Afrika'daki camilerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Koordinatlar: 20°20′54.25″G 57°33′7.75″D / 20.3484028°G 57.5521528°D / -20.3484028; 57.5521528 Bu Afrika'daki camilerin bir listesi dir.

Not: Lütfen tüm camileri buraya eklemeyin. Sadece VP:KD kriterlerini karşılayan camileri ekleyebilirsiniz.

İsim Resim Ülke Şehir Yıl G Notlar
Cezayir Büyük Camii Cezayir Cezayir 1097 U
Ketchoua Camii
Mosquée Ketchaoua.jpg
Cezayir Cezayir 1612 U
El Jedid Camii
Algiers mosque.jpg
Cezayir Cezayir 1880s U
Tlemcen Büyük Camii Cezayir Tlemcen 1082 U
Sultan Hassan Cami-Medrese
Kairo Sultan Hassan Moschee BW 1.jpg
Mısır Kahire 1356 U
El-Azhar Camii
Al Azhar1.jpg
Mısır Kahire 969 U Ulusal cami
Mavi Cami
Blue-mosque-bradybd.JPG
Mısır Kahire 1347 U
Al Hussein Camii
Kairo Al Hussein Mosque BW 1.jpg
Mısır Kahire 1154 U
Tulunoğulları Camii
Kairo Ibn Tulun Moschee BW 4.jpg
Mısır Kahire 876-879 U
El-Mursi Abul Abbas Camii
Abu el-Abbas el-Mursi Mosque in Alexandria.jpg
Mısır İskenderiye  ? U
Al Qa'ed Ibrahim Camii
Al Qa'ed Ibrahim Mosque.jpg
Mısır İskenderiye  ? U
Hatem Camii
Hatem Mosque1 (1).jpg
Mısır İskenderiye  ? U
El-Tabia Camii
Egypt.Aswan.Mosque.02.jpg
Mısır Aswan  ? U
Amr ibn al-As Camii
Mosque of Amr Entrance.jpg
Mısır Fustat 642 U Afrika'daki en eski cami
Abu Haggag Camii
Egypt.LuxorTemple.04.jpg
Mısır Luksor  ? U
Hamza Mecidi
Masjid Hamza Suez.jpg
Mısır Süveyş  ? U
Faji Kunda Camii
Faji Kunda mosque.jpg
Gambiya Faji Kunda  ? U
Djenné Büyük Camii
Great Mosque of Djenné 3.jpg
Mali Djenné 1300 U Sitedeki ilk cami 13ncü yüzyılda inşa edildi fakat bugünkü yapı 1907 yılına tarihlenir.
Djinguereber Camii
Djingareiber cour.jpg
Mali Timbuktu 1327 U
Sidi Yahya Camii Mali Timbuktu 1440 U
Chinguetti Camii
Chinguetti mosquee.jpg
Mauretania Chinguetti  ? U
Nouakchott Merkez Camii Mauretania Nouakchott  ? U
Mauritius Jumma Camii Mauritius Port Louis  ? U
II. Hassan Camii Fas Casablanca 1993 U Mescid al Malik II. Hassan
Koutoubia Camii
MoroccoMarrakech KoutoubiaMosqueTop.jpg
Fas Marakeş 1158 U
Agadez Camii
1997 277-9A Agadez mosque.jpg
Nijer Agadez  ? U
Niamey Camii
Niamey Mosque.jpg
Nijer Niamey  ? U
Yaama Camii Nijer Tahoua 1962 U
Abuja National Camii
AbujaNationalMosque.jpg
Nigerya Abuja 1984 U Ulusal cami
Kano Büyük Camii Nigerya Kano  ? U
Dakar Camii
MardiGrasDakar.JPG
Senegal Dakar  ? U
Dakar Ulu Camii
DakarGrandeMosquée.jpg
Senegal Dakar  ? U
Ouakam Ulu Camii
Senegal Grande Mosquee de Ouakam 800x600.jpg
Senegal Ouakam  ? U
Saintlouis Merkez camii
Saintlouis mosquée.jpg
Senegal Saint-Louis, Senegal  ? U
Saintlouis Ulu Camii
Saintlouis mosquée2.jpg
Senegal Saint-Louis, Senegal  ? U
Touba Merkez Camii Senegal Touba  ? Sufi
Arba Rucun Camii Somali Mogadishu  ? U
İslami Dayanışma Camii Somali Mogadishu  ? U
Hoca Soad Camii Sudan Khartoum  ? U
Kilwa Ulu Camii Tanzanya Kilwa ~1000 U
Kizimkazi Camii Tanzanya Dimbazi 1107 U
Moshi Camii
Moshi mosque.jpg
Tanzanya Moshi  ? U
Ennasr camii
Mosquee ennasr.jpg
Tunus Aryanah  ? U
Bassi Camii
Bassi Mosque in Jerba.JPG
Tunus Djerba  ? U
Uqba Camii
MosqueeKairouan 4.jpg
Tunus Kairouan 670 U Ayrıca Kairouan Ulu Camii olarak da bilinir
Mahdia Ulu Camii
Mahdia mosquin.jpg
Tunus Mahdia  ? U
Sousse Ulu Camii
Sousse Grosse Moschee.JPG
Tunus Sousse  ? U
Halfaouine Ulu Camii
Tunis mosquee halfaouine 1890.jpg
Tunus Tunus  ? U