And Then There Were 7 (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"And Then There Were 7"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
11. bölüm
YönetmenJesús Salvador Treviño
SenaristZack Estrin
Yayın tarihi14 Kasım, 2005
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (1. sezon)

And Then There Were 7, Prison Break dizisinin onbirinci bölümüdür. İlk olarak Amerikan Fox kanlında 14 Kasım, 2005 tarihinde gösterilmiştir. Türkiye'de ise CNBC-e kanalında 17 Ağustos, 2006 tarihinde gösterilmiştir. Senaryo yazarı Zack Estrin, yönetmeni ise Jesús Salvador Treviño 'dur.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael ve Abruzzi'nin ayarladığı Philly Falzone'nun Kanada'da gerçekleştirdiği başarısız baskından sonra Abruzzi hapishane iş kollarını tekrar düzenler. C-Note bir yolunu bulup barakaya gelerek onlara deliği ve kaçış planlarını bildiğini söyler. Planı bildiği için onu da kaçış takımına dahil ederler. Westmoreland daha önce Michael'ın teklifini kabul etmemişti, kızının kanser hastası ve ölmek üzere olduğunu öğrenir. Ölümünden önce kızını görmek ister fakat Müdür Pope bunun hukusal açıdan mümkün olmadığını söyler. Bunun üzerine O'da kaçış takıma dahil olmayı düşünür.

Michael eş ile görüşmeye çağrılır, diğer takım üyeleri buna çok şaşırırlar. Nika Michael'la, Michael'ın Fox River'a girmek için banka soymasından iki gün önce evlenmişti. O Michael'a kredi kartı verir ve buna hapishanede neden ihtiyaç duyduğunu sorar. Sara koridorda yürüken, Michael'ın Nika ile kucaklaşmasını görür. Arkasını döner ve başka yöne gider.

Westmoreland Michael'a takıma dahil olmak istediğini söylediği zaman, Michael kuşkulanır ve takımın her üyesinin dahil olurken ortaya bir şey koyduğunu söler. Westemoreland bunun üzerine ona para teklif eder ve kendisinin uçak kaçırıp 1.5 milyon dolarla ortadan kaybolan D. B.Cooper olduğunu itiraf eder. Bunu kanıtlamak için Michael'a 100 dolarlık bir banknot verir, banknotun seri numarası çalınan paralar ile aynıdır.

Şirket (The Company) tarafından gönderilen Quinn, Nick ve Veronica'yı bulundukları barakanın dışından izlemektedir. O, bir parça zımpara kağıdıyla yüzünü yaralar. Nick kapıyı açar, Quinn yaralandığına dair yalan söyler ve içeri girmek için izin ister. Quinn, Nick'e ateş ederek yaralar ve silahı Veronica ile L.J.'ye doğrultup kımıldamamalarını söyler. Ayrı odalarda Veronica ve L.J.'yi bağlar. Sonra onları sorgulamaya başlar. Quinn, Burrows dosyasından başkalarına bahsedip bahsetmediklerini ve kimin ne bildiğini öğrenmek için onları ikna etmeye çalışır.

Michael kaçış planına Nika'dan aldığı kredi kartı ile devam edecekti. Fakat bu bir kredi kartı değildi, sadece geçiş kartıydı. Michael kartın arka tarafını soyduğunda manyetik bantlı beyaz bir yüzey ortaya çıkar. Geçmişten gösterilen görüntülerde Michael hapishanenin güvenlik sistemini çözdüğü ve kapılardan geçmek için bu karta yüklediği görülür. Bu kartla mahkûmlar hapishaneyr girerken teslim ettikleri özel eşyalarının bulunduğu odanın kapısını açmaktadır. Michael gece olunca bu kartı kullanarak odaya girer. Fakat aradığı saati kayıptır. Westmoreland, gardiyanlardan bazılarının mahkûmların özel eşyalarını çaldıklarını söyler. Michael aradığını gardiyan Geary'nin kolunda görür.

Tweener hapishane iş kollarına girmek ister, Michael'da bunu kullanarak Tweener'dan onun için saatini geri almasını ister. Saati geri geldiktan sonra Michael saatini ses kaydı yapan cihaza bağlar ve revirin dışındaki çimlere gömer. Ertesi gün Sara, Michael dışarıda çalışırken ona evli olup olmadığını sorar. Michael, ona bunun tam anlamıyla bir evlilik olmadığını, formaliteden ibaret olduğnu söyler. Sara bundan sonra aralarındaki ilişkinin sadece doktor ile hastası arasındaki gibi bir ilişki olacağını söyler. Hatta onun hakkında daha fazla bir şey bilmek istemediğini belirtir. Michael onu durdurmak ve onunla konuşmak ister fakat Sara arkasını dönüp gider.

Veronica elinin bağlı olduğu plastik bağdan kurtulur ve sandalyesi ile Quinn'e vurur. L.J. ve Nick'in yanına gider. Quinn bir süre sonra Veronica'nın karşısına çıkar, L.J. Quinn'ni iterek kuyuya düşmesini sağlar. Sonra hep birlikte bulundukları barakadan uzaklaşırlar. Kellerman ve Hale, Quinn'i buldukları zaman onun bulunduğu kuyunun ağzını kapatarak onu orada ölüme terkederler.

Yüzbaşı Bellick, Nika'yı daha önce bir yerde gördüğünü düşünmektedir. Bir striptiz kulübüne gider ve onu orada bulur, ondan ziyareti sırasında Michael'a ne verdiğini sorar.

Michael ve Sucre, Michael'ın dışarı gömdüğü kayıt cihazının kaydettiklerini dinlemektedir. Gardiyanların anahtarlarının çıkardığı sesi duyar ve gardiyanların her 18 dakikada bir tur attıklarını hesaplar. Bu sürede onların duvarı aşmaları gereklidir. Michael, revirin penceresinde ki demir parmaklıkları 5 dakikada sökerlerse hepsinin duvarın öbür tarafına geçmeleri için kalan sürenin 13 dakika olacağını hesaplar. Her birinin duvarın öbür tarafına 2 dakikada geçebileceğini hesaplar ve bu hesaba göre en fazla 6 kişi gelebilir.

Fakat takım yedi kişidir ve birin ayrılması gereklidir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]