Google Ads

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Adwords sayfasından yönlendirildi)
Google Ads
SahipGoogle
URLads.google.com
Ticari?Evet
Site türüİnternet Reklamcılığı
Başlama tarihi23 Ekim 2000 (23 yıl önce) (2000-10-23)
Geçerli durumAktif

Google Ads, Google'ın sunmuş olduğu bir reklamcılık hizmetidir. Bing Ads gibi, Google Ads ile reklam veren kullanıcıların reklamları, aranan kelimeyle ilişkilendirilerek; Google arama sayfasında arama sonuçlarının en üstünde ve en altında yer almaktadır. 2019'da Google AdWords'ün ismi Google Ads olarak değiştirilmiştir.

Çalışma prensibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Google'da arama sonuçlarında bir Ads Reklamı

Reklam sahibi, yayınlamasını istediği reklamı başlık, reklam metni, url girerek bir bütçe belirler. Reklam verenler reklamların gösterileceği ülke, bölge veya şehri seçebilir. Bunun dışında reklamların gösterileceği gün ve saat aralığını belirleyebileceği gibi ayrıca reklamların gösterileceği yaş, cinsiyet gibi demografik özellikleri de seçebilirler. Reklamlar Google arama sonuçlarında, anahtar kelimeler ile ilişkilendirilerek metin reklamı olarak gösterilir.[1]

Google, 2016 yılı Şubat ayında yaptığı güncelleme ile birlikte reklam alanlarını değiştirmiştir. Buna göre, arama sonuçlarında üst tarafta bulunan reklam veren sayısı 3'ten 4'e çıkarılmış, sağ sütunda yer alan reklamlar kaldırılarak sadece alışveriş reklamları yer almıştır. Arama sonuç sayfasının en alt kısmında ise 3 adet reklam alanı açılmış böylece toplamda anahtar kelime rekabetine bağlı olarak maksimum 7 adet reklam alanı belirlenmiştir.

Ücretlendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Tıklama başına maliyet, dönüşüm başına gibi seçenekler ile reklam verilebilir. Reklam maliyeti; kullanıcının verdiği teklife göre; sektöre, sayfa alaka puanına göre belirlenir. Reklam veren, reklamı için bir bütçe belirler ve ödeme yapar.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "AdWords Nasıl Çalışır?". Google. 29 Ocak 2016. 11 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2016. 
  2. ^ "AdWords Maliyetleri". Google. 30 Ocak 2016. 18 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2016.