Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alacakaranlık Efsanesi:Şafak Vakti Bölüm 2
The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
Film afişi
Film Afişi
YönetmenBill Condon
YapımcıWyck Godfrey
Karen Rosenfelt
SenaristSenaryo:
Melissa Rosenberg
Roman:
Stephenie Meyer
OyuncularKristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner
Mackenzie Foy
Ashley Greene
Peter Facinelli
Elizabeth Reaser
Kellan Lutz
Nikki Reed
MüzikCarter Burwell
Görüntü yönetmeniGuillermo Navarro
DağıtıcıSummit Entertainment
CinsiSinema filmi
TürüMacera, Fantastik,Gençlik
RenkRenkli
Yapım yılı2011-2012, ABD
Çıkış tarih(ler)i16 Kasım 2012 (2012-11-16)
Süre116 dk.
Dilİngilizce
Bütçe120 milyon $[1]
Hasılat$829,746,820[1][2]
Önceki filmAlacakaranlık Efsanesi:Şafak Vakti Bölüm 1

Şafak Vakti Bölüm 2 veya Alacakaranlık Efsanesi:Şafak Vakti Bölüm 2 16 Kasım 2012 tarihinde gösterime giren romantik-fantastik filmdir. Stephenie Meyer'in aynı adlı romanından uyarlanan film Alacakaranlık film serisinin Alacakaranlık ve Yeni Ay, Tutulma, Şafak Vakti Bölüm 1'ın ardından beşinci ve son bölümüdür. Summit Entertainment filmi 2011'de duyurdu. Bill Condon'un yönettiği filmin başrollerinde yer alan Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner sırasıyla Bella Swan, Edward Cullen ve Jacob Black karakterlerini yeniden canlandırdılar.[3][4]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bebek doğunca, Jacob bebeğe mühürleniyor. Daha sonra Jacob Sam'in tehlike yaratacağı düşüncesiyle Bella'yı öldürme fikrine karşı çıkıyor ve kendi küçük sürüsünü kuruyor. Renesmee kar tanesi toplarken Irina bebeği görüyor ve onu kendi yaptığı ölümsüz bebeklerden biri zannediyor. Edward & Bella ikilisinin Volturi kurallarından birini bozduğunu düşünerek yani bebeği ölümsüz yaptıklarını sanarak Aro, Marcus ve Caius'u uyarmasının yanına giderek haber verir. (Irina'nın annesi de bir bebek vampir yapmıştı ama Volturiler onu öldürdü bu yüzden bebek vampir konusunda çok hassas.)(Volturiler, Bella'nın insanlara vampirlerin olduğunu haber vereceğini düşünerek ilişkinin de başında Bella'nın ölümsüz olmasını da istiyordu eğer ölümsüz olmasaydı Bella'yı öldüreceklerdi.) Volturiler ve Cullen ailesi karşı karşıya geliyorlar. Fakat bebeğin ölümsüz olmadığını fark ediyorlar. Bu arada devreye Alec ve Jane ikilisi giriyor ama güçleri Bella'nın kalkanını geçemiyor bu yüzden Volturiler geri çekiliyorlar. Alice'in görüsüne göre Jacob ve Reneesme evleniyorlar ve herkes mutlu bir hayat sürüyor.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "'The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2'". Box Office Mojo. 12 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2013. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2015. 
  3. ^ "Twilight: Breaking Dawn – Part 1 Gets Its PG-13 Rating". ComingSoon.net. 20 Eylül 2011. 4 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 
  4. ^ Gina McIntyre (10 Ocak 2010). "'Twilight' producer: 'Breaking Dawn' could begin shooting this fall". Los Angeles Times. 31 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]