Spike"
  2. ^ Fred'in ölümü hakkında: "Winifred Burkle"
  3. ^ Illyra ve geri dönüşü hakkında: "Illyra".
  4. ^ Bu başlık hakkında daha geniş bir anlatım için; "Buffy Summers".