Amerikan Film Enstitüsü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(American Film Institute sayfasından yönlendirildi)
Amerikan Film Enstitüsü
KısaltmaAFI
Kuruluş5 Haziran 1967 (56 yıl önce) (1967-06-05)[1]
Konum
Önemli kişiler
Resmî siteafi.com

Amerikan Film Enstitüsü (İngilizce American Film Institute, AFI), bağımsız, kâr amacı gütmeyen bir film kurumudur. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon Johnson döneminde imzalanan Ulusal Sanat Fonu tarafından, 1967'de kurulmuştur.

İlk başkanı ve baş yönetmeni George Stevens, Jr.'dır. 1980 yılında Jean Picker Firstenberg başa gelmiştir ve halen bu görevde bulunmaktadır.

Amerikan Film Enstitüsü tanınmış kişilerle birebir deneyim yoluyla eğitim veren Amerikan Film Enstitüsü Konservatuvarı etrafında odaklanır. Ayrıca eski filmlerin tamiri gibi işlerle de ilgilenir. Bunun yanında ortaokul ve liselere film eğitimi ve tanıtımı üzerine malzemeler sağlar. İsminin aksine sadece film üzerine çalışmalar yürütmemektedir. Filmin yanında televizyon ve video konularında da çalışmalar yapılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Howe, Desson (5 Haziran 1987). "Film Notes". The Washington Post. 22 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2017. And the AFI was born June 5, 1967 -- exactly 20 years ago. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]