Ahmed Azimov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ahmet Azimov sayfasından yönlendirildi)
Ahmet Sahratulla oğlu Azimov
Doğum17 Haziran 1977 (46 yaşında)
Mahaçkale, Dağıstan, Rusya
Meslek“Rusya Kafkas Halkları Kongresi” başkanı, Moskova Hükümeti Etnik Gruplar İşleri Konseyi Başkan Vekili
MilliyetAvar

Ahmet Sahratulla oğlu Azimov “Rusya Kafkas Halkları Kongresi” adlı Bütün Rusya sosyal hareketinin Moskova şubesinin başkanı, Rusya Müftüler Konseyi Bilirkişi Komitesi Koordinatörü, doğu bilimci.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1977’de Dağıstan Cumhuriyeti’nde Mahaçkale şehrinde dünyaya geldi. 1995’te Dağıstan Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Doğu Bilimleri Bölümüne girdi. 1998’de Sankt Petersburg Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi’nde eğitimine devam etti. 1999’da aynı üniversitede lisans derecesini, 2000 yılında ise yüksek lisans derecesini aldı. 2000-2003 yılları arasında lisansüstü eğitimini gördü. 2001 yılından itibaren Moskova’da yaşamakta ve çalışmaktadır. Evli, üç çocuğu var.

Faaliyetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

2000 yılında Sankt Petersburg Dağıstan Gençliği Birliği nin yöneticisi, 2002’de ise Moskova’daki Miras adlı Kültür Merkezinin başkanı olarak seçildi. 2003’te Rusya Müslüman Gazeteciler Konseyi Başkan Vekilliğine atandı. 2003’ten bu yana Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdinov’un danışmanı olarak görev yapmaktadır. 2004-2007 yılları arasında Global Kapital Kom.Şti.’nin Genel Müdürlüğünü yaptı. 2005’te Moskova Devlet Üniversitesi’nde Yaratıcı ve Yenilikçi İşletmecilik alanında eğitim gördükten sonra pekiyi derece ile diploma aldı. 2007’den itibaren Rusya Kafkas Halkları Kongresi adlı Bütün Rusya sosyal hareketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini üstlenmektedir. 2008-2009 yılları arasında “Rus Haber Servisi” radyosundaki “Kafkasya saati” adlı tartışma programının yapımcısı ve sunucusuydu. [1]19 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 2008’den itibaren Rusya Kafkas Halkları Kongresi Moskova şubesinin Başkanı. 2008-2010 yılları arasında Rusya Kafkas Halkları Kongresi Yönetim Kurulu Başkanıydı. 2008’den itibaren Moskova Emniyet Müdürlüğü Sosyal Konseyi üyesi. 2008’den itibaren Moskova Hükûmeti Etnik Gruplar İşleri Konseyi Başkan Vekili. 2010’dan itibaren Moskova Emniyet Müdürlüğü Sosyal Konseyi Başkan Vekili. 2011’den itibaren Rusya Müftüler Konseyi Bilirkişi Komitesi Koordinatörü.

Görüşleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ahmet Azimov, RF Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, uluslararası sorunlar konusunda Dışişleri Bakanlığı’yla işbirliği yapan hükûmet dışı kuruluşlarla birlikte yaptığı görüşmelere düzenli olarak katılmakta. [2][ölü/kırık bağlantı]

Moskova Hükûmeti’nin ve Moskova Emniyet Müdürlüğü’nün, faaliyetini onayladığı Acil Durum Merkezi’ni kurdurmuştur. “Aynı Memeleketten Olan Öğrenciler Birliği” projesini tasarlamasında ve ilerletmesinde aktif bir rol almıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]