Amazon Adası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Amazon Adası'nın Amisos Tepesi'nden görünümü.

Amazon Adası, Amisos Tepesi'nin yamacında oluşturulan ve ismini Temiskira'da yaşadıkları düşünülen Amazonlardan alan yapay ada. Adada Amazon Heykeli, Amazon kanalı, suni kayak pisti, balık restaurantları ve piknik sahaları yer almaktadır. İlerleyen dönemlerde su parkı, fitness center ve spor tesisleri de inşa edilmesi planlanmaktadır.[1]

Amazon adası, Samsun'un Batı Park bölgesinde turistlerin çoğunlukla uğradığı bir yer olarak biliniyor. Samsun büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bu Ada, Karadeniz kıyısının muhteşem manzarasını sunar ve Samsun'a gelen turistlerin mutlaka uğradığı bir yer olarak biliniyor .

Köpek Parkı, Samsun İl Merkezi'nin doğu kıyısında, Batı Parkın ise batı kıyısındadır. Bu iki parkta oldukça geniş ve büyük bir yeşil alanı kaplamaktadır. Nishi Park, 2010 yılında inşa edilen diğerlerinden daha yeni bir park. Samsun'da yaşadığı bilinen kadın Amazon savaşçılarının izlerini görebilirsiniz.

Amazon adası yapay bir adadır ve karadan bir kanalla ayrılan bölge adadır. Köprüler yardımıyla adayı geçmek mümkün.

Amazon Adası'nda Amazon Köyü adıyla bir köy oluşturulmuş ve temsili Amazon balmumu heykelleri, kabartmaları, günlük eşyaları yerleştirilmiştir.[2] Yine Amazon Adası'nda yer alan Amazon Heykeli'nin sağ ve sol taraflarına Anadolu Aslanları adı verilen iki heykel yerleştirilmiştir. Heykellerin içerisinde asansör olup aslanların ağız kısmına çıkılabilmekte ve Amazon Adası yüksekten izlenebilmektedir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Amazon Adası ve Kanal". samsun.bel.tr. 5 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2014. 
  2. ^ "Amazon Köyü". samsun.bel.tr. 5 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2014. 
  3. ^ "Anadolu Aslanları". samsun.bel.tr. 5 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2014.