Ahmet Tekin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prof Dr. Ahmet Tekin
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü
Görevde
Makama geliş
15 Mart 2023
Yerine geldiği Prof. Dr. Vural Kavuncu
Kişisel bilgiler
Doğum 1972 (51-52 yaşında)
Karaman, Türkiye
Çocuk(lar) 3
Yaşadığı yer Türkiye
Bitirdiği okul Atatürk Üniversitesi
Mesleği Yazar · Akademisyen · Rektör
Dini Sünni İslam

Ahmet Tekin, (d. 1972) Türk akademisyendir.

15 Mart 2023 tarihinden bu yana Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) rektörü olarak görev yapmaktadır.[1]

Hayatı ve Kariyeri[2][değiştir | kaynağı değiştir]

1972 yılında Karaman'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karaman'da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı, oradaki görevinin ardından Selçuk Üniversitesi'ne geçerek 2004 yılında Genel Cerrahi Uzmanı oldu.

Bir yıl aradan sonra araştırma görevlisi olarak Selçuk Üniversitesi’ne geri dönerek Yardımcı Doçent olmayı başardı. Çalışmalarına devam eden Ahmet Tekin 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezinde Solid organ (Karaciğer, Böbrek ve Pankreas) nakli konusunda eğitimini bitirdi. Bu eğitimlerin ardından ise Doçentlik ünvanını elde etti. 2012 yılında üç yıl boyunca Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Baş Hekimlik göreviyle birlikte Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğünü bir arada yürüttü. 2018 de Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevinde çalışmaya başladı. Eğitim ve kariyer hayatını başarıyla ilerleten Ahmet Tekin uluslararası dergilerde 100’ün üzerinde makale ve araştırma yazısına sahiptir. 15 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. Ahmet Tekin uluslararası dergilerde yüzün üzerinde makale ve araştırma yazısına sahiptir.

Özel Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ahmet Tekin evli olup üç çocuk babasıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Rektör Ataması". ohsad.org. 20 Mart 2023 tarihinde kaynağından (HTML) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2023. 
  2. ^ "Ahmet Tekin". www.kuzeyekspres.com.tr. 20 Mart 2023 tarihinde kaynağından (HTML) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2023.