Alessandro Scarlatti operaları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu İtalyan bestecisi Alessandro Scarlatti (1660–1725) tarafından hazırlanmış opera eserlerinin bir listesidir:

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Janr Perde sayısı Libretto Prömiyer tarihi Şehir, tiyatro salonu
Gli equivoci nel sembiante dramma per musica 3 perde Domenico Filippo Contini Şubat 1679 Roma, Contini'nin özel tiyatrosu
L'honestà negli amori dramma per musica 3 perde D.F.Bernini veya Domenico Filippo Contini 3 Şubat 1680 Roma, Kralice Kristina Sarayi
Tutto il mal non vien per nuocere
(revizyon Dal male il bene Napoli 1687)
commedia per musica 3 perde D.G. de Totis Ocak 1681 Roma, Teatro Capranica
Il Pompeo dramma per musica 3 perde Nicolò Minato 25 Ocak 1683 Roma, Teatro Colonna
La guerriera costante 3 perde F.Orsini Karnaval Mart 1683 Roma, Bracciano Sarayi
L'Aldimiro, o vero Favor per favore dramma per musica 3 perde D.G. de Totis 6 Kasım 1683 Napoli, Krallık Sarayı
La Psiche, o vero Amore innamorato dramma per musica 3 perde D.G. de Totis 21 Aralık 1683 Napoli, Krallık Sarayı
Olimpia vendicata dramma per musica 3 perde Aurelio Aureli 23 Aralık 1685 Napoli, Krallık Sarayı
La Rosmene, o vero L'infedeltà fedele melodram 3 perde D.G. de Totis Karnaval Şubat 1686 Roma, Palazzo Doria Pamphili
Clearco in Negroponte dramma per musica 3 perde Antonio Arcoleo 21 Aralık 1686 Napoli, Palazzo Reale
La santa Dinna commedia per musica 3 perde Benedetto Pamphili Karnaval 1687 Palazzo Doria Pamphili Sarayı
Il Flavio dramma per musica 3 perde Matteo Noris 14 Kasım 1688? Napoli, Krallık Sarayı
L'Amazzone corsara, veya Gerçek Alvilda dramma per musica 3 perde G.C.Corradi 6 Kasim 1689 Napoli, Krallık Sarayı
La Statira dramma per musica 3 perde Pietro Ottoboni 5 Ocak 1690 Roma, Teatro Tordinona
Gli equivoci in amore, veya Gerçek La Rosaura melodram 3 perde Giovanni Battista Lucini Aralik 1690 Rome, Palazzo Cancellaria
L'humanità nelle fiere, veya Gerçek Il Lucullo dramma per musica 3 perde 25 Şubat 1691 Napoli, Teatro San Bartolomeo
La Teodora augusta dramma per musica 3 perde Adriano Morselli 6 Kasım 1692 Napoli, Krallık Sarayı
Gerone tiranno di Siracusa dramma per musica 3 perde Aurelio Aureli 22 Aralık 1692 Napoli, Krallık Sarayı
Il nemico di se stesso }24 Ocak 1693 Roma, Teatro Capranica
L'amante doppio, o vero Il Ceccobimbi melodram 3 perde Nisan 1693 Napoli, Krallık Sarayı
Pirro e Demetrio dramma per musica 3 perde Adriano Morselli 28 Ocak 1694 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Il Bassiano, veya Gerçek Il maggior impossibile melodram 3 perde Matteo Noris Ilkbahar 1694 Napoli, Teatro San Bartolomeo
La santa Genuinda, veya Gerçek L'innocenza difesa dall'inganno (2 Perde) dramma sacro per musica 3 perde Aralık 1694 Roma, Doria Pamphili Sarayı
Le nozze con l'inimico, veya Gerçek Analinda melodram 3 perde Ocak 1695 Naples, Teatro San Bartolomeo
Nerone fatto Cesare melodram 3 perde Matteo Noris 6 Kasim 1695 Napoli, Krallık Sarayı
Massimo Puppieno melodram 3 perde Aurelio Aureli 26 Aralık 1695 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Penelope la casta dramma per musica 3 perde Matteo Noris 23 Şubat 1696?
veya 1694
Napoli, Teatro San Bartolomeo,
veya Palermo
La Didone delirante opera drammatica 3 perde F.M.Paglia, kaynak A Franceschi 28 Mayıs 1696 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Comodo Antonino dramma per musica 3 perde F.M.Paglia, kaynak G F Bussani 18 Kasım 1696 Napoli, Teatro San Bartolomeo
L'Emireno ovvero Il consiglio dell'ombra opera drammatica 3 perde F.M.Paglia 2 Şubat 1697 Naples, Teatro San Bartolomeo
La caduta de' Decemviri dramma per musica 3 perde Silvio Stampiglia 15 Aralık 1697 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Il prigioniero fortunato dramma per musica 3 perde F.M. Paglia 14 Aralık 1698 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Anacreonte dramma per musica 3 perde Bussani 1698 Pratolino, Villa Medicea
La donna ancora è fedele dramma per musica 3 perde Domenico Filippo Contini Napoli, Teatro San Bartolomeo
Gl'inganni felici dramma per musica 3 perde Apostolo Zeno 6 Kasım 1699 Napoli, Krallık Sarayı
L'Eraclea dramma per musica 3 perde Silvio Stampiglia 30 Ocak 1700 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Odoardo dramma per musica 3 perde Apostolo Zeno 5 Mayıs 1700 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Dafni favola boschereccia 3 perde F.M. Paglia 5 Ağustos 1700 Napoli, Genel Vali Villası, Posillipo
Laodicea e Berenice dramma per musica 3 perde Matteo Noris Nisan 1701 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Il pastore di Corinto favola boschereccia 3 perde F.M. Paglia 5 Ağustos 1701 Genel Vali Villası, Posillipo
Tito Sempronio Gracco dramma per musica 3 perde Silvio Stampiglia Şubat 1702 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Tiberio imperatore d'oriente dramma per musica 3 perde G.D.Pallavicino 8 veya 17 Mayıis 1702 Napoli, Krallık Sarayı
Il Flavio Cuniberto dramma per musica 3 perde Matteo Noris Eylül 1702?
(Acaba ilk temsil mi?)
Pratolino, Villa Medicea
Arminio dramma per musica 3 perde Antonio Salvi Eylül 1703 Pratolino, Villa Medicea
Turno Aricino dramma per musica 3 perde Silvio Stampiglia Eylül 1704 Pratolino, Villa Medicea
Lucio Manlio l'imperioso dramma per musica 3 perde Silvio Stampiglia Eylül 1706 Pratolino, Villa Medicea
Il gran Tamerlano dramma per musica 3 perde Salvi kaynak J Pradon 2 Eylül 1706 Pratolino, Villa Medicea
Il Mitridate Eupatore tragedia in musica 5 perde Girolamo Roberti Frigimelica 5 Ocak 1707 Venedik, Teatro San Giovanni Grisostomo
Il trionfo della libertà tragedia in musica 5 perde Girolamo Roberti Frigimelica 11 Şubat 1707 Venedik, Teatro San Giovanni Grisostomo
Il Teodosio dramma per musica 3 perde V Grimani? 27 Ocak 1709 Napoli, Teatro San Bartolomeo
L'amor volubile e tiranno dramma per musica 3 perde Giovan Domenico Pioli ve Giuseppe Papis 25 Mayıs 1709 Napoli, Teatro San Bartolomeo
La principessa fedele dramma per musica 3 perde Agostino Piovene 8 Şubat 1710 Napoli, Teatro San Bartolomeo
La fede riconosciuta dramma pastorale per musica dramma pastorale 3 perde Benedetto Marcello? 14 Ekim 1710 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Giunio Bruto, o vero La caduta dei Tarquini (3 perde) dramma per musica 3 perde Sinibaldi? 1711 Viyena icin hazirlik ama temsil iptal edildi
Il Ciro dramma per musica 3 perde Ottoboni Karnaval Şubat 1712 Roma, Palazzo della Cancelleria
Scipione nelle Spagne dramma per musica 3 perde Apostolo Zeno 21 Ocak 1714 Napoli, Teatro San Bartolomeo
L'amor generoso dramma per musica 3 perde }Giuseppe Papis ve Silvio Stampiglia 1 Ekim 1714 Napoli, Krallık Sarayı
Tigrane dramma per musica 3 perde Domenico Lalli 16 Şubat 1715 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Carlo re d'Allemagna dramma per musica 3 perde Francesco Silvani 26 Ocak 1716? Napoli, Teatro San Bartolomeo
La virtù trionfante dell'odio e dell'amore dramma per musica 3 perde Silvani 3 Mayis 1716 Napoli, Krallık Sarayı
Telemaco dramma per musica 3 perde Carlo Sigismondo Capeci Karnaval Şubat 1718 Roma, Teatro Capranica
Il trionfo dell'onore commedia 3 perde Francesco Antonio Tullio 26 Kasim 1718 Napoli, Teatro dei Fiorentini
Il Cambise dramma per musica 3 perde Domenico Lalli 4 Subat 1719 Napoli, Teatro San Bartolomeo
Marco Attilio Regolo dramma per musica 3 perde Matteo Noris Karnaval Mart 1719 Roma, Teatro Capranica
Griselda dramma per musica 3 perde Apostolo Zeno, revizyon F.M.Ruspoli Ocak 1721 Roma, Teatro Capranica

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]