Almanya'daki havaalanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Almanya'daki Havaalanları Listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara
Almanya haritası

Bu liste, Almanya'daki havaalanlarının konuma göre sıralanmış listesidir.

Havaalanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Koyu yazılanlar ticarî yolcu taşımacılığı için kullanılan havalimanlarıdır.

Hizmet verilen yer Eyalet ICAO IATA Havaalanı adı
Sivil havaalanları
Aachen Kuzey Ren-Vestfalya EDKA AAH Merzbrück Havalimanı (Aachen-Merzbrück Havalimanı)
Altenburg Thüringen EDAC AOC Leipzig-Altenburg Havalimanı (eski Altenburg-Nobitz Havalimanı)
Augsburg Bavyera EDMA AGB Augsburg Havalimanı
Baden-Baden / Karlsruhe Baden-Württemberg EDSB FKB Baden Havalimanı
Berlin Berlin EDDB SXF Berlin Schönefeld Havalimanı (yenisi Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı)
Berlin Berlin EDDT TXL Berlin Tegel Havalimanı (03 Haziran 2012'de kapanacak)
Bindlach / Bayreuth Bavyera EDQD BYU Bindlacher Berg Havalimanı (Bayreuth Havalimanı)
Borkum Aşağı Saksonya EDWR BMK Borkum Havaalanı
Braunschweig Aşağı Saksonya EDVE BWE Braunschweig Havalimanı
Bremen Bremen EDDW BRE Bremen Havalimanı
Bremerhaven Bremen EDWB BRV Bremerhaven Havalimanı
Dortmund Kuzey Ren-Vestfalya EDLW DTM Dortmund Havalimanı
Dresden / Klotzsche Saksonya EDDC DRS Dresden Havalimanı (Dresden-Klotzsche Havalimanı)
Düsseldorf Kuzey Ren-Vestfalya EDDL DUS Düsseldorf Uluslararası Havalimanı
Düsseldorf / Mönchengladbach Kuzey Ren-Vestfalya EDLN MGL Düsseldorf-Mönchengladbach Havalimanı
Egelsbach Hessen EDFE Frankfurt Egelsbach Havalimanı
Emden Aşağı Saksonya EDWE EME Emden Havalimanı
Erfurt Thüringen EDDE ERF Erfurt Havalimanı
Frankfurt am Main Hessen EDDF FRA Frankfurt Havalimanı (Frankfurt am Main Havalimanı) (Rhein-Main Havalimanı)
Friedrichshafen Baden-Württemberg EDNY FDH Friedrichshafen Havalimanı (Bodensee Havalimanı, Friedrichshafen)
Giebelstadt Bavyera ETEU GHF Giebelstadt Havalimanı / Giebelstadt Askerî Havaalanı
Hahn Rheinland-Pfalz EDFH HHN Frankfurt-Hahn Havalimanı
Hamburg / Finkenwerder Hamburg EDHI XFW Hamburg Finkenwerder Havalimanı
Hamburg / Fuhlsbüttel Hamburg EDDH HAM Hamburg Havalimanı (Hamburg-Fuhlsbüttel Havalimanı)
Hannover Aşağı Saksonya EDDV HAJ Hannover-Langenhagen Havalimanı
Heide Schleswig-Holstein EDXB HEI Heide-Büsum Havalimanı
Heist Schleswig-Holstein EDHE Uetersen Havalimanı
Helgoland / Düne Schleswig-Holstein EDXH HGL Helgoland Havalimanı (Helgoland-Düne Havalimanı)
Heringsdorf Mecklenburg-Vorpommern EDAH HDF Heringsdorf Havalimanı
Hof Bavyera EDQM HOQ Hof-Plauen Havalimanı
Hoppstädten Rheinland-Pfalz EDRH Hoppstädten-Weiersbach Havaalanı
Ingolstadt Bavyera ETSI IGS Ingolstadt Manching Havalimanı
Kassel Hessen EDVK KSF Kassel Calden Havalimanı
Kiel Schleswig-Holstein EDHK KEL Kiel Havalimanı (Kiel Holtenau Havalimanı)
Köln / Bonn Kuzey Ren-Vestfalya EDDK CGN Köln Bonn Havalimanı
Lahr Baden-Württemberg EDTL LHA Black Forest Havalimanı
Leipzig Saksonya EDDP LEJ Leipzig/Halle Havalimanı (Schkeuditz Havalimanı)
Lübeck Schleswig-Holstein EDHL LBC Lübeck Havalimanı (Lübeck Blankensee) (Hamburg Lübeck)
Magdeburg Saksonya-Anhalt EDBC CSO Magdeburg-Cochstedt Havalimanı
Mainz Rheinland-Pfalz EDFZ Mainz-Finthen Havalimanı
Mannheim Baden-Württemberg EDFM MHG Mannheim City Havalimanı
Memmingen / Allgäu Bavyera EDJA FMM Memmingen Havalimanı (eski Allgäu Havalimanı/Memmingen)
Münih Bavyera EDDM MUC Münih Havalimanı
Münster / Osnabrück Kuzey Ren-Vestfalya EDDG FMO Münster Osnabrück Havalimanı
Nannhausen / Simmern Rheinland-Pfalz EDRN Nannhousen Havaalanı
Neubrandenburg Mecklenburg-Vorpommern ETNU FNB Neubrandenburg Havalimanı (de)
Nürnberg Bavyera EDDN NUE Nürnberg Havalimanı
Paderborn / Lippstadt Kuzey Ren-Vestfalya EDLP PAD Paderborn Lippstadt Havalimanı
Rechlin Mecklenburg-Vorpommern EDAX REB Rechlin-Lärz Havaalanı
Rostock Mecklenburg-Vorpommern ETNL RLG Rostock-Laage Havalimanı
Saarbrücken Saarland EDDR SCN Saarbrücken Havalimanı (Ensheim Havalimanı)
Siegen Kuzey Ren-Vestfalya EDGS SGE Siegerland Havalimanı
Stadtlohn Kuzey Ren-Vestfalya EDLS Stadtlohn-Vreden Havalimanı
Stuttgart Baden-Württemberg EDDS STR Stuttgart Havalimanı (eski Stuttgart Askerî Havaalanı, Stuttgart Echterdingen Havalimanı)
Trier / Föhren Rheinland-Pfalz EDRT Trier-Föhren Havalimanı
Weeze Kuzey Ren-Vestfalya EDLV NRN Weeze Havalimanı (Niederrhein Havalimanı)
Westerland, Sylt Island Schleswig-Holstein EDXW GWT Sylt Havalimanı
Zweibrücken Rheinland-Pfalz EDRZ ZQW Zweibrücken Havalimanı
Askerî havaalanları
Altenstadt Bavyera ETHA Altenstadt Hava Üssü (Askerî) (de)
Bamberg Bavyera ETEJ ZCD Bamberg Askerî Havaalanı (ABD Askerî) (de)
Baumholder Rheinland-Pfalz ETEK Baumholder Askerî Havaalanı (ABD Askerî)
Büchel Rheinland-Pfalz ETSB Büchel Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Bückeburg Aşağı Saksonya ETHB Bückeburg Hava Üssü (Askerî)
Celle Aşağı Saksonya ETHC ZCN Celle Hava Üssü (Askerî)
Diepholz Aşağı Saksonya ETND Diepholz Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Erding Bavyera ETSE Erding Hava Üssü (Hava Kuvvetleri)
Faßberg (Fassberg) Aşağı Saksonya ETHS Faßberg Hava Üssü (Askerî) (de)
Fritzlar Hessen ETHF FRZ Fritzlar Hava Üssü (Askerî)
Geilenkirchen / Teveren Kuzey Ren-Vestfalya ETNG GKE NATO Hava Üssü Geilenkirchen (NATO)
Grafenwöhr Bavyera ETIC Grafenwöhr Askerî Havaalanı (ABD Askerî)
Hohenfels Bavyera ETIH Hohenfels Askerî Havaalanı (ABD Askerî)
Hohn Schleswig-Holstein ETNH Hohn Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Holzdorf / Schönewalde Saksonya-Anhalt / Brandenburg ETSH Holzdorf Hava Üssü (Hava Kuvvetleri)
Jever Aşağı Saksonya ETNJ Jever Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Landsberg am Lech Bavyera ETSA Landsberg-Lech Hava Üssü (Hava Kuvvetleri)
Laupheim Baden-Württemberg ETHL Laupheim Hava Üssü (Askerî)
Klosterlechfeld Bavyera ETSL Lechfeld Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Meppen Aşağı Saksonya ETWM Meppen Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Neuburg an der Donau Bavyera ETSN Neuburg Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Niederstetten Baden-Württemberg ETHN Niederstetten Hava Üssü (Askerî)
Nordholz Aşağı Saksonya ETMN NDZ Nordholz Hava Üssü (Deniz Kuvvetleri) (de)
Nörvenich Kuzey Ren-Vestfalya ETNN QOE Nörvenich Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Ramstein-Miesenbach Rheinland-Pfalz ETAR RMS Ramstein Hava Üssü (ABD Hava Kuvvetleri)
Rheine Kuzey Ren-Vestfalya ETHE ZPQ Rheine Hava Üssü (Rheine-Bentlage) (Askerî)
Roth bei Nürnberg Bavyera ETHR Roth Hava Üssü (Askerî)
Schleswig / Jagel Schleswig-Holstein ETNS WBG Schleswig Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Spangdahlem Rheinland-Pfalz ETAD SPM Spangdahlem Hava Üssü (ABD Hava Kuvvetleri)
Wiesbaden Hessen ETOU WIE Wiesbaden Askerî Havaalanı (ABD Askerî)
Wittmund Aşağı Saksonya ETNT Wittmundhafen Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Wunstorf Aşağı Saksonya ETNW Wunstorf Hava Üssü (Hava Kuvvetleri) (de)
Eski havaalanları
Berlin Berlin EDDI THF Berlin Tempelhof Havalimanı (30 Ekim 2008'de kapandı)
Hopsten / Dreierwalde Kuzey Ren-Vestfalya ETNP Hopsten-Dreierwalde Havaalanı (kapandı)
Köln Kuzey Ren-Vestfalya ETBB Köln Butzweilerhof Havalimanı (kapandı)
Münih Bavyera EDDM MUC Münih-Riem Havalimanı (kapandı)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]