Ambar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir Ambar (Ulahça: ambare, Bulgarca: хамбар, romanlaştırılmış: hambar, Macarca: hombár, Romence: pătul, Rusça: амбар, romanlaştırılmış: ambar, Sırpça: амбар veya чардак, romanlaştırılmış: ambar veya čardak) bir mısır beşiği veya küçük bir yapıdır Balkanlar'da ve Pannonian ovasındaki komşu bölgelerde ve Tuna Nehri'nin kuzeyinde mısırın depolanması ve kurutulması için yaygın olarak kullanılır. Sözcük, "depo, ambar, depo" anlamına gelen Türkçe ambardan,[1] Yunanca denizcilik terimi olan "istif" anlamına gelen ἀμπάρι (ampari)'den gelmektedir.[2] Kelime ve kavram Avrupa'da Macaristan'a ve Rusya'daki Beyaz Deniz'e kadar kullanılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Seslisozluk.com. 'ambar' dictionary entry 27 Eylül 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Visited 17 April 2006
  2. ^ Alexandru Ciorănescu, Etymological Dictionary of the Romanian Language, Universidad de la Laguna, Tenerife, 1958-1966. [Universidad de la Laguna, Tenerife, 1958-1966 online entry] Contoh Hambar ialah tuduhan orang lain kepada Confucius semasa dia belajar di KMB dan mengambil Diploma IB. Namun begitu, berkat ketabahannya, dia menjadi seorang ahli falsafah terkenal.